Yazıcım Hata Yazdırılamıyor Dior
-
slm arkadaslar yazıcım hata yazdırılamıyor dior.acaba mürekkebimi bitti ama fotokopi çekiyor bunun nedeni ne olabilir kontrol noktalaırda takılı ama sey oluyor yazıcının üzerinde soru işareti var ? bi yardım ederseniz sevinirim :)
-
Şimdi bu neye benziyor biliyor musun?
Aslında en çok karşılaştığım şeylerden bir tanesi...
- Rene hoca slm
-Slm
- abi bi sorunum vardı yardım edermisin?
- evet?
- Abi evdeki bilgisayar acılmıyor ne olmuş olabilir?
- meme yapmıştır hocam...
Şimdi abicim :) Driverı yüklememiş olabilirsin, eksik yüklemiş olabilirsin, sorun çıkmış olabilir, bazı durumlarda printer yanlış porta takılmış olarak görebiliyor(özellikle adobenin yada microsoftun sanal printerı varsa yada printerı kaldırıp tekrar kurduysan kendisini virtual porta takılı görebiliyor), Printerda donanımsal bir sorun olabilir, Usb kablosu problemli olabilir, bilgisayarın usbsi sorunlu olabilir, biosdan usbler kapalıdır, ön taraftaki usb portlarına takmışsındır onlar anakarta takılı değildir, Sp yoktur usbde sorun vardır, attan düşmüştür eşşek ölmüştür yani bu işin bi milyon farklı sebebi olabilir :)
Ama fotokopi çekiyorsa kartuştan değildir, onu söyleyebilirim sana :)
-
yav arkadaş ne bu senin bilgisayardan çektiğin bi açılıyo bi kapanıyo bi hata veriyo bi o oluyo bi bu oluyo yav at şunu camdan aşa delirtme adamı.
-
yaw haklsın agam ya idare et yaza inşallah deiştircem :) kusura bakma ya :D idare et
-
bak dostum benimde HP1018 laserjet yazıcım var benimde aynı sorun oldu,o hatayı bulmak tam 1 günüme mal oldu(aslında daha fazla da gerçek sorunu bulması).bilgisayarımın USB sine başka bir cihaz bağlı olduğu zaman(örneğin flash disk)belge yazdırılamıyor aygıt tanınamadı cart curt ötüyordu.Şunla dene bakalım eğer aynı sorunsa işe yarar.USB lerdeki tüm bağlı cihazları USB den ayır sadece yazıcın kalsın sonra yazıcıyı 2-3 dakika kadar kapat bu arada da yazıcının özelliklerinden tüm belgeleri iptal et,sonra yine yazıcının özelliklerinden YAZICIYI ÇEVRİM İÇİ KULLAN seçeneğini işaretle.
ben bu şekilde sorunumu çözüyorum ama flash takılıyken tabii yine aynı sorunları yaşıyorum.sen de bi dene işe yararsa hergün yaparsın yaramazsa da benden bu kadar:)
-
driverını kaldır tekrar yükle bi bakalım
yükleme aşamasındaki baskı işini kalitesine göre kontrol et
büyük ihtimal usb ile ilgili bi problemin var -
Sana tek kelime söyleyeceğim yazdırılmadı deyip yazdırıyorsa sorun pc de eğer yazdırmıyorsa yazacının bellek kartı yanmıştır ..
Kendi başıma geldi oradan biliyorum. eğer garantiliyse format çekmene ramen düzelmiyorsa yazıcıyı servis e gönder. sana sıfırını gönderirler benim gibi
