Yazılım Müh.
-
Fırat Ün. yazılım müh. okumak istiyorum . Teknik lise olduğumdan "mtok" puanından giricem. Haliyle bu bize avantaj sağlıyor. Bir kaç sorularım olacak ;
- Elazığ'da üni. okumak nasıldır. Aranızda okuyan var mı ?- Yazılım müh. meslek seçimi nasıldır gelecek bakımından ?
- En önemli soru olan iş imkanı nedir ?
-------------------------------------------------------------------- -
Burayıda Alayım..
-
Gerçekten iyi olman lazım mesleğinde ve hevesli olman lazım.Yazılım müh. 5 yıl öncesine kadar %150 daha fazla rağbet görüyor.Piyasada çok fazla orta düzey adam var.
Yazılım müh. okuyan ve hala doğru bölümü seçip seçmediği konusunda hala emin olmayan biri olarak şunu söyleyeyim.İş ciddiyete binince iş hayatında insanların senden html gibi kolay şeylerde iş yapmandan,web sitesi yapmakdan yada herhangi bir dilde ufak yazılımlar yapmandan çok çok daha fazlasını istediğini görüyorsun.
Bizim sınıfdan 4 kişi ayrıldı bu sene.
Bide o Fırat ünide nasıldır bilmiyorum ama bizim ünide hoca "sorunuz varsa sorun yoksa gidin" diyor.Meslek lisesinde bile daha çok hocalar ders anlatıyor.Biz hocaya sitem ettik lavuk bize dedi ki kendi kendinizi geliştirmeniz lazım.
-
-elaziz kucuk, sikici yerdir bogar adami. sokakta zaman gecmez istiraptir, asagi yukari yurur durursun .P
lakin ogrenci evinde iskambil , cay , cigara , bilgisayar seklinde takilacaksan heryerde akip gider zaman sorun yok.
balakgazi, harput falan var arada turlarsiniz.
-okuyacagin bolume gelirsek; severek yapacagin , anlayarak okuyacagin bir dal ise keyfini cikar, yok zar atiyorsan isin zor. hayata biran once atilma yolunda vakit kaybi olmasin.
-is imkani olarak diplomani aldiktan sonra kanada, avustralya veya yeni zelanda da 2 senelikte ingilizce egitimini alir o taraflarda kovalarsin.
-
Hocam konu açılmışken sorayım mtok imza olayı çözüldü mü??
-
Persebar bunu yazdı
Hocam konu açılmışken sorayım mtok imza olayı çözüldü mü??
çıkan 3. karar bu.
-
Aradığım soruların cevaplarını tam olarak bulamadım up'layayım.
-
hacked75 bunu yazdı
Aradığım soruların cevaplarını tam olarak bulamadım up'layayım.
hocam yazılım müh okuyorum firat üniversitesinde normal kontenjanla girdim. Şuan 4 sınıfım. İş yeri eğitimi stajını istanbulda bir firmada çalışarak yapıyorum. Normal çalışan olarak girdim ve şuan normal çalışan gibi aylık alıyorum.
Elazığa gelecek olursa doğuda ve küçük bir şehir. Kafandaki tüm beklentileri unut. Sosyal hayat senin oluşturduğun kadardır. Bar kafe club yoktur.
Üniversitenin eğitim imkanlarıda giderek artıyor. seneye okula başlayacağını ve diğer yıl gerçek eğitimi almaya başlayacağını düşünürsek balını kaymağını yalayacaksın okulun.
İş imkanına gelirsek kendini geliştirirsen senden iyisi yoktur. Ama kendini geliştirmezde ben imza atacam 3 bin 5 bin alacam yeaa dersen kalırsın öyle.
Daha başka sormak istediğin varsa pm atarsın.
şuan elazığda teknoloji fakültesinde benimle beraber 3 tane mürid var.
ben superbico ve desquner.
-
u235 bunu yazdı
Gerçekten iyi olman lazım mesleğinde ve hevesli olman lazım.Yazılım müh. 5 yıl öncesine kadar %150 daha fazla rağbet görüyor.Piyasada çok fazla orta düzey adam var.
Yazılım müh. okuyan ve hala doğru bölümü seçip seçmediği konusunda hala emin olmayan biri olarak şunu söyleyeyim.İş ciddiyete binince iş hayatında insanların senden html gibi kolay şeylerde iş yapmandan,web sitesi yapmakdan yada herhangi bir dilde ufak yazılımlar yapmandan çok çok daha fazlasını istediğini görüyorsun.
Bizim sınıfdan 4 kişi ayrıldı bu sene.
Bide o Fırat ünide nasıldır bilmiyorum ama bizim ünide hoca "sorunuz varsa sorun yoksa gidin" diyor.Meslek lisesinde bile daha çok hocalar ders anlatıyor.Biz hocaya sitem ettik lavuk bize dedi ki kendi kendinizi geliştirmeniz lazım.
valla bende üniye gelene kadar kendi kendine yap sözlerini duyup alıştım.Yanıldıklarını şu an anlıyorum.Bazı hocalar büyük şeyler katıyor insanın ufku adına.
-
üniversite bir eğitim öğretim kurumundan çok bir araştırma kurumudur. kendiniz çabalamanız gerekir .takıldığınız yerlerde gidip hocalarınıza sorarsınız ee eğer sormamışsanız da bu hocanızın suçu değil sizin suçunuzdur.