Yeni Açılan Flash Oyun Sitesine Seo Önerileri
-
Merhaba Arkadaşlar,
Hem bilgi almak açısından hem de diğer üyelere hatta konu açık olduğu için tüm internet kullanıcılarına faydalı olabilir düşüncesinden bu konuyu açmak istedim. Lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız herkes bir nebze faydalansın, biliyorsunuz bilgi evrenseldir :)
Domain ismini yazmıyorum hem reklam olmasın hem de google da indexlenmesin diye. Keyword bir domain aldım .org uzantılı.
Optimus Oyun Scripti'ni kurdum.
Siteye manuel olarak ve açıklamaları titleleri vs değiştirerek giriyorum.
En etkili olarak, adsense'den en hızlı sürede gelir etmem için neler tavsiye edersiniz?
Aklımda takılan birkaç soru da şunlar :
1- Benden iyi oyun kategorisindenki sitelerden backlink almam faydalı mı faydasız mı olur? Genelde senden iyilerden alma sıkıntı oluyor diyorlar.
2- Tanıtım yazıları... Ne gibi sitelerden tanıtım yazısı almalıyım ve neye dikkat etmeliyim?
Ayrıca son olarak siteye yardım etmek isteyen, boş duracağıma birkaç bişey yapayım diyen varsa siteyle uğraşmak isterse yöneticilik verebilirim ve Gelir elde etmeye başladıktan sonra sitenin kazancından çalıştığı sürece %20 komisyon verebilirim bunu faydaya ve gelire göre yükseltebilirimde...
En başta maliyetleri min. tutmak için birşey yapamıyorum ama ilerde site kazanç sağlarsa hak ettiğinizi alabilirsiniz.
Not: Oyun işlerine yabancı olmayan kişiler olursa sevinirim.
Teşekkürler.
-
flash oyun sitesi mi oyun inceleme sitesi mi hocam.
link tanıtım alırken içerikdaş siteler olursa daha iyi olur. pr'si hiti alexa değerleri önemli alırken. bunların hepsi kafana yatıyorsa oradan alabilirsin.
genelde çöp siteler var 5'tl ye satıyor. adult, chat filan bi dünya çıkışı olan siteler bi boka yaramaz siteler. misal başta bende böyle hata yaptım şimdi toparlamaya çalışıyorum.
siteyi özelden atarsan merak ettim bakayım.
ayrıca ücretsiz pek kimse yanaşmaz yada yanaşan adam genelde içine sıçar hacoli. bi süre idare et. gelir gelince uygun bütçeye makaleler yazdırır eklersin.
-
Merhaba hocam bende oyun sitesi yönetmiştim geçen yıl.Bana göre kendinden yüksek ve pr değeri 2-3 ve yukarsı olan sitelerden backlink alman yararına olur 3 minimum 3 aylık,bu belirlediğin anahtar kelimede artışı sağlar.Burda dikkat etmen gereken çöp siteler yani footerda alakasız backlinkleri bulunduran ve 5tlden satılan backlinklerden değil,ek olarakta kendi alanına uygun oyun sitelerinden ve max link çıkışı 5 adet olan sitelerden alabilrsin.
Google'ın yeni algoritması ile önem verdiği en önemli şey google plus,sosyal medya desteği ve tanıtım yazıları.Dmoz,news kayıtlı vs alexa değeri düşük,pr değeri iyi ve çok fazla tanıtım yazısı yayınlatmayan sitelerden ve kalıcı olarak alman yararına olur.
-
Gündüzcüler için bi up yapalım.
-
Oyun sektöründe seo kasıpta para kazanmaya uğraşma hocam, o kadar azimliysen fırsat sitesi için seo kas gelen her ziyaretçiden ortalama 5 tl gibi bir ücret kazanmak varken binlerce ziyaretçiyi siteye çekip günlük 10 dolara eyvallah deme bence..
Fırsat sitelerinde rekabet çok olabilir, ama oyun sektöründeki rekabet kadar çok değil buna emin olabilirsin yani.
Sonuçta kraloyun bilmemne, birsürü oyun sitesi var, bunların arasından sıyrılıp iyi bir konuma gelmek iğneyle kuyu kazmak gibi birşey olurdu sanırım..
Direk satışa yönelik bir site açıp, oradan üç beş birşeyler kazanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.. (tabii bu benim düşüncem)
-
CEO bunu yazdı
Oyun sektöründe seo kasıpta para kazanmaya uğraşma hocam, o kadar azimliysen fırsat sitesi için seo kas gelen her ziyaretçiden ortalama 5 tl gibi bir ücret kazanmak varken binlerce ziyaretçiyi siteye çekip günlük 10 dolara eyvallah deme bence..
Fırsat sitelerinde rekabet çok olabilir, ama oyun sektöründeki rekabet kadar çok değil buna emin olabilirsin yani.
Sonuçta kraloyun bilmemne, birsürü oyun sitesi var, bunların arasından sıyrılıp iyi bir konuma gelmek iğneyle kuyu kazmak gibi birşey olurdu sanırım..
Direk satışa yönelik bir site açıp, oradan üç beş birşeyler kazanmak daha mantıklı gibi geliyor bana.. (tabii bu benim düşüncem)
Fırsat siteleri de artık çöp site oldu hocam. Hadi onu geçtim kaliteyi yakalayabilmek için herşeye baştan aşağıya iyi para vermek gerek. Bir kere şahıs şirketi veya ltd şirket kurman lazım. Ofis tut, bağkur öde, kira öde, vergi öde, reklam ver, seo kas, xml kirası öde ee bir de sanal pos almak için kıçını yırt. Yatırım maliyeti iyi birşey yapacaksan kafadan 10 bin tl üstü. Daha önce gıda üstüne eticaret yaptım hocam çokta güzel deneyimler ve insanlar edindim ama başlı başına ekip ve nakit para gerekli.
Oyun işindeki maliyet neredeyse sıfıra yakın. Host domain script ve diğer seo çalışmalarına toplasan 200 tl harcarsın ondan sonrası emek.
-
Hocam sandığın kadar yüksek bir meblaa ödemene falan gerek yok.
Oyun sitesi açmaya harcadığın parayı fırsat sitesi açmaya harcarsın olur biter..
Satış ortaklığını biraz araştır derim, türkiye'de bu satış ortaklığından yüksek paralar kaldıran çok girişimci mevcut :)
Bknz. http://www.firsaton.com