Yeni Kurban TÜRKCELL!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek

    Medya gücüyle kendi çıkarlarına ters karar verenleri hedef tahtasına alanların son kurbanı Turkcell.

    Mazeret; Turkcell Mustafa filmine sponsor olmamış!

    Türkiye’de pek çok megaloman vardır ama benim gördüğüm ender ve gerçek miniloman Can Dündar’dır.

    Burada mega karşıtı olarak mini ile başka kavram ortaya sürmem, bu kişiyi küçük gördüğümden değil. Megalomanlar kendi önemlerini durmadan etraflarına anlatır ve önemsenmeyi beklerler. Can Dündar ise, içine yönelik yaşıyor, kendisini önemsiyor ve içe yönelik ruhsal patlamaları var (implosion). Bu arada isyanlarda bulunuyorsa bile bunu hiçbirimiz göremiyoruz ama bu da doğal. Çünkü minilomanlar için kendi iç dünyaları o kadar önemlidir ki; isyanı da ancak kendilerine karşı yaparlar. Bir tek onlar isyan edilmeye değerdir.

    Kendisine bu kadar değer veren, bu kadar romantik hisler besleyen minilomanlar megalomanların tersine kendilerini başkalarına empoze etmezler ama dış dünya tarafından doğal olarak, beğenilmeyi, takdir edilmeyi beklerler. Bu tür insanları hayatın hoş bir detayı olarak kabul edip yaşamak mümkündür ama minilomanlar ortaya elle tutulacak somut bir iş çıkardıklarında sorunlar başlar.

    Can Dündar’ın ‘Mustafa’ adlı belgeseli gösteriliyor ya; bazı arkadaşlarım görmüş filmi. Çok da beğenmişler. Ben de göreceğim. Ben de beğenirim belki... Ancak kazara bir beğenmeyen çıkarsa ve üstelik bunu beyan ederse vay haline... Bir minilomana yönelik bu şekilde konuşma cüretini kendinde bulanlar hemen cezalandırılmalıdır. Bir ‘Rokoko enteller ordusu’ çıkar ortaya ve doğal müttefikleri olan minilomanımızı destekler.

    Şimdi belgeselin çekimi için sponsor aranma aşamasında. Minilomanımız kendisinin yaptığı her şeyin mükemmel olacağına inandığından, destek verilmemesi ihtimalini duymak bile istemiyor. Her yıl bu tür yüzlerce, belki de binlerce destek isteyen projenin geldiği TÜRKCELL şirketine de başvurmuş.

    Boyu devrilesiye kapitalist sistemde (çoğu miniloman aynı zamanda Marksist’tir de. Çünkü böylece Marksist jargonu kullanarak kendilerini anlamayı refüze edenleri çok rahat kategorize edebilirler) şirketlerin sponsoru olacakları işleri seçerken ayrıca şirketin çıkarlarını da düşünmeleri doğal olduğundan Turkcell ilk önce ‘Bir düşünelim’ demiş. Sonra da ‘Parayı belki veririz ama ilk önce ürünü görmemiz gerekiyor’ demişler.

    Tabii minilomanımız için bu bir hakaret anlamına geliyor. ‘Onlar ne cüretle onun gibi bir insanın yapacağı işe gözleri kapalı güvenmiyorlar ki, onlar kim ki?.. Benim büyüklüğümü, yanlış, kötü bir şey yapmamın imkânsız olacağını bilmiyorlar mı?’ diye iç patlamalar yaşamaya başlar minilomanımız. 

    şirket  yönetimi bu bilinmesi gereken gerçekleri bilmediğinden, projenin içeriğini öğrenince (Allah saklasın, şimdi bunu yazarken elim bile titremeye başladı), sponsor olmayı reddetmişler.

    Aman Tanrım, bu ülke sınırları içinde ve hatta tüm dünyada işlenebilecek en büyük suç bir Can Dündar dokümanterine sponsor olmayı kabul etmemektir. Bu hayatta bunu da gördük ne yazık ki!..

    Hatta denilebilir ki; piyasa ekonomisi içinde var olmaya çalışan tüm firmaların esas varlık nedenleri bir Can Dündar prodüksiyonuna bir gün fırsat verilirse sponsor olmaktır.

    Turkcell’in reklam vermediği bir medya grubu var. ‘Niye vermiyor?’ diye sorarsanız, ben ne bileyim, vermiyorlar işte... Bana ne, size ne, kime ne... O grup hayatının önemli bir bölümünü ‘Bir fırsat çıksa da şu reklam vermeyene bir çaksak’ diye yaşayarak geçirir.

