Yeni Girişimde Bulunacaklar Varsa Alın Size Fırsat
-
Merhaba mürid/e/ler,
Bilenler vardır İzmir'de bir firmada Satınalma Sorumlusu olarak çalışyorum. Fabrikanın ihtiyaçlarına göre malzeme temin etmeye çalışıyorum. Farkettiğim bir ayrıntı var. Ülkemizde hidrolik firmaları bir hayli fazla olmasına rağmen en sikindirik valfi bile üretemiyoruz. Teknik incelemelerimizde Rexroth, Parker, Linde gibi büyük firmaların ürettikleri valfler veya lojiklerin metal kısmını ve kullandıkları keçeleri incelettik. Gördüğümüz şey şu; Rexroth en basit yön valfini bayisine 25-30 € gibi bir paraya satıyor. Keçeleri 2 €, metal aksamın hammaddesi ve işçiliği (tornalanması ve redüksiyonu) 10-15 € civarında tutuyor.
Yani hidrolik valf veya lojik üretimine girecek olan, bu pazarın farkına varan ilk firma çok para kazanacaktır. Tabi bu konuda Alman Rexroth ve Linde ile ve İtalyan Atos gibi firmalarla kapışmak kolay olmayacaktır. Çin malı 10 € valfleri de işin içine katarsak tutundurma faaliyetlerine büyük bir önem ve emek vermeniz gerekecektir.
Ama nihayetinde patentini alabilirsiniz. Rexroth çok bilinen ve aranan bir marka. Bosch grubunun, Alman malı. NG6 yön valfinin iç çapı 6.7 cm'dir. Aşağı yukarı 2.5 inç. Parker'da ürün kodları NG şeklinde değil ama NG6 muadili bir valfleri var ve iç çapı 6.8cm :)
Sen üret ve 6.5 yap. Sonuçta ilk firma patentini 6.7'den almış. Diğeri 6.8'den.
Neyse konuyu çok uzatmayayım. Gözlemlediğim ülkede bu konuda büyük bir eksiklik var ve yabancı şirketler kasıklara kadar sikiyiyor Türk firmalarını. Haliyle makina imalatçıları veya KOBİler üretim yaparken zorlanıyor.
Yeterli sermayeniz ve araştırmaya öğrenmeye üretmeye meraklıysanız hidrolik ekipmanlarından güzel paralar kazanmak mümkündür.
Girişimde bulunmak isteyenlere tavsiyemdir.
Saygılar
-
Maddi gelirin çok sanırım, senin bu işe girmediğine göre.
Ya da bi sıkıntısı illa ki var girmek istemiyorsun?
-
Daniel-Koo bunu yazdı
Maddi gelirin çok sanırım, senin bu işe girmediğine göre.
Ya da bi sıkıntısı illa ki var girmek istemiyorsun?
Teknik yeterliliğim yok. Örneklemelerini alıp tasarımını ve kalıbını çıkarmak meşakkatli bir iş. iyi bir Autocad bilgisi ister.
-
Önemli olan parayı ve müşteriyi bulmak. Diğerleri basit şeyler tasarlarsın üretirsin, ama satamazsan hiçbir anlamı yok. Bir de bu şekilde bir işe girdiğin zaman hidrolik ile ilgili diğer malzemeleri de üretiyor olman gerek ki adam valf alırken yanında diğerlerini de alabilsin. Tek valf için diğer çalıştığı firmaları bırakıp senden almaz. Demek istediğim valfi senden pistonu diğer firmadan almaz.
-
Zor işler bunlar.
50bin 100 bine başlanmaz yani.
-
Çok karamsar söyledim ama keşke yapabilen çıksa. Millet alışmış, yurt dışından getirip satıyor. Hiç yurt içi üretimi düşünmüyor. Çin malını falan yarı yarıya satabiliyor. Bunu fırsat bilen müdürler de sözde patrona iyi görünmek için " bak aynı malı yarı fiyatına aldım" diyor. İki gün sonra aldığı ürün bozulunca da gidiyo operatöre kızıyor bakımcıya kızıyor.
-
izmirde gıda çarşısı ve çiğli organize sanayide hidrolik pnömatik otomasyon işleri yapan/üretim yapan çok büyük şirketler ve fabrikalar var zaten
sanırım sen bilmediğin bir mevzuyu girişimcilik olarak lanse ettin
fakat bu işi yapabilmen için makine mühendisi olman gerekir ve kafanın çalışıo olması gerekir
+ kendi işini kurup fabrikalaşmak için sermaye gerekir
yazdığın markaların hepsinin temsilcilikleri türkiyede var zaten
bu işte uzman olan italya ve alman firmaları hali hazırda türkiyedeki biçok firmayla ortak zaten ve üretimler türkiyede de yapılıyor
sonuç olarak yabancı şirketler sikmiyor hepsinin türk firmalarıyla iş/şirket ortaklığı var
köy olarak gördüğümüz izmirde bile bunlar var
istanbulu yazmıyorum bile... -
daha detaylı piyasa araştırması yapılıp, maaliyet analizi ve üretim prosesleri değerlendirilip gerekli sermaye ve iş gücü de sağlandıktan sonra yapılabilir tabi. Mesele o değil, mesele nerde o taşın altına elini koyabilecek erkek!