Yazın Yapılacak Aktiviteler
-
selamlar,normalde yazın çalışmayı düşünüyordum ama olmayacak gibi duruyor.bu kadar boş durdugum yeter dedim ben de bu yüzden kendimi geliştirmeye bakayım dedim.kaç gündür spor salonu bakmaya gidecektim hala kısmet olsa üşengeçlikten midir nedir.ünideyken gidiyordum zaten şimdi de bir kaç güne tekrardan başlarım umarım
neyse esas olaya gelirsek hırslı bir 1. sınıf elektrik elektronik mühendisligi ögrencisine tavsiyeleriniz var mı
yazın boş geçiyor ya böyle hobi olur,çalışma olur falan bir şeyler ögrenebilecegim ya da işime yarayabilecek bir konu falan?7
yabancı dili geliştirmek için arada reading yapıyorum,dizi-film falan izliyorum onu da belirtiyim
-
pic, arm eğitim kitleri alıp onları öğrenebilirsin. hem zevkli bir uğraştır hem mesleğin için önemlidir. bu arada ingilizceyi de eksik etme :) hatta yapabiliyorsan maddi durumun nedir bilmiyorum ama ikinci bir dil öğrenebilirsin
-
unbalanced bunu yazdı
pic, arm eğitim kitleri alıp onları öğrenebilirsin. hem zevkli bir uğraştır hem mesleğin için önemlidir. bu arada ingilizceyi de eksik etme :) hatta yapabiliyorsan maddi durumun nedir bilmiyorum ama ikinci bir dil öğrenebilirsin
bölüme bu yıl baslıyacam erken degil mi ki onlar için
-
pardon hocam ben 1. sınıf öğrencisiyim derken 1 i bu sene bitirdiğini düşündüm. O halde dediğim gibi iknci bir dile başla hocam faydasını görürsün.
Dil bilmek cidden beyni diri tutuyor. Yabancı bir dili ilk konuşmaya başladığında beyin acayip çalışıyor, ama pratik yaptıkça çok gelişiyor. O yüzden
bir dil bir insan derler bence bu yüzdendir.
Yeni olduğun için elektrik-elektronik kavramlara bak bence, bir temel elektronik kitabı alıp onunla iletken, yalıtkan, yarı iletken malzemeleri tanı.
zaten ilk olarak elektriği öğretirler, onun için de 3 fazlı sistemler, kontaktörler, şebeke, frekans, kompanzasyon v.s. şeylerine bak. Yani temel
elektrik ve elektronik kavramlarını öğren. Temeli attığına inandığın vakit işi biraz pratiğe dökebilirsin. önce internetten küçük elektronik devreleri
incele sonra basit olarak workbench kurarak (basit bir elektronik devre simülasyon programı) bilgisayar ortamında devreleri çalıştır. mesela bir
gerilim kaynağı bağla, bir direnç bir anahtar ve bir led/lamba. bunu yakıp söndürmeye çalış sonra aynısı bir breadboard alarak onun üzerinde yap.
tabi aynı zamanda devre elemanı üzerine düşen gerilim-akımı bul. yani bir mühendis adayı olarak yanlız teoride kalma, işin pratiğini de öğren
diyorum. Zaten çevremizde yeterince teorik adam var :) zamanın henüz var ancak çok iyi değerlendir, çabuk bitirebilirsen bu konuları bilgisayar
dünyasına da atılabilirsin bu şekilde benim gibi elektronik,bilgisayar ve mobil aygıtlar konusunda çalışıp zevkin en üst doruklarını yaşayabilrsin :))
-
Aynı durumdayız hocam :) Ben programlamayla uğraşıyorum. Dil öğreniyorum ingilizcem fena değil Almanca öğrenmeye başladım tavsiye ederim sana da :) Gelecek ayki planlarım pic ve android başlangıcı yapmak. Elektrikle alakan yok diyeceksin evet ben elektronik ve yazılım ağırlıklı çalışmak istiyorum.
-
bir şeyler öğrenecem diye saatlerce pc başında takılmayın:
http://thepiratebay.sx/torrent/5689102/P90_-_Power_90_Complete