Yeni HDD Kurulumu
-
Arkadaşlar çoğunuzun bildiği gibi yeni bir hdd alındığında önce pc'ye tanıtılıp biçimlendirilip kullanılmaya başlanır.
Şimdi sorum şu. Elimizde 2'ye ayrılmıs eski bir harddisk var. C kısmında işletim sistemi D kısmında ise Asla kaybolmaması ve hasar görmemesi gereken veriler var.
Yeni bir hdd aldık disk yöneticisi üzerinden tanıttık ve yavaş biçimde biçimlendirdik. Ardından D kısmındaki dosyaları Yeni Harddiskimizin veri için ayırdığımız kısmına kopyaladık.
Sonrasında yeni harddiskimiz içinde işletim sistemi için ayırdığımız bölüme işletim sistemini kurmamız gerek. Çünkü yeni hdd daha performanslı.
Format sayfasına geldik. Eski hdd'yi komple biçimlendirdik. Yeni hdd'nin işletim sistemi kısmına işletim sistemimizi kurduk. Ve dosyalarımızı attığımız kısmına ise hiç dokunmadık. Ve kullanmaya devam ettik.
Bu yöntemden daha sağlıklı önereceğiniz bir yöntem var mı? Performansı azaltmayacak ve sorun çıkarmayacak temiz bir kurulum yapmam gerek.
Yani win üzerinden yeni hdd biçimlendir sonra tekrar kur şu bu orda burda tarzında.
-
hard disk'i pc ye tak, ubuntu live cd'le giris yap onun icindekileri eski harddisk'e at sonra yeni olana istedigin gibi format at
-
Aslında asıl sorun benım anlattıgım sekılde yapılırsa bunun herhangı bır kayıp yasatıp yasatmayacagı
-
hocam yapacağın yeni hdd ile eskiyi takıp yeni hdd ye format atıp ikiye bölmen eski hdd ise işletim sistemi kurulu kısmı silmen yeni hdd ayırmak istiosan ayırıp bir kısmına işletim sistemi kurman aynı mantık bi farkı olmaz.
-
Aynen devam o zaman teşekkür ederim :)