Yeni Askere Gidecek Olan 88/1 Lere Tavsiyelerim
-
arkadaşlar hepimiz belli bir yaşa geldiği zaman vatan görevimizi icra etmek için asker ocağına gideriz ve neyle karşılaşacağımızı bilmeden çoğu zaman da hazırlıksız gideriz. öncelikle şunu belirtmek isterim ki askere giderken gereksiz çok fazla eşya götürmeyin örn. sivil eşyalar sadece üzerinizdekiler olsun fazlası size yük olur mesela atletlerden 10-20 çift götürenler var 5 tane atlet 5 çift çorap yeter zaten oradan da en az 6 tane verecekler yıkayıp yıkayıp giyeceksiniz. aşağıda yanınızda giderken götüreceğiniz malzemelerin listesini yazıyorum buradan eksiklerinizin ne olduğunu ve nereden temin edebileceğinizi de yazacağım askeri malzeme satan yerlerden askeriye ile ilgili malzemeleri bulabilirsiniz yanınızda götüreceğiniz eşyalar şunlar:
1- 5 çift atlet ve çorap 2- büyük boy bot boyası ve fırçası 3- yün ayakkabı keçesi 4- tırnak makası 5- elbise askısı en az 3 tane 6- kaliteli bir traş bıçağı ve köpüğü (suratınızı kanatıp yara yapmaması bakımından) 7-en az 3 tüp arko krem (gündüz eğitime çıkarken yanınızda bir adet bulundurun ellerinize yüzünüze ve dudaklarınıza sürün mutlaka çatlar yoksa) 8-en az üçer adet kirli ve temiz çamaşır torbası 9-küçük bir not defteri ve kalem 10-dikiş kutusu makara iğne iplik 11- bir adet sıvı sabun veya kalıp sabun (hijyen açısından sıvı olursa daha iyi) 12- en önemlisi ise boyna asılan para kesesi kesinlikle ihmal etmeyin ve paranızı bu keseye koyun (hırsızlık olayları yaygın bir şekilde oluyor)
bu saydıklarım sizin için en gerekli malzemelerdir. bunların bir çoğu askeri kantinlerde bulunur ama ilk günlerde kantine gitme şansınız bile olmadığı için temin edemez ve sıkıntı yaşarsınız. bunlar haricinde soğuk memlekete gidiyorsanız 2-3 tane ince yeşil yünlü kazak alın (kalın almayın çünkü kalın kazak kamuflaj altına giyildiği zaman sizi şişiriyor ve sıcak tutmuyor soğuğu da içinde hapsediyor soğuk havalarda ince kazaklardan birkaçtane giydiğiniz zaman hem sizi daha iyi ısıtır hem de rahat hareket etmenizi sağlar siz kalın kazağın sizi daha fazla sıcak tuttuğunu zannedersiniz ama aslında öyle değildir.)
bunlar haricinde askeriyenin verdiklerini de kullanabilirsiniz hırsızlıklara ve el değiştirme olaylarına da dikkat edin allahın izniyle acemiliğinizi atlatırsınız askerliğin psikolojik olarak en zor evresine kendinizi şimdiden alıştırın şimdiden bol bol spor yapın ve şınav çekin kondüsyon eksikliğiniz varsa askerde çok sıkıntı çekersiniz hepinize şimdiden hayırlı teskereler. ( bu arada mehtap saymayın yoksa hiç zaman geçmez zamanı akışına bırakın :)
-
Hajı bana nere çıktığını nerden öğrenirim ? eve mektup gelmedi köyü felan aramadım internetten nerden öğrenebilirim ?
Web adresi bilen yoqmu ?
-
kağıt zaten gelmiyor bekleme hemen şubeyi telefonla ara öğren zaten belli olmuştur. kağıt benim de gelmedi
ara ki sülüs tarihin gecikmesin zamanında sülüsünü al ki birliğine teslim olurken hazırlıklı olursun en azından zaman kaybetmeden şubeyi ara muayene olduğun yeri
internetten öğrenme gibi bir şansın yok