folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yatay Geçiş Hakkında Bir Kaç Soru

Yatay Geçiş Hakkında Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım Elazığ Fırat Üniversitesinde okuyorum burda 2. senem ve bayağı zorluyor beni. Gerek şehir olsun gerek okul ortamı gerek insanlar. Bazen bunalıma bile giriyorum Okuduğum bölüm yazım müh. Ortalamam 3.13 bu dönem de bayağı yükselteceğim tahminimce 3.4 olur ortalama minimum. Yazılım müh. Pek çok okulda yok. Istanbul okullarının hepsi özel ve benim ailem istanbulda. Orda okumak istiyorum . Bahçeşehir'e yatay geçiş yapacağım ama aklımda bir kaç soru var.

Bahçeşehir'e geçebilirsem yatay geçiş ile. Burs muhabbeti neye göre oluyor ?

%100 burs verdiler diyelim daha sonra bu burs düşer mi ? alttan ders falan kaldı diyelim para ödemek zorunda mıyım ?

%75'e bile düşse beni zorlar %50 bursu bile 13-17 milyar arası %75 i 6-7 milyar yapar buda beni çok zorlar burda 2.5-3 milyar harcıyorum senelik.

Sizin bildiğiniz bu üniversitenin eğitimi kaliteli ama istanbulda değil dediğiniz üni var mı ? Bi araştırayım yazılım müh. varsa oraya da başvururum .

Hayırlı forumlar

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yucel
    Yucel's avatar
    Erkek

Ben de Fırat'ta Mekatronik Müh. okuyorken Sakarya'ya yatay geçiş yapmıştım, eğitim olarak Fırat iyi olsa da İstanbul taraflarında oturan birisi için Elazığ'ın konumu cidden sıkıntı. Ne kadar uçakla gidip gelsen de o bavul sıkıntısı başa bela. Fırat'da yazılım mühendisliğinde Asaf hoca, Mustafa hoca gibi kaliteli kişiler de var, fakat yine de mesafeler sıkıntı :)

Devlet üniversitesi olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi, özel olarak da Beykent, Atılım ve Bahçeşehir tercihler arasında olabilir. Beykent'de okumuş/okuyan mürid'ler vardı onlara da sorabilirsin eğitimi vb. hakkında. Burs düşüp/düşmeme olayı okulun/bölümün insiyatifine kalmış bir olay sanırım. Maddi konuya gelince, elazığ'da çok rahat geçinebilirken istanbul'da bu durum elbette zor. Aile'ne de yük olmak istemiyorsan en azından evden git-gel yaparak üniversitede kalan 2 seneni de böylece bitirebilirsin.

less than one, more than zero.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    DesquneR bunu yazdı

Ben de Fırat'ta Mekatronik Müh. okuyorken Sakarya'ya yatay geçiş yapmıştım, eğitim olarak Fırat iyi olsa da İstanbul taraflarında oturan birisi için Elazığ'ın konumu cidden sıkıntı. Ne kadar uçakla gidip gelsen de o bavul sıkıntısı başa bela. Fırat'da yazılım mühendisliğinde Asaf hoca, Mustafa hoca gibi kaliteli kişiler de var, fakat yine de mesafeler sıkıntı :)

Devlet üniversitesi olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi, özel olarak da Beykent, Atılım ve Bahçeşehir tercihler arasında olabilir. Beykent'de okumuş/okuyan mürid'ler vardı onlara da sorabilirsin eğitimi vb. hakkında. Burs düşüp/düşmeme olayı okulun/bölümün insiyatifine kalmış bir olay sanırım. Maddi konuya gelince, elazığ'da çok rahat geçinebilirken istanbul'da bu durum elbette zor. Aile'ne de yük olmak istemiyorsan en azından evden git-gel yaparak üniversitede kalan 2 seneni de böylece bitirebilirsin.

