folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Bir Dolandırıcılık Daha

Yeni Bir Dolandırıcılık Daha

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bir haftadır sanalpazar.com üzerinde elimde bulunan bir ürünü satmak için ilan verdim.

Bugün site üzerinden biri mesaj attı, mesajın içeriği ingilizce idi, şahıs ürünü nijeryadaki oğluna almak istiyorum diye. Kendince pazarlık etti. Kabul ettim. Şu fiyata veririrm dedim, bana nijeryaya ptt kargo ile gönderebilir misin, kargo parasını da üzerine eklersin dedi. Tamam dedim, ptt kargoyu aradım. kargo parası ile ödeyecek olduğu ücreti toplayıp şu fiyat dedim. tamam dedi bendne hesap bilgilerimi filan istedi. gönderdim, bana şüpheli iki mail attı. sözde biri bankof amerika diye bir mail adresinden. sözde banka para transferini kabul etmiş lakin benden kargo takip numarası göndermemi istediler.
    bir de işin ilginç yanı benim isteiğim fiyatın çok üzerinde 900 tl gibi bir meblağ iiçin talimat verdiği yazıyor mailde. bna diyor ki sen üstünü bana yollarsın, abd den türkiye ye 900 tl nin altında para gönderilmiyor filan.

ben yemedim, ama bir şeyler alıp satan arkadaşlar vardır mutlaka dikkat etsinler. para filan göndermeden ürünü kargoya verip takip numarasını istiyorlar. sözde fazla para göndermiş ki bana güvendiğini dile getiriyor aklı sıra.

aman siz siz olun dikkat edin...

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Başkalarının kredi kartlarıyla yapılan bir dolandırıcılık olayı bu şekilde oluyor. Başkasına ait kart bilgilerini kullanarak alış-veriş yapıyor sonra iptal/iade yapıyor.  Kesintini yap kalan parayı şu hesaba yolla diyorlar. Benim başıma geldi. 1400 euroluk iş için 10000 euro çektim karttan. Yalnız ben işimi sağlama aldım. Ben onu dolandırdım. Para vermedim. 10000 euro bende :)

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Başkalarının kredi kartlarıyla yapılan bir dolandırıcılık olayı bu şekilde oluyor. Başkasına ait kart bilgilerini kullanarak alış-veriş yapıyor sonra iptal/iade yapıyor.  Kesintini yap kalan parayı şu hesaba yolla diyorlar. Benim başıma geldi. 1400 euroluk iş için 10000 euro çektim karttan. Yalnız ben işimi sağlama aldım. Ben onu dolandırdım. Para vermedim. 10000 euro bende :)

10 000 euro ne kadar ediyor hiç hesapladın mı sen ? 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Amk dolandırıcılık kursu varda bizim haberimizmi yok.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

olayı tam anlamadım.sanalpazarda odemeyi yaptıktan sonra ürün yollanmıyormu.sana ozeldenmi yazıyor.mesajm ıatıyor.?

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    Amk dolandırıcılık kursu varda bizim haberimizmi yok.

:D

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sansar55 bunu yazdı

olayı tam anlamadım.sanalpazarda odemeyi yaptıktan sonra ürün yollanmıyormu.sana ozeldenmi yazıyor.mesajm ıatıyor.?

hocam ürünü satan benim, site üzerinden mail adresini gönderiyor. mail adresi üzerinden iletişim kuruyorsun. sonra hesap numaranı adını soy adını telefonunu istiyor. ben eftyi yapıcam diyor. sonra sözde banka bana mail atıyor, falanca sana 900 tl yolladı ama bu işlemin gerçekleşmesi için ptt kargo bilglerini göndermen gerekir diyor. halbuki amerikan bankası değil kendi uydurduğu bir mail sana gelen. sende sazanlık yapıp atlayıpta nasılsa adam 900 tl yolladı ürünün bedelinden fazlası ben kardayım dersen hapı yutuyorsun. ürünü yolladıktan sonra bekle ki hesabına para gelecek...adamlar kendi ülkesinden dolandırıcak adam bulamadılar türkiyeye sarmışlar...

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Bi iban yollayim bakalim :)) eyvallah agalar ama sacma bi yontem kimse para üstünü yollamaz bizim turkiye de :) para eline gecerse urunu bile yollamazlar amk

mfatihbodur tarafından 16/Eyl/13 20:56 tarihinde düzenlenmiştir

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı
    opusdei bunu yazdı

10 000 euro ne kadar ediyor hiç hesapladın mı sen ? 

İşimiz euro ile dönüyor hocam. Çırağan sarayına 2 gece tek oda (grand sultan suite) rezervasyon yaparak 8000 euro komisyon almış biriyim.

Grand sultan suite i 19.000 euro ya gecelik almıştım 23.000 e satmıştım.

Dolandırıcılık olayı farklıdır. Yüzyüze anlatırım. Cebit buluşmasına gelip sor anlatayım.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 1088 Toplam Mesaj: 9