Yeni Başlayanlar İçin Hacking/6.Bölüm-Safe Modu Off Yapma
-
Evet arkadaşlar rfi ile bir siteye girdik shellimizi attık diyelim ama safe_mod: on.Safe mod : on iken işlem yapmamız zorlaşır.Bunu nasıl aşıcaz onu anlatıcam öncelikle burda bize yardımcı olacak yapılandırma dosyamızı vereyim buyrunuz;
http://rapidshare.com/files/44023818/php.ini.html
Şimdi bu yapılandırma dosyasını atıcaz aslında kendiniz de bulursunuz upload yerini,basit birşey ama olsun yine de göstereyim;

Burdan upload ettik.Peki işe yaradı mı?İlk girdiğimde safe_mod: on du.Bakalım şimdi ne?

Evet safe_mod :off.Yani işlem yapmamız falan daha kolay olucak şimdi :).Geçen gün bir arkadaşım sormuştu ordan geldi aklıma bunu yazmak.Basit bir şekilde safe_modu off yaptık umarım işinize yarar :). Neyse kolay gelsin.
-
bilmediğim birşey değil ama yazmayı bir borç bildim bünyemde :P güzel bilgi sağolasın.
-
saoll bea güzel bilgi asdfa34r =O) hop
-
teşekkürler hoca emeğine sağlık, yeni başlayanların işine yarayacağından eminim ;)
-
upload ettigin yer önemli mi? cünkü benm bildigim php.ini > /usr/local/bin 'deydi gerci bu bildigim kadarıyla deiştirilebiliyordu.. sistem neden kendi yapılandırma dosyası yerine bizim attıgımız yapılandırma dosyasını okuyo burasını hic anlamadım..
-
süpersişn be hoja.. süper... :D
-
dayofdeath bunu yazdı:
-----------------------------
upload ettigin yer önemli mi? cünkü benm bildigim php.ini > /usr/local/bin 'deydi gerci bu bildigim kadarıyla deiştirilebiliyordu.. sistem neden kendi yapılandırma dosyası yerine bizim attıgımız yapılandırma dosyasını okuyo burasını hic anlamadım..
-----------------------------
shellin olduğu yere upload ediyosun. -
peki hocam sistemin kendi yapılandırma dosyası varken neden bizim yolladıgımız dosyayı okuyo? mantıken sistemin belirtilen dosyayı yani /usr/local/bin'deki dosyayı okuması gerekmiyor mu?
-
senin attığın dosyaya bak,fonksiyonları devre dışı bırakıyor,yani 0 dan bir yapılandırma yapmıyor,server ayar çekmiyor,safe modun foknsiyonlarını kapatıyor.
-
abi tamam da php.ini dosyasında ( gercek php.ini ) bu fonksiyonlara zaten gerekli deger atanmış durumda.. biz farklı bir durum atıyoruz.. sunucu neden kendi dosyası yerine bizim dosyayı baz alıyo bunu soruyorum?