Abi hazırlık da vardı 3 senem var daha.  İst da pek harcayan biri Değilim.  Elazığ da pahalı şehir bana göre çay falan aynı 3 tl.  Mustafa hoca manyak iyi Dediğin gibi eğitim kalitesi de iyidir.  Asaf hoca zaten tartışılmaz adam bi. Gün Amerika da bi gün Çin de bi gün Rusya da.  Ama bunaldım,  şehirdeki zihniyet çok farklı...  Rahatsız edici mesela canım sıkıldığında gideceğim bi yer yok.  Elazığ da arkadaş. Çevrem De çok geniş değil.  Eve çıksam mı diye düşündüm.  Oda kafa dengi 4 kişi bulamam diye çıkmadım.  Kararsız kaldım ama ist'a gitsem iyi. Olur diye düşünüyorum.  Aslında ist da iş bulsam okul iş idare ederim burs'u da veririm ama hayırlısı bilmiyorum...   

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

yatay geçişte özel üniversiteler burs veriyor mu öyle? bu konuda bilgili biri varsa iyi olur? çünkü ben hiç burs alamadan geçiyorsun diye biliyordum.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

yatay geçişte özel üniversiteler burs veriyor mu öyle? bu konuda bilgili biri varsa iyi olur? çünkü ben hiç burs alamadan geçiyorsun diye biliyordum.

Yok ya öyle olmaz tahminimce,  yani olmasın :D Google amca burs var diyor  ama neye göre var o konuda bişey söylemiyor 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı

Yok ya öyle olmaz tahminimce,  yani olmasın :D Google amca burs var diyor  ama neye göre var o konuda bişey söylemiyor 

En doğru ve güncel bilgiyi ilgili üniversitenin öğrenci işlerinden veya bilgi vermede neresi yetkiliyse onunla konuşarak öğrenirsin.

Çünkü burs olayları genelde üniversiteden üniversiteye değişen bir şey olduğundan biri kabul etse diğeri etmeyebilir.

Sen kafanda gitmek istediğin yerlerin listesini bir çıkar, daha sonra telefon ile arayıp en doğru bilgiyi al. Bu şekilde üniversite üniversite not edersen gayet sistemli ve anlaşılır bilgi edinmiş olursun.

Holy de bahçeşehir mezunu ;)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı

En doğru ve güncel bilgiyi ilgili üniversitenin öğrenci işlerinden veya bilgi vermede neresi yetkiliyse onunla konuşarak öğrenirsin.

Çünkü burs olayları genelde üniversiteden üniversiteye değişen bir şey olduğundan biri kabul etse diğeri etmeyebilir.

Sen kafanda gitmek istediğin yerlerin listesini bir çıkar, daha sonra telefon ile arayıp en doğru bilgiyi al. Bu şekilde üniversite üniversite not edersen gayet sistemli ve anlaşılır bilgi edinmiş olursun.

Holy de bahçeşehir mezunu ;)

Hocam doğrusunu söylemek gerekirse Üniversiteden pek beklentim yok üni de öğretilen bişey yok.  Ben inanmıyorum buna bu yüzen diplomamı alsam yeter. Başka bişey istemiyorum ben kendimi geliştiriyorum zaten... Şeyhin de bahçeşehirde mağduru olduğunu biliyorum :D ama eskidir o tahminimce mevzun olalı 7-8 sene olmuştur :)  öğrenci işlerini arıyorum mesela o başkasına o başkasına o başkasına gönderiyor.  Bahçeşehir ve atılım öyle yaptı.  Bende" bu ne böyle. " diyip sövdüm :/ tbt de belki akademisyen falan varsa anlatır diye açtım konu bakalım bişey çıkar mı bilemiyorum.  Olmadı KTÜ geçerim.  Ama Elazığ olmasın istemiyorum böyle şehiri :( çok zor geldi bunalıyorum 

Toplam Hit: 735 Toplam Mesaj: 7
yatay geçiş