Yemekteyiz‘De Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Mevlana Olursa

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

Yunus Emre, Nasrettin Hoca ve Mevlana hepimizin bilgiği gibi hemen hemen aynı tarihlerde Anadoluda yaşayan önemli kişilerdir. Anadoluya renk neşe yön saadet verdikleri söylenir. Kimilerimiz Nasrettin Hocanın fıkralarıyla, kimilerimiz Mevlananın tasavvufi aşkıyla, kimilerimiz Yunus Emrenin şiirleriyle büyümüştür. Benim deyineceğim konu bu büyük üç ismin yemekteyiz yarışmasına koysalar acaba nasıl bir sofra veya masa hazırlarlar görünüş sunuş gibi..

Nasrettin Hocayı, Yunus Emreyi, Mevlanıya az çok bildiğim kadarıyla bir kaç birşeyler cıkarmaya çalıştım..
    Şöyleki;

Yunus Emre'nin sofrasında tarhana çorbası ve yanına tahta bir kaşık diye düşündüm ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm sözünden yola cıkarak çıkardıgım bi tahmin

Mevlananın sofrasında ise, bildiğimiz gibi mevlana çok şefkatli gösterişe ve en ince ayrıntıya kadar önem veren kişi bu yüzden sofrasında yemeklerinin en ufak ayrıntısına gösterişinle şefkatinle sunucaktır

Nasrettin Hocanında doyurucu lafları meşhurdur buradan yola çıkarsak oturur iki laf eder karşısındakileri hem düşündürür hemde doyurur ama sonradan yapacagı süprizle yarışmayı kazanır

Acaba siz nasıl düşünürdünüz ?

Cagito ergo sum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

yemekteyiz proğramı gibi boş bir çalışma :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

düşüne düşüne bunu mu düşündün? :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

destekliyorum ben seni.

ne de olsa bizim milletimiz kötülemeye alışmış kendilerine ters gelen şeyleri..

yunus emre, nasrettin hoca ve mevlananın yaptıklarına göre düşünüp betimlemen güzel olmuş :)

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:
    -----------------------------

destekliyorum ben seni.

ne de olsa bizim milletimiz kötülemeye alışmış kendilerine ters gelen şeyleri..

yunus emre, nasrettin hoca ve mevlananın yaptıklarına göre düşünüp betimlemen güzel olmuş :)

-----------------------------

Dahada geliştirilebilir aslında benimki sadece düşünce yemekteyiz gibi bok bir programı böyle kullanmaktı benim amacım fikirler çıkar diye düşündüm ama dediğin gibi bizim milletimiz kötülemeye alışmış.

Ayrıca bu konu geyik mi ? Geyik bölümüne taşındı

Cagito ergo sum.
Toplam Hit: 1548 Toplam Mesaj: 5