Yazımı Düzelmek İstiyorum
-
Bugün bir iş görüşmesine gittim orada form doldurmam gerekiyordu.Yıldardır klavye ile yaza yaza, yazı yazmayı unutmuşum amk.O kadar kötü yazdım ki yazıyı okuyabilirlerse beni işe alırlar herhalde.Ama hiç sanmıyorum çünkü ben bile yazdığımı okuyamadım.Aynı kepazeliği bir daha yaşamamak için yazımı bir an düzeltmem gerekiyor.En azından okunabilir olsun istiyorum.Ne yapmak lazım ?
İşi dalgaya vurmayın lütfen...
-
Bize şöyle yaptırmışlardı >
3 sayfa / / / / / yapacaksın.3 sayfa \ \ \ \ \ yapacaksın.
3 sayfa A a
3 sayfa B b
3 sayfa C c
...
..
.
Sonra tüm alfabeyi bitirip Ali ata bak. Işık ılık süt iç. bunlardan da 2şer sayfa yaz.
Sonra bunları da bitirdikten sonra hepsinin el yazısını yaz.
Sonra geçmiş olsun :)
toshak geçmiyorum ciddiyim :)
-
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
Bize şöyle yaptırmışlardı >
3 sayfa / / / / / yapacaksın.3 sayfa \ \ \ \ \ yapacaksın.
3 sayfa A a
3 sayfa B b
3 sayfa C c
...
..
.
Sonra tüm alfabeyi bitirip Ali ata bak. Işık ılık süt iç. bunlardan da 2şer sayfa yaz.
Sonra bunları da bitirdikten sonra hepsinin el yazısını yaz.
Sonra geçmiş olsun :)
toshak geçmiyorum ciddiyim :)
-----------------------------Hoca daşşak geçiyon amk ... ben ciddiyim.. bu arada uzun süre yazınca elimin ağırdığını farkettim.Belkide kalem tutuşunu unutmuşumdur..
-
ayşey benimde başıma geldi kaçsenedir yazı yazmıyom bi yazdık rezillik aq sınavda
-
bu konuda uzmanlar varsa konunun takipçisiyim benimde yazım berbat çivi yazısı gibi bende çok ugrastım ama beceremedim bir türlü.
-
benım yazıda bok gıbı nasıl duzelıtrım yardım lutfennnn
-
Merhaba.Belki ağır bir başlangıç olabilir,ama sabrın varsa selametini alırsın.Bulunduğun şehrin il kültür-turizm müdürlüğüne bir uğra, hüsn-ü hat kursları açılır belirli dönemlerde.Sertifika amaçlı olduğundan genelde 3 ay sürer.(İleri seviyeleri var tabi ki) Amacın tabi ki hüsn-ü hat öğrenmek olmayacak.Kamış kalemle yazarken, her harf için yapacağın duraksamalar,özen,hocanın mükemmelliyetçiliği ister istemez el-kalem dengeni geliştirecek.
-
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------
Bugün bir iş görüşmesine gittim orada form doldurmam gerekiyordu.Yıldardır klavye ile yaza yaza, yazı yazmayı unutmuşum amk.O kadar kötü yazdım ki yazıyı okuyabilirlerse beni işe alırlar herhalde.Ama hiç sanmıyorum çünkü ben bile yazdığımı okuyamadım.Aynı kepazeliği bir daha yaşamamak için yazımı bir an düzeltmem gerekiyor.En azından okunabilir olsun istiyorum.Ne yapmak lazım ?
İşi dalgaya vurmayın lütfen...
-----------------------------Hocam yıllardır klavye ile yazıyorum demişsin ama yazında ne imla kurallarına uymuşsun ne de kelimeleri doğru yazmışsın.
Benim aklıma çare olarak gelen düzgün ve akıcı olarak yazılmış yazıları sesli olarak ve noktalama işaretlerinde duraklayıp nefes alarak okumaya başlaman. Cumhuriyet yılları ve sonrası yazarlar olabilir örneğin.
Bir de foruma yazı yazdığında göndermeden önce okuma alışkanlığı edinirsen gerekli düzeltmeleri yapabilirsin. Malum kimse böyle şeylere dikkat etmediğinden "internet türkçesi" denen şey, dolayısıyla senin böyle yazı yazman, ortaya çıktı.
Velhasıl biraz daha özenli olursan her şey yoluna girer.
El yazını düzeltmek için "/ \ | ..." olayını da ciddiye alabilirsin; akla yatkın geliyor.
Kolay gelsin.