folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yen Bisikletimin Vitesiyle İlgili Sorun

Yen Bisikletimin Vitesiyle İlgili Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar normalde bisikleti şöle kullanırım

1-1 1-2 1-3

2-3 2-4 2-5

3-5 3-6 3-7

malumunuz önceki bisikletim çalınmıştı mersine dönünce yenisini aldım onuda böle kullanıyorum ama şöle bir drum var vites 2-3 2-4 2-5 teyken pedal çevirince car car sesler geliyor 3-5 te felan durum böle devam ediyor ama 2-6 alınca ses kesiliyor benim kullanımımdamı bir hata var 2-6 pekte doğru bir kullanım sayılmaz diye biliyorum ama ses onda kesiliyor

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heisenberg
    heisenberg's avatar
    Erkek
    çok anlamasam da, çarkların paralellikleri bozulmuş sanki
    arka teker le Arka çarkın yerlerine tam ve düzgün oturup oturmadigini kontrol edebilirsn.

Bisikletçiye götürürsn ince ayarını yapar

kendin yapmak istiyosan bisikletforum.com dan ayrıntıli bilgi bulabilirsn yardımci olurlar

Basit yaşayacaksın basit. Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit.. cay, simit ve peynirle...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Subtitle
    Subtitle's avatar
    Erkek

Hayatımda zinciri takırdamayan ve vitesleri her zaman doğru atan bir bisiklete binmedim. Canım bisiklet çekti :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hiç ses çıkarmayan sorunsuz geçiş sağlayan bir bisiklete binmek  standarttır, bu çok basit bir kaç ayara bakıyor,

kurcalamaktan çekinmeyin biraz zaman ayırıp tüm ayarlarını kendiniz kolayca yapabilirsiniz,

dil yoksa aldırmayın video yeterinde aydınlatıcı

http://www.youtube.com/watch?v=t_iR8FLMuFM

9200 feetde alınan ilk nefes...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Hd fren Kron 750 xc var bende de, arka lastigi sokup ic lastigi degismem gerekiyo da tırsıyorum hidroligi mahvederim diye nasil yapsam :/

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkür ederim 1 tur sahil yapıp geldim gene 2-5 te sürdüm şimdi çarkları kendim kurcalamaya korkarım doğrusu en iyisi ben yarın bür bisikletçiye götürüyüm

şunuda şuraya not düşeyim yaz ayında sahilin yarısından fazlasının aydınlatması yok önümüzü göremiyoz özellikle limanın ora ayrıbir cumhuriyet gibi sorumlusu kimse onun amına koyum ölecez lan denize uçucaz şaka yapmıyorum

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Durqrimast
    Durqrimast's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı

arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkür ederim 1 tur sahil yapıp geldim gene 2-5 te sürdüm şimdi çarkları kendim kurcalamaya korkarım doğrusu en iyisi ben yarın bür bisikletçiye götürüyüm

şunuda şuraya not düşeyim yaz ayında sahilin yarısından fazlasının aydınlatması yok önümüzü göremiyoz özellikle limanın ora ayrıbir cumhuriyet gibi sorumlusu kimse onun amına koyum ölecez lan denize uçucaz şaka yapmıyorum

uğraşma sorunun %90 vites ayarı. Vites ayarı yapılmadığı için o ses geliyor.

Arka vites arttırıcının orada bir vida var. O vida arttırıcının ne kadar önde veya geride durması gerektiğini ayarlıyor böylece sesi keser ve viteslerin daha rahat geçmesine olanak sağlar. Bisikleti ters yatır ve onunla oynaarak sesi kes. Not: Çok ince çevir vidayı yoksa zinciri attırırsın. 

ingilice kaliteli video: https://www.youtube.com/watch?v=JpkasdwDSGk video süresi: 3:30

türkçe kaliteli video: https://www.youtube.com/watch?v=t_iR8FLMuFM  video süresi 9:30

Durqrimast tarafından 29/Haz/14 11:21 tarihinde düzenlenmiştir

Nerede o eski günler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

mekanizmalar ne marka? mekanizma ayarındanda olabilir plastikleri dandik ise ondanda olabilir.

yunusozturk.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

malzeme kalitesi müdür.

kaliteli 1-6 ya bile atsan tık ses yapmayan zincirler var.

her halkası bir birim esneme payı vermesi lazım.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 1047 Toplam Mesaj: 9