    Miniloman olayı da onlara fırsat verdi. Önceki gün birinci sayfadan çaktılar bir gazeteleri ile. ‘Turkcell sponsorluktan çekildi’ başlığıyla verdiler haberi.

    Başlığı okuyunca ‘Eeeee, ne yapalım’ oluyor insan. Ama haberin içini okuyunca öyle yazmışlar ki yazıyı, güya Turkcell Atatürk’ün hayatını anlatan bu filmden çekindiği için sponsorluktan çekilmiş iması yapılıyor.

    Bu hayatta hiç kimsenin bir Can Dündar prodüksiyonuna kendisine uygun olmadığı için sponsor olmaması olamayacağına, bunu düşünmek bile imkansız olduğuna göre böyle bir şeyin temelinde mutlaka başka nedenler aramak gerekiyor.

    ‘Korkmuş olmalılar’ deyip, binlerce insana iş alanı açan, Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde temsil eden, bu Cumhuriyet’i tanıtmak için dünyanın dört bir yanında işler yapan, birçok sosyal faaliyet ile gençlere, çocuklara toplumsal hayatta yollar açan, dağ başındaki elektriksiz köy evindeki çocuğa bile dünyaya bağlanma imkânı getiren, ortam uygun değil diye herkesin kaçmaya çalıştığı bölgelere gidip binlerce insana iş imkanı sağlayan, bu şekilde çalışan ve bu nedenle sadece lafta değil gerçekten yurtsever olan bir şirketi, sponsorluk meselesi nedeniyle karalayacaksınız öyle mi?

    İşte bunu kimse yemez. Arada üzülen minilomanımız olsa bile işte bu masalı kimseye yediremezsiniz.

    serdar turgut Akşam gazetesi


    bilenle bilmeyen bir olur mu?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2007
    Erkek
    hiç bir şeyi bir kişinin tekeline bırakmayacaksın. bu devlet olur,medya olur,sektör olur olurda olur...

    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    bencede çok saçma turkcelle azcık pok atılıyor gibime geliyor çünkü turkcellin başka projelerede sponsor oldu böyle bir durum olsa onlara olmazdı doğru değilmi ? kesin altında başka bişey var karalama olayına geçtiler. :D

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2007
    Erkek
    altında olan şey turkcelin yıllık 100 milyon dolarlık reklam pastasından pay alamamak.:)

    .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    herkes herşeye sponsor olmak zorundamı?

    Atatürk caddesinden gelip atatürk havalimanından atatürk uçağına bindim.

     atatürk havalimanından inip atatürk caddesinden geçip  atatürk sokağındaki  atatürk kültür merkezine geldim.

    ama Atatürkün dediklerine uygun hiç bir şey göremedim ...

    bumudur?


    nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek

    yapacak bişey kalmadı şimdide atatürkün siyasetini yapıyorlar

    ne düzenbaz adamlar yaw


    sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    öncelikle şunu söyleyeceğim.mehmet emin karamehmet'in ailesi kurtuluş savaşı'nın gizli finansörlerindendir.bu bilgiye kurtuluş savaşını irdeleyen basit bir kitapta bile ulaşılabilir.böyle bir aileyi ve topluluğu karalamaya çalışmakta, ne idüğü belirsiz aydın doğan ve grubuna yakışır.

    filme gelince.turkcell, hürriyet'in dediği gibi, bir kesimin tepkisini çekmemek için sponsorluktan çekilmiş olsaydı bile ben helal olsun derdim.çünkü filmi, daha doğrusu belgeseli bugün izledim.Atatürk'ün din ile ilgili sözleri cımbızla çekilmiş ve resmen izleyicinin gözüne sokulmuş.ben Allaha şükür müslümanım ve bu ülke nüfusunun büyük çoğunluğu müslüman.Atatürk'ün, atıyorum bi balıkesir hutbesini okumamış olan sıradan bir vatandaş, bu belgeseli izlese, Atatürk'ün din düşmanı bir ateist olduğu kanaatine varır.

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Millet niye Ataturk'un dini gorusune bu kadar onem veriyor anlamiyorum.Ataturk ateist olsa sizdemi ateist olacaksiniz veya Ataturk musluman olsa sizdemi musluman olacaksiniz.Ataturk olmeden once Nutuk ta kendisinin inanca bakis acisini net bir sekilde yazmistir.Bu Ataturk'un kisisel gorusudur.Zaten Ataturk ben inanci kisilere indirgedim ve inanclarini yasamalarina olanak veren bir sistem getirdim gibi ozetlemistir olayi.Yani Ataturk ateist olsa , hristiyan olsa , musluman olsa bu bizi baglamaz.Bizi baglayan ATATURK'tur.Laiklik diye ustune bastigi sey geregi bizim Atamizin inancini konusuyor olmamiz Laikligi anlamayisimizdandir...Bakin TTK nin eski basimi nutuklarinda orjinal metinden cikarilmayan eksiksiz nutuk'u okursaniz Ataturk dine bakis acisini gorursunuz.Yine nutukta hilafeti kurtarma ve sihlarla fetva olayindada siyaset geregi yaptigini aciklamis...Biz bize emanet edilen degerlere ne kadar sahip cikiyoruz , Ata'nin dedigi gibi gercekten Atayi hatirliyormuyuz ?

