Yeni Alınan Telefonu Pasaporta İşletme
-
Google biraz kurcaladım ama pek tatmin olmadım cevaplardan birde tbt ye sorayım dedim.Şimdi ben 1 yıllığına almanyadayım.Amazondan aldım telefonu faturasıda bende.Pasaporta nezaman nasıl işleticem?zaman sınırım varmı?
okuduğum bikaç konuda tr de turkcellerden işletebileceğimizi söylüyor.Fakat ben bir süre tr ye dönmicem.Burda kullanırken bir sorun çıkarmı?
Tatil amaçlı dönmeler dışında 1 yıl hep almanyadayım.Herhangi bir dönüşümde(mesela ilkinde)turkcele direk gidip halloluyomu yoksa başka adımlar varmı?
-
türkiye'ye girip türk hattı taktıktan itibaren 1 ay içinde işletmelisin.
-
30 gün içinde kaydettirebilirsin.
turkcell e gidiyorsun pasaportu götürüyorsun yanında.. ama normal bir bayi değil tim* olmasına dikkat et.
5 lira veriyorsun imei falan istiyorlar sendne veriyorsun imza falan atıyorsun 24-48 saat içinde de telefonu kullanabiliyorsun.
* tim = turkcell iletişim merkezi.
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
turkcell e gidiyorsun pasaportu götürüyorsun yanında.. ama normal bir bayi değil tim* olmasına dikkat et.
5 lira veriyorsun imei falan istiyorlar sendne veriyorsun imza falan atıyorsun 24-48 saat içinde de telefonu kullanabiliyorsun.
-----------------------------önemli olan pasaport 1 ay içinde giriş yapmış olması lazım.
-
xxjokerxx bunu yazdı:
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------önemli olan pasaport 1 ay içinde giriş yapmış olması lazım.
-----------------------------joker kafamı karıştırdın.şimdi ben 1 ay içinde tr ye gidip pass a kaydettirmessem sorunmu çıkar?
-
Elinizdeki pasaportun ülkeye girişinden sonra 1 aylık süre içerisinde kaydettirebilrisiniz.Telefonun zamnı onemlı degıl yeterkı kılıtlenmemiş olsun.Ben 4-5 aylık bir telefonu kaydettirmiştim.
-
tamamdır arkadaşlar çok teşekkürler.