Yazılım Tescilleme Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar.

Şimdi bir adama site kurup vermiştim. Tasarım dahil sitenin herşeyini sıfırdan yapmıstım.

Bir ara bir hata yapıp adama hosting bilgilerini verdim. Buda başkasına vermiş. adam ne bilsin yazılımı falan.

Alan kişi bir güzel dosyaları almıs ve bir siteye aynen koymus ve sanırsam ücretli dağıtmaya başlamış..

Yani anlayacağınız ünlü şerefsiz olmuş..

Mahkemeye başvuracağım ama öncelikle bir yazılım bana ait olduğu için nerelre başvuracam tescillemem için. ve  nasıl bir uygualma var ücret vs. bunalr nedir?.

Abure cubure subure dubure re re re tey tey tey
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam hatırladığım kadarıyla kültür ve turizm bakanlığında bi birim bu işlemi yapıyordu. ama onun haricinde ücretli yapan yerler var. ha ne derece sağlam tescili var bilmiyorum ama senin geriye dönük yapman gerekliydi. yani o adam dağıtmaya başlamadan önce senin yazdığını ispat etmen gerek

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

edit fazladan geldi

unbalanced tarafından 17/Eyl/13 23:56 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

hocam onu ispatlarım yaklasık 20 kişiye aynı yazılımdan hizmet sağladım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

http://www.yazilimtescil.net/

bu siteye bi bak hocam. telif hakkını falan alman gerek..

benim söylediğim kültür bakanlığı olay, yazılım satışında oluyordu. yok kodların %75 ini alıyorlar ya da %100 ünü (duruma göre değişiyor) ona göre

bi şeyler yapıyorlarmış. ben gidip konuştuğumda görevli bayan böyle şeyler anlatmıştı. ama gidip bi izin almadım sonra

bir de hocam şu hukuk siteleri var forumlar. orada bi konu açıp sor. yardımcı olurlar. çünkü yazanlar genelde avukat oldukları için söylerler neyin nasıl olacağını

unbalanced tarafından 18/Eyl/13 00:02 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

http://www.yazilimtescil.net/

bu siteye bi bak hocam. telif hakkını falan alman gerek..

benim söylediğim kültür bakanlığı olay, yazılım satışında oluyordu. yok kodların %75 ini alıyorlar ya da %100 ünü (duruma göre değişiyor) ona göre

bi şeyler yapıyorlarmış. ben gidip konuştuğumda görevli bayan böyle şeyler anlatmıştı. ama gidip bi izin almadım sonra

bir de hocam şu hukuk siteleri var forumlar. orada bi konu açıp sor. yardımcı olurlar. çünkü yazanlar genelde avukat oldukları için söylerler neyin nasıl olacağını

eyw hocam..

Şimdi kafa allak bullak oldu.. inşlah bir çözümwe ulastıracam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WildWamqire
    WildWamqire's avatar
    Erkek

hiçmi yapmadınız hocalar bir bilen yokmu :))

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Türkiyede yazılımın patenti olmaz. Bir ürünle beraber gelen yazılımın tescili olur. Ürünle gelmeyeceği durumlarda telif hakkını almalısınız.

YeniHarman tarafından 18/Eyl/13 08:29 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

En başta telif olayına girmeliydn ne yazıkkı yapacağın bırsey yok tek şey yazılımı ya ucretsızmdagıtacaksın yada satan adamdan daha ucuza verıceksın ne yazılımızda ?pmlermisin siteyı

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 855 Toplam Mesaj: 9