    Filme gelince daha dogrusu belgesele , cok birsey yok , bilindik konular.Tek bilmedigim Atamizin erkek kardesinin basina gelenler.

    dogan medyasinin turkcell e yaptigi baskiyi cozmus degilim.turkcell adam gibi cikip bir aciklama yapmazsa cok kitle kaybeder.Karsisina almak istemedigi taraf kimdir turkcell in.Muhafazak taraf ? , Ataturkcu taraf ? anti-Kemalist taraf ? ab saksakcilari ? kimdir bunlari dile getirirse icimize daha bi sinerek kullaniriz turkcell i .Zira harbiden buyuk kitle kaybederler.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek
    benim önderim müslüman olmalıdır.koskoca bir ülkeye, koskoca bir müslüman ülkeye yine müslüman bir lider hükmetmelidir.ve Allaha şükürki Mustafa Kemal Atatürk balıkesir hutbesini okuyacak kadar müslümandır.buda bana yetmektedir.

    ama can dündar gibileri bunu bile çok görüyor, Atatürk'ü hepten dinsizleştirmeye çalışıyorlar.araştırmadan bihaber olan halka ve mustafa kemal'in içkisini ağzına dolamışlara açık açıkda koz veriyorlar.mustafa kemal'in değerini düşürüyorlar.madem laik bir ülkeyiz.sen Atatürk konusunda belgesel yapıyorsan, dini boyuta girme kardeşim.ben bunda artniyet arıyorum.bu kendi dini görüşlerini, Atatürk üzerinden halka empoze etmeye çalışmaktan başka birşey değildir.

    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    türkcell bugüna aciklama yapti diye biliyorum ben. okudugum haberide bulamadim simdi. mustafa filmini begenmediklerini. atatürk ün özeline girdigini söylemis türkcell. atatürk ün dehasini kisiligini, cumhuriyet gibi bir eseri nasil meydana getirdigine dair bir film beklediklerini söyledi türkcell. tabi bu unsurlar olmadigi icin tamamiyle degisik bi ilgi cekme anlami tasidigini düsündügü mustafa filminin sponsorlugundan vazgecmis. baykalda begenmemis filmi. yalnız kadinlara zaafi olan diktatör gibi gösterildigini söylemisti baykalda..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    Yaklaşık 8 senelik abonenizim... Turkcell yönetimi "bizim her kesimden müşterimiz var, bu filme sponsor olursak bir kesimi karşımıza alabiliriz" dedi. Şeklinde yaptığınız acıklamanızla ilgili acıklayıcı bir bilgiyi kamuoyuna vermemeniz taktirde, numara taşınabilirliği mümkün olduğu gün, hattımı değiştirmeyi düşünüyorum...

     

    -------------

     

    Sayın,
     
    Bazı yayın organlarında Turkcell'in 'Mustafa' filmine sponsor olmamasıyla ilgili çıkan  haberler gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. 

    Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün dünya tarihinin en önemli liderlerinden biri olduğunu, hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtacak projeler bizi heyecanlandırdığından 'Mustafa' filminin sponsorluk önerisini değerlendirdik.

    Çalışmalarına saygı duyduğumuz proje yapımcısıyla yaptığımız ön görüşmelerde,  filmin beklentimiz yönünde Atatürk'ün liderliğini, dehasını ve kahramanlığını dünyaya tanıtmaktan çok,  Atatürk'ün özel hayatına odaklanan bir film olduğunu görünce projede yer almayı tercih etmedik.

    Gelecekte de, Ulu Önder Atatürk'ü dünyaya tanıtacak ve tarihin en önemli liderlerinden biri olduğunu vurgulayacak projeleri desteklemekten gurur duyacağız. 

    Kalbi Türkiye'ye hizmet için atan Turkcell ailesi olarak ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.

    Saygilarimizla,

    TURKCELL Iletisim Hizmetleri A.S.

     

    Nejat DELİOĞLU

    Müsteri Çözüm Merkezi

     


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
Toplam Hit: 1832 Toplam Mesaj: 11