Yatırım Hesabı
-
Merhaba Hocalar..
Şimdi benim İş Bankası hesabım var öğrenci olarak işlem ücreti olmayan. Buna bir yatırım hesabı eklersem yatırım hesabı için işlem ücreti alınıyor mu ? Hisse senedi alımı için yatırım hesabı açmayı düşünüyorum da.
Farklı bir banka varsa işlem ücreti olmayan onu da bilelim ?
-
15 TL gibi bir ücreti vardı, yanlış hatırlamıyorsam.
-
Uzun zaman oldu benden kesinti yapmiyorlar. Ama simdide internet uzerindende olsa havale gibi islemler icin 1-2 TL kesinti yapiyorlar. :/
İslemlerde kolaylik saglamasalar kullanmayacagim... -
Finansonline kullanıyorum hocam, önce arıyorsun seni sistemi bilen bir şubeye yönlendiriyorlar, gidip 10 sayfa bi belge imzalıyorsun aynı gün sana şifreni ve müşteri numaranı veriyorlar, masraf yok komisyon binde 1, fon alım satımında hazirana kadar masraf almıyor, onun dışında alt limit var mı bilmiyorum, bakım ücreti cart curt eft ücreti hesap işletim ücreti yok, onun dışında sorun çıkarsa portföyünü virman edebilirsin. Tacirler yatırımda ise onbinde 7.5 komisyon var, yine herhangi ücret yok. Neden finanstasın o zaman dersen, adamların internette haritada gösterdikleri yerde mezar var. Finansın internet sitesi 5x daha güzel. saygılar.
glaurung tarafından 23/Oca/14 20:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Şu dönemde borsaya para yatırmak çok tehlikeli bence. Şu an özellikle dünyadaki en kırılgan ve kaybettirmeye en müsait borsa malesef bizimki. Bu işin acemisi isen bankaların yatırım sayfalarında bulunan portföy önerilerine göre alım yapmak mantıklı olur.
-
sanacasta bunu yazdı
Şu dönemde borsaya para yatırmak çok tehlikeli bence. Şu an özellikle dünyadaki en kırılgan ve kaybettirmeye en müsait borsa malesef bizimki. Bu işin acemisi isen bankaların yatırım sayfalarında bulunan portföy önerilerine göre alım yapmak mantıklı olur.
borsa son 12 ayda USD bazında %45 değer kaybetti, daha fazla da kaybedebilir, o yüzden hisse seçerken cımbızla seçmek lazım.
edit:ayrıca 2002den sonra 2003 temettülerinie bakacak olursan %300leri %500leri görürsün, adam krizde ucuzdan girmiş ucuz hisseye, e zaten köklü şirket batma ihtimali az kazanmış. Ha batan oldu mu oldu, kim battı korkup kaçanlarla saçmasapan işler kovalayan kalitesiz şirketler.
glaurung tarafından 23/Oca/14 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Enparanın %30 altın %40 borsa fln gibi şeylerden oluşan yatırım hapına yatırdım.
Bence borsanın geleceği güzel zaten düşünce alınması lazım
-
Borsada alım içln en iyi zamanlar olmasada yinede alım yapılabilir. özelliklede amaç uzun vadeli ve düzenli karpayı almak ise mümkün ama o kadar sabırlımısın bilemem.
-
glaurung bunu yazdı
Finansonline kullanıyorum hocam, önce arıyorsun seni sistemi bilen bir şubeye yönlendiriyorlar, gidip 10 sayfa bi belge imzalıyorsun aynı gün sana şifreni ve müşteri numaranı veriyorlar, masraf yok komisyon binde 1, fon alım satımında hazirana kadar masraf almıyor, onun dışında alt limit var mı bilmiyorum, bakım ücreti cart curt eft ücreti hesap işletim ücreti yok, onun dışında sorun çıkarsa portföyünü virman edebilirsin. Tacirler yatırımda ise onbinde 7.5 komisyon var, yine herhangi ücret yok. Neden finanstasın o zaman dersen, adamların internette haritada gösterdikleri yerde mezar var. Finansın internet sitesi 5x daha güzel. saygılar.
Finansbanktan ziyade çalıştığım İş Bankasını düşünüyorum. Finansbank binde 1 alıyorsa sanırım diğerleri de aynıdır hadi binde 2 olsun..
Çok küçük bir yatırım yapmayı düşünüyorum uzun vadeli.. Zaten kendi takımımın hissesine yatıracağım. Şu anda 4.30 civarı ben bu hissenin 15 olduğu zamanalrı da bildiğim için kenara bırakacağım. :)
Uzun vade için borsa düşükken almak daha mantıklı değil mi ?
-
Kuveytturk var hocam. Kullaniyorm taş gibi.
Eft ucret yok.
Kart isletim ucreti yok. Cok iyi.
Gidiysn 10dk icinde cikartp veriyrlar