Yavaşlayan Ve Dönmeyen Vantilatörü Çalışır Hale Getirme
-
https://www.youtube.com/watch?v=q3yciLG-eCs
5-6 senedir kullandığım var bir tane. İlk başta çalıştırırken çok zor çalışıyor. 1'de hiç çalışmıyor 3'e alınca zar zor dönmeye çalışıyor 2-3 dakika sonra anca hızlanıyor. Fakat 3'te 1'deymiş gibi çalışıyor. Yani bariz yavaşlamış durumda. Videodaki yöntemi yapsam çalışır mı yoksa hiç uğraşmayayım mı ? Lehim makinesi yok çakmakla eritsem olur mu ?
-
Videoyu izlemedim ama daha önce izlediklerimde ilk hareket için gereken kondansatörün artık kapasitesinin azaldığı için kalkış yapamadığı söyleniyordu. O kondansatörü bi değiştirip dene istersen. Kaynanada da var bi tane bozuk oraya gittiğimde muhtemelen aynı arıza çıkacak.
-
Kondansatörü degistirirken rulmanlarıda kontrol edip degistirin rulmanda bozuk olabiliyor
-
Sok icini bı video at buraya,belki pislik vs sıkışmıştır,rulman vs dagitmistir, devamına bakılır,lehim makinesi yoksa ,teli isitirsin ve cakmakla öyle yaparsin
-
mkyb bunu yazdı
https://www.youtube.com/watch?v=q3yciLG-eCs
5-6 senedir kullandığım var bir tane. İlk başta çalıştırırken çok zor çalışıyor. 1'de hiç çalışmıyor 3'e alınca zar zor dönmeye çalışıyor 2-3 dakika sonra anca hızlanıyor. Fakat 3'te 1'deymiş gibi çalışıyor. Yani bariz yavaşlamış durumda. Videodaki yöntemi yapsam çalışır mı yoksa hiç uğraşmayayım mı ? Lehim makinesi yok çakmakla eritsem olur mu ?
Cakmakla lehim, adama yasama sevincini sorgulatir hoca.
-
Enquinx35 bunu yazdı
Kondansatörü degistirirken rulmanlarıda kontrol edip degistirin rulmanda bozuk olabiliyor
Nasıl degisir rulman
-
Bildiğim kadarıyla vatilatörlerde rulman olmaz yeni modelleri pek bilmem ama mili yada pervaneyi yerinde salla eğer çok gevşekse veya dönerken ses çıkarıyorsa rulman dağılmıştır
-
Ben geçen sene bir kaç kez açtım. WD40 ve yağ denedim. Bir süre sonra yine yavaşladı hatta 1'de bazen dönmeye çok geç başlıyor. Olay toz kir değil demek ki videodaki gibi parça.
-
Telefoncular bir isitici ile telefonun arka kapagini isitib açarlar bende kisin kulandiğimiz elektirikli isiticinin isisi ile arka kapaği açtim ama bir dah eski yerine oturamadi o kapak :)) senin çakmakla lahimleme olayin da ayni sonucu verir.
Motor sargilarin dan bir bölümü gitmiş olabilir ondan kaynakli düsük devir calisiyor olabilir. Rotorun bilyesi yagsiz veya bozulmuş olabilir. Açib bir gözlemle belki sorunu tespit edebilirsin.
-
Elle çevirirken kasılma yapmıyosa bu videodaki yöntem işe yarar. Ara ara pervaneyi çeviren çubuğun dibini sıvı gressle yağlamak ömrünü uzatır.
-
Motorlarda ana ve yardımcı sargı olmak üzere 2 türlü sargı çeşidi vardır.ilk kalkış için yardımcı sargilarla birlikte kondansatör devreye girer motor istenilen devri alır.sayet yardımcı sargilar yanık ise kondansatör sayesinde çalışır ama yüksek akım çeker ve bir süre sonra kondansatör de işe yaramaz hale gelir bence motorun içini açıp yardımcı sargıları(ince telli olanlar)kontrol etmen gerek.kararma varsa sargidandir,rulman yerine burç kullanılır.saridan yapılırlar.asiri sürtünmeden yatak yapmış olabilir.
Çok uğraşma ,milyoncu tabir edilen yerlerde 500 TL ye sıfır ürün al.rubenis marka.serinle...