Yasal Takipten Gelen Mesaj..
-
bir haftadır ben dahil olmak üzere çevremdeki herkese aynı mesaj geldi. İlk başta arkadaşıma geldi bende İMEİ numarasının kopyalanmış olduğunu söyledim fakat 3 gündür çevremde kime sorduysam aynı İMEİ numarasını içeren mesaj gelmiş. anlamadım ne olduğunu bilen varsa yada konudan haberi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Mesaj şöyle : 35809050415451 İMEİ NUMARASI KLONLANMIŞTIR. CİHAZ 30 GÜN İÇİNDE KAPANACAKTIR. SATIN ALDIĞINIZ YERE BAŞVURUNUZ.
-
yok hocam bakma onlara banada gelmişti hiç takmamıştım birşeyde olmadı sonuç olarak telefonu takır takır kullanıyorum :)
-
hocam zaten herkese aynı imei numarasının gelmesi beni kıllandırdı ama yinede ciddiye aldım yani :D
-
Aynı mesaj annemin telefonuna geldi ikinci el takoz bir şeydi büyük ihtimal tamir için verdiği telefonculardan biri kopyaladı kullanamadık daha yani ikinci el olduğundan eldende bir şey gelmedi
-
herkese aynı imei numarası gelmiş ama hocam ?
-
SeRDaR bunu yazdı
Aynı mesaj annemin telefonuna geldi ikinci el takoz bir şeydi büyük ihtimal tamir için verdiği telefonculardan biri kopyaladı kullanamadık daha yani ikinci el olduğundan eldende bir şey gelmedi
adamın gunahını alma
elınde o telefondan olan bırı o serıyı devam ederek sorgulama yapıyor... o sekılde daha once hıc tamıre vs gıtmemıs telefon dahı klona dusuyor
senın telefonun la gelen msj dakı ımeı aynımı kontrol et
bırde eger olakı sımkartını x telefona taktın ve cıkardın 10 dk
o x telefona gelecek klon msj ı senın sımkarta da gelır
kady tarafından 28/Oca/14 21:35 tarihinde düzenlenmiştir -
-
benim bi' tanıdığıma gelmişti, herhalde eski/dandik telefon diye, telefonu aldığı yer artık kullanılmıyordur diye düşünerek IMEI ni başka bi' telefona kopyalamış olsa gerek.. neyse faturayla felan bu iş halloldu. Turkcell kullanıyordu, kendilerini aradık, bizi bi' yere yönlendirdiler..
-
benim imei ile gelen mesajdaki imei uyuşmuyo şimdi arkadaşa soracam onun telefona takmıştım bi ara hattı o yüzden olabilir mi acaba dediğiniz gibi ?
-
bana da geldi cihaz eski ve arkadaşımın diye mesajı takmadım...