Yeni Kurulacak Yedek Parçacı Satış Ofisine Bilgisayar Tavsiyesi
-
Arkdaşlar bir tanıdığım araç yedek parça satış yedek parçacı açacak 1 adet server 2 adet pc olmak üzere 3 bilgisayar alacak.. Standar bayt capital programı ve ofis uygulamaları kullanılacak. benden yardım istediler bende uzak kaldım biraz bu süreçlerden . sorum şu aşağıda trendyoldan verdiğim linklerdeki bilgisayar iş görür mü. server için biraz daha iyi birşey almam gerekir mi?
tavsiyelerinize açığım. teşekkürler
Gladiator tarafından 20/Oca/26 09:11 tarihinde düzenlenmiştir -
-
bende yedek parça ihracatı yapıyorum.
i5-9400F var bilgisayarda.
8 gb ram var. bu çok yetersiz geliyor. exceller, wordler, açık tablar kasıyo.
256 GB da yetmiyor.
en azından HDD de olsa 1 tb bişi olsun. ram de en aşağı 16 olsun.
-
Server alıp ne yapacak , bir tane aptal kasa iş yapar .
-
Tam anlamadık aga. Online satış mı yapmayı düşünüyor, yoksa sanayide perakende satış mı yapacak? Tedarikçilerin çoğu artık web tabanlı B2B/B4B sistemlerle çalışıyor. Program işi eskide kaldı; eskide kalanlar da orta seviye bir i5’i yormaz.
Yedek parçacıda asıl önemli olan monitör. Çift monitörü de taktın mı, arkasına bakmaz. Web tabanlı çalışacağı için RAM’i yüksek tut, SSD tak; i5 4. nesil ve üstü yeter.
-
Seminerist bunu yazdı
Tam anlamadık aga. Online satış mı yapmayı düşünüyor, yoksa sanayide perakende satış mı yapacak? Tedarikçilerin çoğu artık web tabanlı B2B/B4B sistemlerle çalışıyor. Program işi eskide kaldı; eskide kalanlar da orta seviye bir i5’i yormaz.
Yedek parçacıda asıl önemli olan monitör. Çift monitörü de taktın mı, arkasına bakmaz. Web tabanlı çalışacağı için RAM’i yüksek tut, SSD tak; i5 4. nesil ve üstü yeter.
yerelde yedek parça satacak . o zaman yukarıda paylaştığım bilgisayar yeter gibi
-
Hocam sahibinden üzerinden mini PC'lere bak. Buna 13k verme.
3.nesil işlemci nedir allasen 6-7.nesil mini pc sadece kasayı 4000-5000 bandına alırsın. Kasa dediğim de a4 boyutunda. Ona bi monitör çakarsın 2-3-4 bine. Bi de tam ssd yükseltirsin. Al sana 10k anca.
-
Gladiator bunu yazdıSeminerist bunu yazdı
yerelde yedek parça satacak . o zaman yukarıda paylaştığım bilgisayar yeter gibi
O işlemci 2012 yılında tanıtıldı. Çok bişi beklememek lazım. biraz daha 2020 yılı filan düzeyinde işlemcili bişi bak en azından. 22nm işlemci, bu sene intel 2 nm işlemcilerini çıkartacak o kadar fark var sen düşün.
Bunlar çin de elden geçirilmiş eski işlemcilerden toplama pc ler. ben aldıydım lazım olmuştu fanları filan devasa ses çıkarıyo. 2-3 ay sonra felaket yavaşlıyolar.
bu mesela 2024 işlemci var üstünde. ama en azın 10 sene sıkıntı yaratmaz.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-i5-3470-islemci-1294420185/detay
2-3k pc 2-3k monitör 1k mouse klavye toplanır yani bu senin attığın sistem.
ne olursa olsun içinde çok eski bi işlemci var.
-
KotomineKirei bunu yazdı
Hocam sahibinden üzerinden mini PC'lere bak. Buna 13k verme.
3.nesil işlemci nedir allasen 6-7.nesil mini pc sadece kasayı 4000-5000 bandına alırsın. Kasa dediğim de a4 boyutunda. Ona bi monitör çakarsın 2-3-4 bine. Bi de tam ssd yükseltirsin. Al sana 10k anca.
Mesela bi tık müridin bahsettiğinin fazlası ama 32 gb ram filan var devasa makina;
12. nesil işlemci 512 ssd 32 ram..
PathfindeR00 tarafından 21/Oca/26 14:27 tarihinde düzenlenmiştir -
satış için web isterlersede destek olabiliriz.