folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Arama Motoru!!!

Yeni Arama Motoru!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

Yeni nesil arama teknolojisini kullanarak hazırlanan arama motoru Hakia.com, İstanbul'da tanıtıldı.

2004 yılında nükleer fizikçi Dr. Rıza Can Berkan tarafından kurulan arama motoru Hakia.com, internet kullanıcısına en hızlı, verimli ve kapsamlı arama tecrübesini yaşatmayı amaçlıyor.

Endeksleme teknolojisi yerine, yeni bir altyapıyla dizayn edilen hakia, lisan anlayan, semantik algoritmalarla geliştirildi.

Sorulan soruyu algılama ve komple cevap verme kapasitesine sahip bir arama motoru olmayı amaçlayan Hakia arama motoru "Baş ağrısını hangi ilaç iyileştirir?" sorusuna, "Aspirin migrene iyi gelir" gibi bir cevap getirebilirken, soru ve cevap cümlelerindeki hiçbir kelime aynı olmuyor.

Hakia.com'un tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Hakia Genel Müdürü Rıza Can Berkan, beta versiyonuyla açılışı yapılan arama motorunun, 6 aylık bir evrim sürecinin ardından istenilen analiz kapasitesine ulaşacağını kaydetti. Berkan, Hakia'nın diğer arama motorlarından birçok farklı yönünün bulunduğunu kaydetti.

Berkan, "Performans olarak yüzde 10-20 gibi görünür bir avantaj getirirsek başarılı olabileceğimize inanıyorum. Biz pazarı ele geçirmeyi amaçlıyoruz. İlk yıl içinde günde 50 milyon aramaya ulaşabilmeyi hedefliyoruz" dedi.

22.11.2005

_alıntı_

sizce bu arama motoru googleyi sollayabilirmi bana göre sollar sollamasınada 10 yıl sona ancaa

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GLaDio
    GLaDio's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    "Baş ağrısını hangi ilaç iyileştirir?" bunu arattim hakiada ve bulunan sonuc 0.

sonra google'da arattim 143 sonuc buldu.

google'i gecmeleri ruya bence. Yahoo tam anlamiyla bir dunya devi, binlerce calisani var, dunyanin bircok ulkesinde ortakliklari var ama o bile google'i gecemedi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek
    GLaDio bunu yazdı:

"Baş ağrısını hangi ilaç iyileştirir?" bunu arattim hakiada ve bulunan sonuc 0.

sonra google'da arattim 143 sonuc buldu.

google'i gecmeleri ruya bence. Yahoo tam anlamiyla bir dunya devi, binlerce calisani var, dunyanin bircok ulkesinde ortakliklari var ama o bile google'i gecemedi.

yoo ben denedim sonuç çıktı mesela bak linki http://www.hakia.com/search.aspx?q=Bas+agrisini+hangi+ila%c3%a7+iyilestirir%3f

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanchh
    kivanchh's avatar
    Erkek
    belki gide gide gelisir ama google i gecebilecegini sanmıyorum.Sen diyosunki 10 yıl icinde belki gecer bu 10 yılda bu google durcakmı yani onlarda geliscek :D

(Forum, Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

biri güzel bi dizi yapar diğeri de yapar biri yeni yarışma programı yapar diğeride onu yapar

avea 10dksı 1kontor yapar turkcell ona göre bişeyler yapar telsim ona göre bişeyler yapar

herkez böyle nerde  para varsa oraya çullanıyo ama işin esasını yapan adamlara saygı duymak gerek

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek
    kivanchh bunu yazdı:

belki gide gide gelisir ama google i gecebilecegini sanmıyorum.Sen diyosunki 10 yıl icinde belki gecer bu 10 yılda bu google durcakmı yani onlarda geliscek :D

adamlarda para çoksa eger geçerler 10 yıla kadar onu diyorum yanlış anladın beni herhalde googlede gelişecek :))

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

eski konuyu buldum

google ile karşılaştırın diyor bune böyle şimdi :)

abicim yeni işlere açılmak lazım ekledim kendime.Fakat şu var.

Şimdi yeni motor kurdun iyi güzel.Peki site indexlemeyi nasıl çözeceksin ??

Google bunun için önce tarayıcı eklentisi çıkarttı şimdi chrome.Yani girdiğimiz istelr sıklıklarına göre bakılıyor ona göre google yeni sitelri indexleyebilecek, pagerankı daha doğru tutabilecek.

Bütün bunlara ramen nasıl ruslar  kendi armaa motorlarını kullanıyorsa bizde kullanalım.Tabi google varken biraz zor fakat az buz destek çıkmalıyız :). 

http://hakia.com/search.aspx?lang=tr&q=Sibel+Tüzün

baksanıza bunda da yenilikler var..

Başka arama motorları neler var?altavista, yahoo, google dan başka böyle ufak projeler falan varsa severim yeni fakrlı projeleri :)

Yada arama motoru gibi yeni projeler varsa yazın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hahaha :D tamamen merak ediyorum

/ bu bir değerlendirmedir. kaç kişi konunun tarihine ve son mesaja bakmadan cevap atıyor bakalım :) /

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

hahaha :D tamamen merak ediyorum

/ bu bir değerlendirmedir. kaç kişi konunun tarihine ve son mesaja bakmadan cevap atıyor bakalım :) /

-----------------------------

konunun başındaki 2004'ü görünce ulan kim hortlatmış yine dedim :) yani yemedim :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yeni bir olusum. gelen sonuclar google kadar kadar olmasada az cok tatmin edici.

bi kart in driverini arattim getirdi. google kadar cok sonuc gelmesede yok bulamadim demiyor

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 1147 Toplam Mesaj: 10