folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Yeni Baslayanlar Veya Baslamak Isteyenler Icin Tavsiyeler

Yeni Baslayanlar Veya Baslamak Isteyenler Icin Tavsiyeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Arkadaslar simdi soyle birsey yapalim.BT(Bilisim Teknolojileri) dunyasina girmek isteyen veya yeni atilim yapmis kisilerin kafasina takilan sorunlar varsa burada belirtirlerse ,bizlerde elimizden geldigince yardimci olmaya calisalim.

Sacma sapan msn hack nasil yaparim,web hack nasil yaparim vari sorular sormayin.

-Network alaninda kendimi gelistirmek istiyorum nasil bir yol izlemeliyim.

-Masaustu ve web entegreli uygulamalar gelistirmek icin hangi dili veya dilleri tercih etmeliyim.

gibi Danismanlik cercevesinde sorularinizi sorabilirsiniz.
    Abi C# ta su kod niye calismiyor gibi sorularda sormayin, .NET bolumunde sorarsaniz oradan cevaplariz konuyu g*ot etmeyelim :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dreamtn
    Dreamtn's avatar
    Erkek
    slmlar
    Network alaninda kendimi gelistirmek istiyorum nasil bir yol izlemeliyim.
    Ben bu soruya cevap arıomda yardımcı olurmusun..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    arz-talep ilişkisi

pek rabet görülmemiş... Maalesef yeni nesil msn den kız ayarlamaktan başka birşey istemiyor

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ravage
    Ravage's avatar
    Erkek
    şu -hack nası oluyo bilmem ne falan gerçekten artık sinir bozuyor.
    daha dikkatli olalım hazır çomezler seçilmisken tht de ...baştan söyleyelimde sonra neden soyle neden boyle demesinler...

compu iyi bir konuya değindiğin için kutluyorum...

Buralar bizden sorulur... Ravage@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hocam oncelikle kendi bilgini tartmalisin,ne konumda oldugunu gorebilmelisin.En basitinden 2-3 makineyi birbirine baglayiliyormusun,cat5 nedir,router nedir,switch nedir,tcp/ip nedir ...bunlar hakkinda bilgin varmi yokmu kendince bir hesap yapmalisin...eger temel bilgielrin yoksa oncelikle ekisklerini tamamlaman gerekir ama nasil guzel bir network kaynagi edinmelisin piyasada onerebilecegim kaynak "Cisco CCNA Intro" kitabi turkcesi mevcuttur,sistem yayincilik tarafindan yayinlanmistir.Intro kitabinda temel ag bilgileri verilir yani onsart olarak hicbir bilgi aranmaz,en azindan intro kitabini okuyup uyguladigin zaman network nedir,temel terimleri ve yapilandirmayi yapacak seviyeye gelirsin.Ayrica dunya uzerine network deyince Cisco urunleri akla gelir.Cisco intro kitabindan sonra devam edip "cisco ccna sertifikasyon" kitabina gecis yapip asil buyuk network okyanusuna yelken acmis olursun.CCNA cisco aygitlarin yapilandirmasini ve konfigrasyonunu yapabilecek giris seviyesindeki network uzmanlari icin duzenlenen bir sertifika programi.Diger bircok serfikasyonda gibi bakkaldan alinacak cinsten degildir,ccna biraz kolay olsada ileriki seviyeler ccnp+6 ve ccie daha tasaklidir.Simdi ozetleyeyim kisaca.

Oncelikle evinde 2adet bilgisayarin varsa bunlari birbirine baglamayi bunlar arasindaki iletisim protokollerini ve mantigi kapmaya calis.eger 2adet pc yoksa uzulmene gerek yok,simulatorler araciligiyla gercek ag yapilandirmalari uygulamalari yapabilirsin.Formda vermistim "Packet tracer" programi isini gorur.Giris seviyesinde kendini gelistirdikten sonra cisco bultenlerini takip etmeni oneririm,gelismeleri yakindan takip et ve en buyuk noktaya gozunu dik,hedefin kucuk olmasin,kucuk hedefler basari getirmez.Sonuna kadar gitmelisin,maymun istahli lup bir yazilim bir network bir tasarim vs gibi alanlar arasinda gecis yapma surekli...ccie cisco sertifikasyonun en ust noktasidir turkiyede 19tane ccie sertifikali eleman vardir basit birsey degildir,asil sayi 41 falan ama bunlar yazilidir uygulamayida gecenler sadece 19kisi.
    Ayrica universite ogrencisi isen universitelerdeki CNAP egitim egitim akademilerine katilmani kesinlikle oneririm.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 909 Toplam Mesaj: 5