Yazılım Mühendisliği Nedir?
-
hocalar bu bölüm hakkında goruslerınıze ıhtıyacım var.
-
up. yokmu bı bılgısı olan
-
Izmir Ekonomi Üniversitesinde, Yazılım Mühendisliği okuyorum.
Yazılım Mühendisliği de, diğer mühendislik bilim dalları gibi ciddi disiplindir. NATO konferansından çıkan bu disiplin, IEEE tarafından da onaylanmış ve dünyada saygınlık gören bir meslek :)
Neler öğrenmek istiyorsun ki ?
Sana şu kadar diyeyim, kesinlikle bilgisayar mühendisliği okuma eğer yazılım okuyabileceksen. Çünkü bilgisayar mühendisliği okuyanlar da zaten yazılımcı oluyorlar.
edit : bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Yaz%C4%B1l%C4%B1m_m%C3%BChendisli%C4%9Fi
-
-
eyvallah spark hocam. Robinson hocam sen de sagol
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ilk defa bi posttan sonra , koymadığını gördüm şaşırdım :D
Hocam Türkiye için soruyorsan Bilgisayar Mühendisleri Yazılım Mühendislerinden çok olmasa da 1 gömlek üstte tutuluyor. Ama dünya çapında bakacak olursan Yazılım Mühendisliği ciddi bir büyüme gösteriyor. Yani tercih edersen yurtdışı için daha avantajlı olabilir. Hatta belki ilerde Türkiye için bile daha avantajlı konuma gelebilir. İşe Spark ın dediği gibi "onlarda yazılım öğreniyor zaten" yönünden değil de, isminin başındaki ünvana göre değerlendir. Çünkü öğrenilen diller bölümden bölüme değil üniversiteden üniversiteye değişiyor.
-
arkadaşınad dediği gibi bilgisayar mı yazılım mı dersen gel yazılım oku :)
tam ne öğrenmek istiyosun bölüm hakkında onus or öyle söyleyelim ..
böyle genel tanım yapmak uzun olur :) -
yazılım tabii ki..
bana soracak olursan imkanın varsa sistem müh. oku