folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yatay Geçiş Hakkında?

Yatay Geçiş Hakkında?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Erkek

arkdaşlar pek bilgim olmaması sebebiyle buraya yazmak zorunda kaldım yükseköğretim kurumdanda baktığımdada fazla bişey anlaamdım maddelerden şimdi ben bu yıl akdeniz ünv eğitim fak yerleştim ama aydında yaşıyorum anlıyıcağınız pişman oldum aydının yazmadığıma şimdi geçme yollarını arıyorum boyle ama fazla bilgim yok ilk vize notlarım ii finallerde ii olursa eğer 2. dönem geçebilirmiyim aydına 1.sınıfta geçiş olabiliyomu acaba? bu konuda bi yardım edebilirmisiniz

krebs
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Geçemezsin 1 sene boyunca akdeniz üniversitesinde okuman lazım.Ancak 2.sene aydına yatay geçişle gidip okuyabilirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Erkek

ama benim kuzen geçen sene çanakkale ibf yi kazandı sonra ilk dönem bitti işte 9 eylüle geçti nası oldu bu peki anlamadım gitti

krebs
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    krebs
    krebs's avatar
    Erkek

bide tam olarak yatay geçiş hakkında bildklerininzi özet şeklkinsde geçerseniz çok ii olur pek bilgim yok çünkü nası yapcaz etcez falan işte

krebs
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek
    Öncelikle biraz da şans meselesi bu, bunuda belirtmekte yarar var. Geçmek istediğin okulu arayacaksın şartları onlardan öğreneceksin çünkü her okulun istediği şey farklı olabiliyor. Kimisi bir dönemlik, kimisi iki dönemlik derslerin tamamını vermeniz gerekir der. Ayrıca not ortalaması da önemli. Her okulun kendi sitesinde yazması lazım prosedürler, biraz araştırırsan bulursun. Şartlara uyduğunu görünce gerekli belgeleri toplarsın okuldan verirsin geçmek istediğin okula, onay verirlerse alırlar yoksa beklersin bir sene daha. Ben de bekliyorum işte bu yılın bitmesini denemek için. =/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

1 sene ilk üniversitende okursun sonra sene sonunda transkriptini alır gitmek istediğin üniversiteye götürürsün onlar senin gibi gelen öğrencileri not ortalamasına göre sıralar kaç kişi alacaklarsa ona göre alırlar.3.5 altındaysan biraz zor geçersin bölüme de bağlı tabiki.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Valira
    Valira's avatar
    Dişi

itüden boğaziçine geçtim yatayla.her okulun prosedürü farklı oluyo genelde ve her sene YÖK tarafından belirleniyo kontenjanlar.geçeceğin okulun tercihine göre not ortalaman ve öss puanınla ilgili şartları sağlıyo olsan bile okul birkaç ek sınav isteyebiliyo.

bence geçmek istediğin okulun resmi sitesindeki eski duyurulara göz at,orda yatay geçişle ilgili duyurular vardır (muhtemelen temmuz veya ocak aylarına denk gelir)

duyurulardaki şartlardan fikir edinebilirsin belki..

The ability to destroy a planet is insignificant, next to the power of the force.
Toplam Hit: 695 Toplam Mesaj: 7