Yazılım Test Uzmanı ( QA Test-Engineer ) Kursları.
-
https://goit.global/tr/ bu şirketten bilgi aldım, böyle bir programa başlayasım var. 22-23k bandında 3 aylık kurs. taksit seçenekleri vs. var. ama bu şirket iyi mi, değil mi? alternatif önerebilecek birileri veya tanıdığı olan birileri var mı? veya bu meslekle alakalı olumlu/olumsuz yorumunuz var mı? genel hatlarıyla bilgi almak istiyorum.
Anladığım kadarıyla ISTBQ sertifikası önemli bu işte ve global geçerliliği var. -
Eğitim şirketinin iyi olup olmamasından ziyade sana eğitimi verecek olan kişi önemli. Eğitmeni araştıracaksın. Dersi şirket anlatmayacak. Eğitmen anlatacak.
-
Hannibal_King bunu yazdı
Eğitim şirketinin iyi olup olmamasından ziyade sana eğitimi verecek olan kişi önemli. Eğitmeni araştıracaksın. Dersi şirket anlatmayacak. Eğitmen anlatacak.
Tabii ki, danışmana mail attım eğitmenin bilgileri hakkında. Sormak istediğim şey genel hatlarıyla şirket hakkında bilgi olan var mı? Yan yattı, çamura battı olmasın sonra :)
-
ayd bunu yazdıHannibal_King bunu yazdı
Tabii ki, danışmana mail attım eğitmenin bilgileri hakkında. Sormak istediğim şey genel hatlarıyla şirket hakkında bilgi olan var mı? Yan yattı, çamura battı olmasın sonra :)
https://goit.global/tr/courses/qa/ bu sayfayı inceledim. Gözüme çarpanları söyleyeyim ve aklımdakileri söyleyeyim;
- Kurs tanıtım sayfasında maaş bilgisi paylaşılması bana itici geliyor. Karşılarındaki insanı "işte bak bu işte şu kadar para var" diyerek ikna etmeye çalışıyorlar gibi oluyor. Öğrencide, ben bu kursa X lira vericem ama işe girince zaten bir ayda 2X maaşım olacak diye düşünüyor. Bu işler şu kadar ödedim, bu kadar geri dönüşü oldu işleri değil. Öğrencinin ciddi anlamda çok çalışması gerekiyor.
- Kurs programını 3 parçaya ayırmışlar. Kurs süresi toplam 3 ay. Mesela 2.parçaya web teknolojileri demişler. HTML, CSS, JavaScript temelleri, SQL, Git, API kullanımı, kavramlar vs vs. yazmışlar. Süreye ve konulara bakıldığında derinlemesine bir anlatım bekleme. Pek çok konu detaya girilmeden anlatılacaktır. Bunu bilerek gitmen lazım. Beklentini aşırı yüksek tutma.
- Fiyat uygun. 3 aylık eğitim için günümüz şartlarında 22k güzel bir ücret.
- Mümkünse eğitmenin 1-2 videosunu izle. Nasıl ders anlattığını görmüş olursun.
- Kursun söylenen tarihte açılıp açılmayacağını sor. Yeterli sayıya ulaşılmazsa eğitim başlamayabilir.
- Eğitimin ortasında eğitmen ayrılırsa yeni eğitmenin ne kadar sürede geleceğini sor.
Test sektörüne çok hakim değilim. Verdikleri sertifika sana fayda sağlayacaksa eğitime katılabilirsin.
Ödediğin ücret kadar hizmet alacağını unutma. 22k ödeyip, eğitmenin tüm konularda detaya girmesini beklersen üzülürsün.
-
Yazılım test uzmanlığı ve eğitimleri günümüzde farklı sektörde olup bilişim temeli olmayan ve buna vakit ayırmayıp sektörde iş yapmak isteyenlerin rağbet gösterdiği, bu talebe de karşılık vermek maksadıyla içi boş eğitimlerle hayal satanların eğitim satanların uğrak noktası bir sektör oldu maalesef.
Robotik kodlama eğitimleri ve yazılım test uzmanlığı aynı kapıya çıkan şeyler. Plasebo etkisi yaratıyor. Kursun sonunda ekranda buttonlara tıklayıp form doldurmayı falan öğrenip tamamlayabilirsin. Doldurmak maksatlı birkaç farklı yazılım dilini de araya iliştirmişler ki konuyla tamamen bağımsız. Yeter ki kapsam zengin görünsün.
Altta çok beğendiğim bir yorum var, oradaki siber güvenliği test uzmanlığıyla çevirince tam olarak düşüncelerimi yansıtıyor;
Yazık, en başından;
Bilişim sektöründe Jr. DevOps ve Jr. Siber Güvenlik elemanından bahsedilemeyeceği! Sertifika denilen şeyin bilgi ispatı olmadığı en başından bilenlere danışarak bu adımı atmaları gerektiği birinci basamakta ulaşabilecekleri bir bilgi olsa...
Hata giderme veya hedef/arıza tespiti sırasında, konunun sinyal elektroniğine kadar inebildiği alanlar bunlar.https://www.istqb.org/certifications/certified-tester-foundation-level
Şu linkte aşağıdaki şemadaki konulara hakimiyet gerektiren, özel bir alan test mevzusu. Bu eğitim bunun 3 te 0.5 ini bile karşılamıyordur öyle diyeyim.
antichrist tarafından 01/Ağu/24 19:12 tarihinde düzenlenmiştir