folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Yedek Bölümü Bitlocker Şifreli Bilgisayara Format Atmak

Yedek Bölümü Bitlocker Şifreli Bilgisayara Format Atmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşın bilgisayarında win 7 sistem kurulu, şuan tam hatırlayamıyorum ama ya YEDEK bölümü ya da başka bir sistemin var olduğu D bölümü, Bitlocker ile şifreli. Bitlocker ile şifreli olan kısım hakkında bir bilgisi de yok ( şifresi oluyor sanırım daha önce kullanmadım ). Bilgisayarda tek disk mevcut

Şimdi ben bu bilgisayarda, açılan win7 sistemi üzerinden nasıl bir yöntemle bahsettiğim bölümdeki şifrelemeyi kaldırabilirim ya da hiç uğraşmayıp ben bu bilgisayara (Win 10 usbsi ile) format atmak istesem sorunsuzca format atabilir miyim? Sorun ile karşılaşırsam nasıl çözüme kavuşturabilirim.

(Bahsettiğim bilgisayar yanımda olmadığından Çözüm önerilerini 2-3 ay sonra kullanacağım ama şimdiden bilgi edinmek istedim, Öneriler için teşekkürler)

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Görmeyenler için konu yukarı

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Erkek

Bitlcoker şifresini recovery key olmadan yada şifreyi bilmemden kaldırman çok zor profesiyonel yardım almak gerekir o da bi ihtimal.  Ama direkt format atabilirsin engellemez atar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    engin01288 bunu yazdı

Bitlcoker şifresini recovery key olmadan yada şifreyi bilmemden kaldırman çok zor profesiyonel yardım almak gerekir o da bi ihtimal.  Ama direkt format atabilirsin engellemez atar.

bilgisayarın tek disk olduğunu hatırlatarak ve  Ben tüm diski biçimlendirerek format atmak istesem, Yedek D bölümündeki şifrelemeyi dikkate almayıp bütün diski formatlayıp sonrasında istediğim gibi Sistem bölümü ve yedek olarak yeniden biçimlendirme yapabilir miyim yani? diye sorayım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Bi defa kullandım bitlocker. Yedeğini falan da aldım şifrenin. Sonra windowslu partitiona format atmam gerekti. Bitlocker koyduğumu unutmuştum bile. Formattan sonra hatırladım. Girdim baktım çatır çatır gösteriyor içeriğini. Şifre mifre hak getire. Bitlocker klasörü bile vardı. 

Beceremediğimi sanmıyorum. Boktan yapmışlar gibi. 

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hydr
    hydr's avatar
    Erkek

bi usbye ubunu mint majaro gibi populer linux distrolarında birini yukleyip onla fortma atmayı deneyebilirsin benim basıma yıllar önce benzeri gelmiş ext3 ext4 olarak fortmatlayıp sonra tekrarda ntfs yada fat32 ye çevirmiştim

herneyse....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    eyuperol bunu yazdı
    engin01288 bunu yazdı

bilgisayarın tek disk olduğunu hatırlatarak ve  Ben tüm diski biçimlendirerek format atmak istesem, Yedek D bölümündeki şifrelemeyi dikkate almayıp bütün diski formatlayıp sonrasında istediğim gibi Sistem bölümü ve yedek olarak yeniden biçimlendirme yapabilir miyim yani? diye sorayım

evet 

verilerin gider tabiki.

yedek alıp normal disk gibi formatını atabilirsin

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1039 Toplam Mesaj: 7
format bitlocker