folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Öss Sistemi

Yeni Öss Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

direk buraya yazıları yazmıyorum burdan  bakabilirsiniz

yazıyı acele ile okudum işler yogun yanlız şunu diyebilirim

sistem iyice bozuldu kanımca 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    çokk zorlaştı ya tam bize sıra geldi nisan 1 haziran 2 oldu bune yaw bune ya

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Okul puanının da katkısı azalıyor gibi gözüküyor..Millet artık okula değil sadece dershaneye gönderecek çocuklarını.Hani dershaneleri elimine edeceklerdi,hani fırsat eşitliği yaratacaklardı..Aksine Dershanelere yarayacak.Öğrenci yine takmayacak liseleri.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Bu sistem tamamen geçmeden önce,bir çok yerde deneme amacı ile uygulamaya geçti... (dersane okul vs.)

İlk girdiğimde sınava,kitapçıktaki soruları bitiyorum sonra başka kitapçık sonra başka kitapçık...

Uzun lafın kısası iman gevreten bir gelişme...

Her konunun inciğini cinciğini bilmek zorunda kalıyor insan =))

Bir bakıma da kelime anlamı ile bilgi ölçen bir sınav haline geldi...

Adalet yerini bulacak :P

Umarız ki öyle olur =))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

ZyreX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Okul puanının da katkısı azalıyor gibi gözüküyor..Millet artık okula değil sadece dershaneye gönderecek çocuklarını.Hani dershaneleri elimine edeceklerdi,hani fırsat eşitliği yaratacaklardı..Aksine Dershanelere yarayacak.Öğrenci yine takmayacak liseleri.
    Bence bilinçli öğrenci sayısı yüksekse okula yönelim artar...

Dersane daha çok pratiğe dayalı...

Tamam katkısı vardır falan ama zaten son yıl gidenler daha çoğunlukta...

Son yıl neyin pratiğini kazanacak insan...

Okula gidip konunun özünü öğrenmek hem daha kârlı =))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

ZyreX bunu yazdı:
    Okul puanının da katkısı azalıyor gibi gözüküyor..

bence etkisinin azaldığı filan yok. çünkü eskiden aobp okul 1. sinin 100 oluyodu 0,8 le çarpılıp 80 geliyodu. şimdi 1. ye 500 aobp 0,15 le çaprıyolar 75 geliyo. bence bu sistem daha iyi oldu. öss sisteminde türkçe soruları ölüm gibiydi (en azından ben yapamadım) seneye türkçe %20 etkileyecekmiş. çok iyi olmuş. artık önümüzdeki seneye bakacağız :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebmarteu
    ebmarteu's avatar
    Erkek
    Turkiyedeki sinav sisteminin aq! OSYM nin aq! Her sene kurallari ve sistemi degistirenlerinde aq! Paso aq, HEP AQ! Bu ne bicim is bu ne bicim duzen kardesim??? Yakinda universiteye giden ogrenci kalmayacak, her sene gittikce zorlasiyor hersey, amaclari ne anlamis degilim?? ne yapmaya calisiyorlar?? Amaclari acaba turkiyede universite okuyan ogrenci sayisini arttirmak mi?? Yoksa okumamis insan sayisini tavan mi yapmak. Ogrenciler bir sisteme alismisken bir sistemden cikip bir sisteme giriyorlar, adalet degil bunlarin yaptiklari. Resmen ogrencilerin universite okuma sanslarini azaltiyorlar!!!//  MADEM OYLE EY SANA SESLENIYORUM ULKEYI YONETENLER! TURKIYEYE DAHA FAZLA UNIVERSITE KURUN, EGITIM KURUN, INSANLARIN EGITIMDEN YARARLANABILICEKLERI BINALAR KURUN!!  Ne kadar cok universite o kadar kolay sistem.. Ama devlette hakli!! Parayi cebe indirmekten topluma yararlari dokunamiyor, Tayibin jeti, Tayibin yati, onun busu sunun susu....  Diyecek birsey bulamiyorum!!

**EbMaRtEu**
Toplam Hit: 761 Toplam Mesaj: 7