Yardımınıza İhtiyacım Var [Münazara Hakkında]
-
<p>selamün aleyküm üstadlar <p><br><p>Ben anadalu imam hatip lisesi ögrencisiyim lıseler arası munazara yarımamız var bunu icın sızden yardım ıstıyorum <p><br><p>konumuz kısıye sucu ısleten cevresıdır karsı tarafın konusu ıse kısıye sucu ısleten kendı ıradesıdır <p><br><p>bılgıler bılımsel olmalı kesınlık ıcermelı orneklerden yaralanmalıyız elınızde dokuman varsa yardım edersenız sevınırım sımdıden tesekkurler
-
hem türk hem imam hatipli hem çömez kimin multisi lan bu :-))
kürt arkadaşlar umarım konudan uzakta durmuyodur bilerek :-))
yardımcı olalım gence edebiyatı iyi olanlar varsa :-)
-
bilgiler kesin olmalı bilimsel olmalı diyerek münazaranın temel kavramını zedelemişsin hacı. onu unut bi kere. okulda öğrendiklerinden örnek al. gerçeğin ne olduğu önemli değildir, neyi nasıl anlattığın önemli.
zaten juri gerçekten münazaradan anlıyorsa asla gerçek kavramlara bakmaz. tamamen tarafların anlatışını ölçer.
-
Prometheus bunu yazdı
bilgiler kesin olmalı bilimsel olmalı diyerek münazaranın temel kavramını zedelemişsin hacı. onu unut bi kere. okulda öğrendiklerinden örnek al. gerçeğin ne olduğu önemli değildir, neyi nasıl anlattığın önemli.
zaten juri gerçekten münazaradan anlıyorsa asla gerçek kavramlara bakmaz. tamamen tarafların anlatışını ölçer.
+1 nasıl desem diyordum
-
http://notoku.com/cocuk-ve-ergenlerde-suc-olarak-gorulen-davranislarin-nedenleri/
http://www.kriminoloji.com/Genclik_Suclari-KOKNEL.htmşu iki yazıyı incele kendine bi özet çıkarsın artık.
-
Töreden tut (babanın kanı yerde kalamaz oğul!), namus cinayetlerine (senin kızı okuldan bir erkekle görmüşler?), çevrenin empoze ettiği yaşam standardına yaklaşmak için yapılan hırsızlıklarda (araba almak için kredi çeken krediyi ödeyemediği için gasp yapan bir amca hatırlıyorum, gibi gibi), kısaca "mahalle baskısı" diye özetlenebilecek epeyce bir şeyde tarafınıza destek bulabilirsin. Haberlere yoğunlaşmak akıllıca olur bence. Hırsızlık, cinayet vb. haberlerinde özellikle "xxx sebebiyle bir anda yaptım, pişmanım" cümlelerindeki o xxx sıklıkla çevreyle ilişkilidir. Aralara işte Türkiye'de ilk 100 günde 60+ kadın öldürülmüştürden, komşular eşcinsel olduğu için şahsa saldırdılara, bir sürü şey var. Nefret suçları zaten komple çevresel/yetiştirilmeye dayalı. Toplumsal ahlak kuramlarının hepsinden felsefi destek yontabilirsiniz kendinize göre, ahlak felsefesi de global fikirler verir Türkiye ile sınırlı kalmamış olursunuz.
Aynı zamanda tek/çift yumurta ikizleri üzerinde yapılan sayısız bilimsel araştırma var, çevresel koşulların insanın hayattaki duruşuna, başarısına, yönelimlerine nasıl etki ettiğine dair. Sizi destekleyen taraflardan kırpın.
Esas çürütme anlamında şöyle bir yerden dalmak hoş olur: "Siz insanlar kendi iradesiyle suç işliyor diyorsunuz ama birey yalnız doğan yaşayan bir canlı değil. Yetiştirilme süresince çevresel faktörlerden çok yüksek oranda etkileniyor. Yani sizin kendi iradesi dediğiniz şeyin ne kadarı aslında kendi düşüncesi? Bir insan için saf kendi düşüncesi diye bir şey sözkonusu değildir, insanı doğduğu andan itibaren çevre şekillendirir. İnsan bütün memeliler gibi gözlemle ve taklitle öğrenen bir canlıdır, kendi iradesi dediğiniz şey oluşmadan çok önce bilgisi oluşmuş durumdadır ve bu 'irade'ye onun yüzde yüz kendi fikridir demek mümkün değildir."
-
Kardeşim sadece benim söleyeceğim arastırmana yardımcı olur. Sübniminal mesajları araştır insan psikolojisi üzerindeki etkisini araştır. algıda seçiçicilik seçilen algılar anlık hareketlere yansırken seçilmeyen algılar bilinç dışı bellekte depolanır ve sürekli tekrarı ile insan davranışlarına kalıcı etki bırakır sübniminal mesajın amacı mesajı algılamadan bi lobi faaliyetine yöneltmek vs. insan davranısı yönelimi üzerinde bilinç dışı alanın etkisi %70-80 civarı farketmeden tekrarlarla öğreniriz. % 20 ise bilinçli öğreniler mesela konuşmayı nasıl öğrendin annen baban konustu yanında anlamadın ne oldugunu bilinç dısı alanda birikti ve tekrar tekrar konusuldu yanında öğrendin . vesselam sonuc olarak dış etkilerle sübniminal mesajlarla insan davranısları etkilenebilir hemnde mükemmel derecede farkettirmeden etkilenir. bu konuyu araştır. seni çıkar yola cıkaracak mevzu budur bilimsel bi konu
Desingers tarafından 18/Nis/14 09:41 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler
-
Prometheus bunu yazdı
aynen önemli olan ikna gücüdür. istersen su katıdır de ikna ettikten sonra kazanırsın.
-
Gasp, tecavüz, fuhuş, fazla partnerler ,uyuşturucu, bulaşıcı hastalıkların yayılması.. Bunların yüksek oranda işlendiği yer avrupadir.
Türkiyeyede avrupa vasıtasıyla gelir. Oranın teknolojisi yerine kıt akıllılar onların ahlakını alırlar. Onlar gibi davranınca bilimsel olacağını, veya güclü olacağını zannederler. hiçbirini küçümsememen lazım... Düzenin en büyük suçu budur...
Günümüzde herkesin herboku yediğini gördüğümüz için Mahalle baskısı deyimi basit kavramlardir: genellikle herboku yiyip başkasının özgürlük alanına müdahil olduğunu düşünemeyenlerin ve karşı taraf kendisi gibi olmadığı için, pespaye kesimin bunu bir yobazlık şeklinde ortaya sunmasıdır. Yani Tamamiyle sahte bir egosal tatminden ibaret. Burada prometheusun dediği gibi algı devreye giriyor, nasıl algıladığın , nasıl algılattığın... Güçlü olanın her kesime yön verdiği bir dünyada, güçsüzlerin amacıda güçlü olabilmek. Bu yüzden en suçsuz, en mizanlı adam bile duruma göre suç işleyebilme,işlemesede suça istemeden karışabilme potansiyeline sahip.
http://www.youtube.com/watch?v=L7LBh24Ov24
somut örnekler istersende MBK döküman sunmuş.
Kolay gelsin..
-
kader de geç bence