Yazıcı Drum Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hacılar, bizim bi arkadasin firmasi brother bilmem ne yazici almis, bende bugun ziyaretine gittim baktim tonerlerini dolduran firma 250 tl drum maliyeti falan cikardi. Bizim arkadasta abi biz yaziciyi alali 1 yil olmadi ne drum masrafi falan dedi...biz bi dusunelim diyip adami yolladi. Yazici hata verip atil durumda kaldigi icin kullanilamiyordu, ufak bir arastirmayla yaziciyi resetleme paneline girip resetleyince yazici calisir vaziyete geldi. Muhtemelen drum'un counter gibi birseyini sifirliyor yaptigimiz islem. Bu durumda yaziciya bir zarar verme soz konusu olurmu. Zaten 500 tl lik yaziciymis 250 tl drum , yilda 2 defa degisse yazici parasi :) Bu tonercilerin  emme gomme taktigimidir yoksa duzenli drum degismesi gerekir mi ? 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    gülüm model numarası verirsen daha net bişey söylerim; brotherlar da drum ve kartuşun ayrı oladuğu modeller var. drum zamanla bozulur, iz yapar, aşınır. değişmesi gerekir. sıfır orj almaya kalkarsan o paralara çıkması olağan. fiyat fazla gerçi. daha ucuza buluruz diye tahmin ediyorum. drum ı genelde 3-4 dolum gibi değiştiriyorum ben. durumuna göre. drum a bi bak. aşınma çizik var mı? varsa iz yapar baskıda

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

borhter mfc-7320 makine yeni , printte herhangi bir renk ve cizik gibi sorun goremedim ben. gayet temizdi :D ayrica bizde xerox pe 16 var 4-5 yildir hic drum degismedi :D takir takir calisiyor, makine 1 gun bos kalmiyor cani okunuyor :D

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek
    bizde de bi tane xerox pahser 6128 var cihazı alalı daha 1 yıl olmadı drum hatası veriyo.. değiştirmeniz gerekiyo dedi yetkili servisi.. 30.000 sayfa kapasitesi varmış dolmuş o da.. bunu sıfırlama gibi bir şey söz konusu mudur ? varsa nasıl yapılabilir ?

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

yazıcının üstünde olan bişi mantıken yazıcıya zarar vermez diye düşünüyorum :D genelde orası teknik servisin kullandıgı maintenance modunda açıp gerekli teknik ayarları yaptıgı kısım.Drum'ların belli bi ömrü oldugu dogru eger kağıtta iz bırakmıosa(leke çizik vs..) ve printerda calısıosa böyle kalsın hiç kurcalama .  Ayrıca tonerin kaliteside önemli .

@spy o 30.000 sayfa kapasiteden kasıt. o parçanın baskı ömrü ortalama 30k sayfadır.bu kullanıma göre azalabilirde artabilirde. yani üstünde bir sayaç yok tahmini kullanım ömrü gibi bişi. ama makinenin üstündeki baskı counterını sıfırlayabilirsin.

Toplam Hit: 1353 Toplam Mesaj: 5