Yeni Nesil Dedektör Cihazları & Dedektör Uygulamaları
-
1) üst baş arama yada define arama gibi işlere yarayan, iphone ve diğer akıllı telefonlara yüklenebilen uygulamalar hakkında bilgi almak istiyorum.
2) yeni çıkan enteresan dedektör cihazlar var. ayakkabı şeklinde olanlar vs. konuyla ilgili bilgili ilgili arkadaşların paylaşımını bekliyorum
-
aradığın bilgi ne bilmiyorum ama
üstbaş arama ve define detektörlerinde
bir bobin olur bobine bir metal yaklaştırırsan L özindüktans sayısı değişir buradan bobinin uclarında göreceğin voltajda değişir
bu değişme göre sana gerekli bilgileri verir
telefonlardaki uygulamalar aslında manyatik alana duyarlıdır telefonun içinde hall sensörü bulunur
bu denklemde I, d, n, e sensörle ilgili değerlerVh ise sensörün ucları arasındaki potansiyel farkı B de ortamdaki manyetik akı yoğunlu
gördüğün üzere V B ile doğru orantıılı
-
sevgili wert verdiğin teknik bilgiler için sağol. bu bilgileri kullanarak bir ürün ortaya koyabilir misin? bir de dedektorun çekim kalitesinde belirleyici olan nedir?
-
aslında istediğim bu tarz teknik bilgi değil.akıllı telefon için uygulama paylaşımı veya yeni nesil dedektor modelleri ile ilgili video, site vs paylaşımı istediğim.
-
wert arkadaş çok güzel açıklamış konuyu.
Bi bilgiler bilinen bilgiler, üretim kısmına gelince o bobinler aşırı hassas 1 tur az yada fazla olsa dedektör sapıtır yani evde yapılacak bişey değil.En mantıklısı satın almak yada kiralamak (kiralıyorlarsa artık)
-
zaten öyle bir amacım yok. dediğim gibi asıl istediğim sitede application yapan arkadaşların konuya ilgisini çekmek varsa yeni uygulamalar ve yeni nesil dedektorler hakkında paylaşımda bulunmak. henuz istediğim cevabı alabilmiş değilim.
örneğin tübitak ın geliştirdiği klasik formda bir model var: http://www.haberbuketi.com/teknoloji/tubitaktan-muthis-dedektor-h45814.html
en ilginci de budur: http://gizmodo.com/metal-detecting-sandals/
burada bir terliğin içine gizlenmiş bobin ve usb bağlantı yoluyla klasik formun dısında bir çalışma goruyoruz.
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 12:13'da rome tarafından düzenlendi.
Mesaj 2 Agustos 2012 (Persembe) Saat: 12:14'da rome tarafından düzenlendi. -
Benim bildiğim gerçek anlamda iş yapabilecek bir dedektörün bir araba kadar fiyatı olduğu.
-
ben bi ara merak sardım fakat uygulama değilde devre şemasını bulup kendim yapmak istedim bi türlü güvenebileceğim para harcayabileceğim bir devre şeması bulamadım
-
peki bir aplikasyon yazacak veya var olan aplikasyonları geliştirecek yazılım muhendisimiz var mı forumda? ios,androis için..
Mesaj 3 Agustos 2012 (Cuma) Saat: 11:17'da rome tarafından düzenlendi.