Yedek Subaylık Kaç Ay? | Maaş Durumu?
-
Müridler selam,
2 yıl sonra askerlik yapacağım ama tasası şimdiden beni sardı. Biraz paraya ihtiyacım var. Şimdi ben yedek subay olursam, şehit olmadan da bunu tamamlarsak biraz para biriktireceğim.
Öğrenmek istediğim şu,
1) Acemilikte para vermiyorlarmış. Bu kaç ay?
2) Usta birliği kaç ay?
3) Doğu ve batıya göre ücret değişiyormuş. Minimum maaş ne kadar olur?
Forumda elbet yapan vardır. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
12 ay - en son 1.900 TL idi.
-
break bunu yazdı:
-----------------------------Müridler selam,
2 yıl sonra askerlik yapacağım ama tasası şimdiden beni sardı. Biraz paraya ihtiyacım var. Şimdi ben yedek subay olursam, şehit olmadan da bunu tamamlarsak biraz para biriktireceğim.
Öğrenmek istediğim şu,
2) Usta birliği kaç ay?
-----------------------------acemilik 3 ay. askeri ögrenci maaşı alırsın. cüzzi rakam
usta birliği 9 ay. son ay teğmen rütesi takıyosun
doğuda iç güvenlik taburunda olursan iç güvenlik tazminatı alırsın. onun dısındaki taburların batıyla farkı yok maaş açısından . ben 2005 te bitirmiştim. maaş şu an ne bilmiyorum.
edit: emin değilim ama sanırım karakollarda yapanlarda ek bi tazminat alıyodu
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 22:58'da umit tarafından düzenlendi. -
umit bunu yazdı:
-----------------------------break bunu yazdı:
-----------------------------Müridler selam,
Öğrenmek istediğim şu,
2) Usta birliği kaç ay?
-----------------------------acemilik 3 ay. askeri ögrenci maaşı alırsın. cüzzi rakam
usta birliği 9 ay. son ay teğmen rütesi takıyosun
doğuda iç güvenlik taburunda olursan iç güvenlik tazminatı alırsın. onun dısındaki taburların batıyla farkı yok maaş açısından . ben 2005 te bitirmiştim. maaş şu an ne bilmiyorum.
edit: emin değilim ama sanırım karakollarda yapanlarda ek bi tazminat alıyodu
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 22:58'da umit tarafından düzenlendi.
-----------------------------1900 TL son 9 ay veriliyor yani değil mi dogru mu anladım ?
-
Rutben varsa adam akilli bi maas alabilirsin
normal er olarak gidersen ayda 19 tl civarinda bisiler alirsin
dort yillik fakulte mezunuysan otomatikmek astsubay hakkin doguyor yanilmiyorsam bi kac bin lira olmasi lazim yada 1 ile 2 bin arasi
gerci turkiyede zirt pirt yasalar kanunlar degisiyor su anda tam olarak nasil oluyor dogrusu kestirmek zor :D
Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 00:08'da Cyber_Ottoman tarafından düzenlendi. -
En son 2,250 Tl diye gördüm bordrolarında yanlış görmediysem
-
yedek subay olarak son 10 günüm.
sorularının cevapları sınıfına(topçu, tankçı,bakımcı,personel, piyade vs) değişir.ben personel olarak yaptım en düz maaştı 2040. 9 ay aldım.maaş bi yana rahatlığı 10 numara muazzaf subayın her imkanından faydalıyon biraz itilmiş muamelesi gorsende 10 numara askerlik yaptım. ki tuncelinin bi ilçesinde.
bide ist izmirde yapanları düşün.;)
yan yatağımdaki ark muğlada yaptı askerlik bitti hayla ib.neyi kıskanıyom.