Yazılımla Amplifikasyon
-
Beyler ben bunu niye bir türlü beceremiyorum? Baya uğraşa uğraşa sonunda ses almayı başardım. Guitar Rig'de mesela clean olarak ses geliyor tamam, ama herhangi bir component eklediğimde(delay, reverb falan hariç) master input olarak sadece sol veya sağ kanalı seçmediğim sürece ses gelmiyor. Aşırı derece cozurtudan başka bir şey yok 'both channels' seçtiğimde. Tamam neyse, tek kanalı seçiyorum problem yok, iyi hoş, ses geliyor, lag yok, ama gel görki o cozurtu adamı sağır eder. Aşırı derece cozurtu var, cızırtı değil bak cozurtu. Farkettimki tellere dokunduğumda bu cozurtu coşuyor fena. Gitarda bir problem yok çünkü amfime bağladığımda sorun yok temiz. Ee bu Guitar Rig niye böyle yapıyor? Input'u komple kısıyorum hala aynı. Amplitube de aynı şekilde. Nedir bu cozurtu ya? Cozurtu from HELL resmen, kafamı kömürde piliç gibi kızarttı. Bunun bir sırrı falan mı var? Sihirli bir kelime mi söylemek gerekiyor? Nedir, ne yapmalı?
-
asio for all driver yukledinizmi :W
yuklemediyseniz yukleyin lag olayından kurtulun :W
eger cozurtu devam ediyorsa ses gartınız iyi degildir :W
-
Yükledik yükledik, lag yok zaten. Cozurtu ses kartı ile ilgili değilmiş, yabancı forumların yalancısıyım. Millet kaç senelik laptopla kullanıyor programı, ben yeni aldım makineyi.
-
componentlerin üstüne bide noise gate koy bakalım :) biraz ayarla temiz bi ses elde edersin :) rahatsiz olduğun şey uğultuysa yani :)
-
Koydum, pek bir faydası olmadı. Örneğin agressor mü ne ekleyerek şimdi kaydettim şu sese bak ne biçim. Bak sona doğru telden elimi çekince uğultu da gidiyor. Ne yapayım bulaşık eldiveniyle mi çalayım?
-
hocam telefondan giriyorum şuan :) sen alet uğultu yaparken noise gatein ayarıyla oyna ses gelmeyinceye kadar çevir ışte yine kesmezse in volumu azalt out volumu arttık tekrar dene noise gate ayarını :)
-
Noise gate aynı zamanda distortion ve overdrive gibi effektlerin cok kısa sürmesine yol actıgından ben tercih etmiyorum. Noise gate bu sorunun çaresi değil bence. Ben öyle çözememiştim en azından.
Hocam bu problemi bende yaşamıştım. Öncelikle guitar rigden kurtuldum :D Amplitube var onda bu tarz sıkıntı sadece 100 effekten 3-4ünde denk geliyor.
Şu gitarı pcye baglamaya yarayan aparattan 1 tane daha al. En önemlisi mic girişinden değil line in girişinden bağla. sağ alt kosedeki ses ayarlarından inputta seçili olan line in girişi olsun. Sonra bir geri sekmeden sessiz kutucugunu işaretle. Bunları yaptıgında buyuk ihtimalle çözülecektir. Bende de cok cızırtı oluyordu ilk baslarda. Normalde bass ve jaz kasa bi elektroyla sıkıntısız calıyorum. Klasik gitara yapıstırma manyetikle caldıgımda bile en ufak cızırtı olmuyor su anda.
-
Hocam zaten line-in'den bağlı ve line-in playback'i sessizde. Sana şöyle söyleyeyim, Guitar Rig açık değilken, direk bu line-in girişinden alıp, amplifike etmeden hoparlörlerden dinlerken bile o uğultu gibi ses oluyor. Gitarın herhangi bir teline hafifçe dokunduğumda falan bu cızırtı artıyor hemen. İşte bir de bu sesi amplifike edince cızırtı hepten çekilmez oluyor tahminimce. Bu gitarı pc'ye bağlama aparatı nedir, nasıl bir şey? Şu jack'i değiştirdiğimiz ufak convertor'den bahsetmiyorsun herhalde?
-
Buna benzer bir sorun yaşadım Topraklama hattıyla ilgili bir problemim varmış çözdüm hal oldu
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam zaten line-in'den bağlı ve line-in playback'i sessizde. Sana şöyle söyleyeyim, Guitar Rig açık değilken, direk bu line-in girişinden alıp, amplifike etmeden hoparlörlerden dinlerken bile o uğultu gibi ses oluyor. Gitarın herhangi bir teline hafifçe dokunduğumda falan bu cızırtı artıyor hemen. İşte bir de bu sesi amplifike edince cızırtı hepten çekilmez oluyor tahminimce. Bu gitarı pc'ye bağlama aparatı nedir, nasıl bir şey? Şu jack'i değiştirdiğimiz ufak convertor'den bahsetmiyorsun herhalde?
-----------------------------aynen o jackı değiştirdigmiz ufak convertordan bahsettim :D ilk aldıgım sorunlu cıkmıstı benimde. ilk aldıgımda tek siyah cizgi vardı jackın uc kısmında. 2. aldıgımda 2 siyah cizgi vardı. Birde Mali hocanın dedigi gibi topraklama da aynı sıkıntıyı yapıyor. Dedigini anladım şimdi gitar üstündeki ton düğmelerinden birini sonuna kadar açtıgımda aynı cızırtı oluyor. Cızırtı da değilde çalmadan daha sol el perdeye dokununca bile bi uğultu cıkartıyor. Benimde topraksız prizler o yüzden oldgnu dusunuyorum. Ama o tonu kullanmadıgımda sıkıntı yok. Birde gitar üstündeki ton düğmelerini bi kurcala.