Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var!
-
Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeğiİnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır orayaKucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksinİnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasınaİnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasınaUzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısınVe kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanıYaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insanaAtaol Behramoğlu
------------
gece gece "manyakmısın oğlum sen" diyeceksiniz bana biliyorum ama asıl amacım son zamanlarda arkadaşlarımda,bu forumda vs. çaresizlikden ne yapacağını bilmeyen kafası karışan kişiler gördüm tanıdım...
yaşadıklarımızın bizleri yok etmesine izin vermemeliyiz...
yaşadıklarımızın bize birşeyler öğrettiğini belkide "bir daha aynı hatayı yapmamak için" bizlere yol gösterdiğini bilmeliyiz...
acıda bizler için mutlulukda...bazen acı bazen mutluluk ama sonuçta hayat devam etmeli diye düşünüyorum bilmem nekadar katılırsınız bana...
kalın sağlıcakla ve unutmayın;
Yaşadıklarımız bize birşeyler öğretiyor.
-
Bazı kıtaları gerçeklikten uzak olsada, değiştirilemeyecek tek eylemin ölüm olduğu gerçeği dizeleri gerçekci kılıyor.
-
bence gerçekten muazzam satırlar bunlar! bizimle paylaştığın için saol :P cidden, güzelmiş.
-
Güzel Hoşuma Gitti Gerçekten
Öğrendiğim Şeylerden Biri Şu Zamanda Çoğu İnsan Çok Vefasız Çıkarcı Olmuş Halini Hatrını Bile Sormuyolar
O Kadarki Eriniyorlar... Ama Ödün Vermiyoruz Genede İnsanlığımızdan :) -
yaşadıklarımdan bir şey söyleyeyim.
keşke diyeceğiniz şeyler yapmayın bi anlık hevesle...
bir iki kişi diyor neyse herkes aynı şeyi diyorsa herkesin dediği doğrudur.. unutmayın..
anı yaşayın.. ailenizi sevin.. giden geri gelmiyor..
-
güzel şiir gece gece de tekrar okumak iyi oldu ,,, doğru diyon hacı ümitsizliğe kapılmaya gerek yok , hem ne demiş amerikanın arka sokaklarındaki zenciler "no pain no gain"
-
Sabah sabah moralim göt gibiydi. dolanıyordum ortalıkta öyle ne kahvaltı yapasım vardı nede başka bişi
ama bunu okdum yüzümde bir tebessüm belirdi. insan hayatın kıymetini bilmeli. en güzel gunler sızın olsun. bu arda karnım acıktı sankı :)
-
hayattaki tek kuralım sewersen siewilirsin.. siewersen sewilirsin..
-
Adaletine çomak soktuğum dünyasında sen bir tarafınıda yırtsan hayattan tat alamadınmı alamıyorsun...
Bu arada herseye ragmen güzel paylasım...