folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hertürlü Web tabanlı Saldırı Taktik ve Stratejileri
linefolder Yeni Başlayanlar İçin Hacking/1.Bölüm-Terimler

Yeni Başlayanlar İçin Hacking/1.Bölüm-Terimler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

merhabalar arkadaşlar.forumda çoğu zaman "nasıl hack yaparım" cinsinden başlıklar var bunların bi nebze önüne geçmek için ve bu konuda olan eksikleri kapatmak için bi döküman serisi yazmayı düşünüyordum kısmet bugüneymiş : ) .Öncelikle şunları yazmak istiyorum burada yazdıklarımla kimse hacker falan olmaz.Ancak bunları bilmeden de hack yapılmaz.Laf olsun diye "ahah böle hacker mı olunur" cinsinden mesajlar yazmayalım lütfen

Bu ilk döküman en basiti olacak genel olarak terimlerden bahedeceğim.Daha ilerideki dökümanlarda çeşitli toollar kullanmak(keylooger,trojan,bazı hack programları)exploit kullanmak,RFI-LFI,server root,sql inj vs vs anlatmayı da düşünüyorum.Şimdi burada yazacaklarımın hedefi web siteleri olacağından dolayı bu bölüme açtım

PHP,ASP,HTML: Bu yazdıklarım dillerdir.Tabi kullanılan tek diller bunlar değildir en bilinenleridir.PHP ve ASP dinamik dillerdir sayfada değişiklik yapmak istediğiniz zaman kodlarında oynama yapmanızı gerektirmeyecek diller.HTML ise statiktir.Sayfada değişiklik için oynamanız gerekir.HTML bir programlama dili değildir.Bir işretleme dilidir.Bu yüzden HTML siteleri hacklerken kodlar üzerinde oynamak falan mümkün değildir.

Server(sunucu):Bilgisayarların birbirne bağlanması için kullanılan bilgisayardır.

Host:Türkçesine barındırma diyebiliriz.Teknik bi açıklama yapmayacağım.Web siteleri dosyalardan,klasörlerden oluşur.Bu dosyaların barındırıldığı servera bağlı yerler diyebiliriz(kimse teknik cevaplarla düzletmeye kalkmasın ulan :@ :D  yenileri çin yazıok)

Domain:Alan adıdır. www.siteadi.com veya www.siteadi.org şeklnde olurlar.Çeşitli uzantılar vardır bunlar;

gov=devlet kurumları içindir/edu=educationdan aklınıza gelsin eğitim kuruluşları için/tv=tv kanalları için/mil=askeri kurumlar içindir.bunlardna hariç .com .org .net .info vs vs vardır ancak bunları şu anda herkes kullanmakta yani .com ticari amaçlı siteler için olsada kimse umursamamakta o yüzden diğerlerini yazmıyorum.

Port:Haberleşmeyii sağlayan  seri/paralel olan  giriş çıkış noktalarıdır.Numaraları falan vardır her portun işlevi felam farklıdır.21. port ftp portudur mesela.

FTP:File transfer protocol.Dosya aktarma protokolüdür.21. portu kullanır.Mesela çeşitli istemci programlarla sitelerimize dosyaları atarken bu protokolü kullanabiliriz.İstemci(client ingilizcesi ile) programlara örnekler:CuteFTP,FileZilla,SmartFTP.

Protokol:Kurallar bütünüdür.TCP,FTP,HTTP gibi.Durumlu durumsuz,bağlantılı ve bağlantısız protokoller olarak ayrılırlar.

Veritabanı:Bilgi deposu.Bilgilerin saklandığı yer.

SQL:(structured query language) yapısal sorgulama dili.Veritabanındaki kullanıcılara,bilgilere ulaşmak için kullanılan dil.

Keylogger:Kurbanın her yazdığını ve bazı keyloggerlarda her tıklamasında ekran görüntüsünü kaydeden casus yazılımlardır.

SMTP:Simple mail transfer protocol.Mail göndermek için kullanılan protokoldür.Güvenliği sağlam değildir :) .Farklı adresten mail gönderilebilir(fake mail) mesela.

pop3:Mail almak için kullanılan protokoldür.

Virüs:Kendini kopyalayabilme özelliği olan şaka/zarar verme amaçlı yazılan küçük programcıklardır.

Trojan:Truva atı olarakda bilinir.Programların içine gömülmüş halde olabilen çalışması için bir olayın bunu tetiklemesi gereken kendini bulaştırma özelliğine sahip olmayan programcıklardır.

Network(Ağ):Birden fazla bilgisayarın bağlanmasıdır.

Telnet:Uzaktan kontrol yapmamıza yarayan 23 nolu portu kullanan protokol.

http:Hyper text transport protocol.80. portu kullanan web sayfalarına erişmemizi sağlayan protokol.

Evet şimdilik bu kadar.İleride ki dökümanları daha iyi anlamanız için şimdilik sadece terimlerin açıklamalrını yaptım tabi bunları internttede bulabilirsiniz ama hepsinin bir yerde olması iyi olur .İlk konu olduğundan terim ağırlıklı anlatıma yer verdim.Eksik gördüğüm yer olursa editler editler eklerim : ) “Konuyla ilgili sorularınızı buraya sorabilirsiniz.Terimler falan”.Bir sonraki anlatımda keylogger/fake mail ondan sonra DDoS & flood daha sonrasında da exploit kulalnımı,RFI-LFI daha sonra server rooting falan öğrenicez falan filan : )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    oldukca yararlı bir yazı malesef bir çok gereksiz şey arasında güme gitme olasılıgı var :(

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    eline sağlık hocam güzel yazı

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    joesatriani
    joesatriani's avatar
    Erkek
    bilmediklerim ve tembelliğimden dolayı araştırmamakta ısrar ettiklerim vardı:) teşekkürler.. devamı çok daha güzel olcak gibi;) kolay gelsin..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    anti estiriyorsun hoca. eyvallah

sanılanın aksine...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

BlackApple bunu yazdı:
    -----------------------------

yazılar neden çok küçük okunmuyor :/

(ctrl)+(+) 

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaVeRick94
    MaVeRick94's avatar
    Erkek

teşekkürler hocam başlangıç için süper..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Mihni
    By_Mihni's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

3 yıllık konuyu horting etmişiniz la. Ne heyke meraklı insanlarsınız.

Peyami Rullaz Penguen Rullaz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

By_Mihni bunu yazdı:

3 yıllık konuyu horting etmişiniz la. Ne heyke meraklı insanlarsınız.

sen diyince farkettim bende ,)

dewdim dewrildim geldim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

copy-pasta olduğu için küçük yazılar birde arkadaşında dediği gibi 3 yıllık konu:) ama yinede bazı konular yararları eline sağlık kardeşimin.

Hayat paylasmaktır
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

hack mi kaldı bu devirde? kanunlar falan derken bitirdiler. ortaokulda her hafta yüzlerce mail hackliyordum şimdi 1 tane hacklesem şikayet edilsem 2 yıl yerim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 3157 Toplam Mesaj: 10