Yazıcı Paylaşımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Müridler bi devlet dairesindeyim 2 makinaya yazıcı paylaşımı yapmam gerek ama her zamankı yaptiğım yemedi paylaşım verdiğim makinanın ip sini yazdıgım zaman kullanıca adı parola istiyor nedendir acaba ?

Yol Güzeldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

yazıcı usb makinamı yoksa network mu    network printersa ağdan bagla direk

usb printersa  driverını kurdugun makineden printer için  everyone  a full denetim vermeyi dene

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

işletim sistemi xp den uzeri ise genelde paylasımlarda kullanıcı hatası olusuyor. xp de direk bu klasoru paylas dedigimizde paylasırken xp uzerinde everyone secenegi işaretli olup tum izinlerin verilmesi gerekiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

active diroctory var ise yazıcıyı domain controller makinaya tanıt paylaşım ver defaultta everyone print yetkisi ile kurulur.

daha sonra client makinanın başına gidip domain controller makinanaın ip adresini \\ip adresi\ enter yaptıgın zaman yazıcıyı göreceksin üzerine çift tıkladıgın zaman yazıcı eklenmiş olacak sürücü yüklemeye yol göstermeye uğraşmamış olacaksın

makinalar kendi kendine çalışıyor yani workgroup ta ise  printerın kurulu oldugu bilgisayarda paylaşım ver secutiy tabından everyone print yetkisi ver

diğer clienttan çalıştıra \\yazıcının yüklü oldugu pc ip adresi\ enter

şifre sorar ise yazıcının kurulu oldugu pcde local admin şifresini change et

diğer pcde şifre sorun ca o bilgisayarın ismi\administrator ve parolası girilir.yazıcı eklenmiş olur.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

Hocam benim olay tam olarak Şöle 2 makinada xp A makinasına kurdum yazıcıyı B makınasıdandan yazdırıcak ama \\192.68.1.148 kullanıcı adı parola istiyor böyle bişi vistada windows 7 de felan oluyodu xp de ilk defa başına geliyor           

Yol Güzeldir.
Toplam Hit: 987 Toplam Mesaj: 5