folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hertürlü Web tabanlı Saldırı Taktik ve Stratejileri
linefolder Yeni Başlayanlar İçin Hacking/6.Bölüm-Safe Modu Off Yapma

Yeni Başlayanlar İçin Hacking/6.Bölüm-Safe Modu Off Yapma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar rfi ile bir siteye girdik shellimizi attık diyelim ama safe_mod: on.Safe mod : on iken işlem yapmamız zorlaşır.Bunu nasıl aşıcaz onu anlatıcam öncelikle burda bize yardımcı olacak yapılandırma dosyamızı vereyim buyrunuz;

http://rapidshare.com/files/44023818/php.ini.html

Şimdi bu yapılandırma dosyasını atıcaz aslında kendiniz de bulursunuz upload yerini,basit birşey ama olsun yine de göstereyim;

Burdan upload ettik.Peki işe yaradı mı?İlk girdiğimde safe_mod: on du.Bakalım şimdi ne?

Evet safe_mod :off.Yani işlem yapmamız falan daha kolay olucak şimdi :).Geçen gün bir arkadaşım sormuştu ordan geldi aklıma bunu yazmak.Basit bir şekilde safe_modu off yaptık  umarım işinize yarar :). Neyse kolay gelsin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    bilmediğim birşey değil ama yazmayı bir borç bildim bünyemde :P güzel bilgi sağolasın.

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    saoll bea güzel bilgi asdfa34r =O) hop

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    teşekkürler hoca emeğine sağlık, yeni başlayanların işine yarayacağından eminim ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek
    upload ettigin yer önemli mi? cünkü benm bildigim php.ini > /usr/local/bin 'deydi gerci bu bildigim kadarıyla deiştirilebiliyordu.. sistem neden kendi yapılandırma dosyası yerine bizim attıgımız yapılandırma dosyasını okuyo burasını hic anlamadım..

en cok nick dei$tiren mürid
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bella_ciaa
    bella_ciaa's avatar
    Erkek
    süpersişn be hoja.. süper... :D

Rüyamda Ben Ve hazreti Fethullah hoca abey efendi aynı Keranedeydik. İkimizde Aynı Kaşarı Zükmek İstedik. Ben Qarıyı Ona Vermeyince Fışfışla Fışfışlaya Ağlamaya Ve Vaaz vermeye Başladı. "Evladım Dünya Geçicidir (fışfışpırrt) Paylaşamadığınız bişey Varsa; Önce Arkadaşına İkram Et. Sonra Sen Yap... :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    dayofdeath bunu yazdı:
    -----------------------------
    upload ettigin yer önemli mi? cünkü benm bildigim php.ini > /usr/local/bin 'deydi gerci bu bildigim kadarıyla deiştirilebiliyordu.. sistem neden kendi yapılandırma dosyası yerine bizim attıgımız yapılandırma dosyasını okuyo burasını hic anlamadım..
    -----------------------------
    shellin olduğu yere upload ediyosun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek
    peki hocam sistemin kendi yapılandırma dosyası varken neden bizim yolladıgımız dosyayı okuyo? mantıken sistemin belirtilen dosyayı yani /usr/local/bin'deki dosyayı okuması gerekmiyor mu?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    senin attığın dosyaya bak,fonksiyonları devre dışı bırakıyor,yani 0 dan bir yapılandırma yapmıyor,server ayar çekmiyor,safe modun foknsiyonlarını kapatıyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek

abi tamam da php.ini dosyasında ( gercek php.ini ) bu fonksiyonlara zaten gerekli deger atanmış durumda.. biz farklı bir durum atıyoruz.. sunucu neden kendi dosyası yerine bizim dosyayı baz alıyo bunu soruyorum?

Toplam Hit: 1518 Toplam Mesaj: 10