Yeni Pasaport İşlemleri
-
uzun zamandir yürürlüge giren pasaport işlemlerini bugun yeniden ogrendim.
gecen ay pasaportumu kaybettigim için yeni pasaport almak için emniyete gittigimden resimden para sistemine kadar herseyin değiştigini ogrendim
resimlerin kesinlikle biometrik ve gülümsemek zorunda oldugunu
paralarin artik bankaya yattigini
ve yeni pasaportun chipli olacagini ogrendikk cok sükür. türkiye gelişiyor.
-
Geçen sene bir pasaport almıştım. Süresi bitti. Şimdi ben aynı pasaportun süresini mi uzattıracağım yoksa en baştan fotoğraf falan çektirip, işlemleri yeniden mi yapacağım.
-
baştan kanka kabul etmiyorlar yoksa.
-
ne zaman degisti ben yazin basinda aldim degismis halimiydi :D chip derken normal bi pasaport verdilar visa card gibi herhangi bir yerinde chip felan da yok :D
1 hafta once almanya ya geldim sorun yok :D
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
Geçen sene bir pasaport almıştım. Süresi bitti. Şimdi ben aynı pasaportun süresini mi uzattıracağım yoksa en baştan fotoğraf falan çektirip, işlemleri yeniden mi yapacağım.
-----------------------------geçen sene aldığın son sistem olan pasaportsa, süresini uzatırlar,
eski sistem psaortlardan biriyse baştan yenisini çıkarttırırlar -
En kısa nerden nasıl çıkartırız bunu tecrübeliler yazsında gidip alalım artık
-
cemnet bunu yazdı:
En kısa nerden nasıl çıkartırız bunu tecrübeliler yazsında gidip alalım artık
-----------------------------bulundusun ilin EGM sitesine gir gerekli evraklari ogren topla sonra normal paso alacakcasan ilcendende alabilirsin ama yesil ve daha ustu pasa alacaksan ilinden alacasin...
valilik ve egm ile isin olcak cok zor degil ben 2 saatte hallettim 4-5 gun sonra da ptt kargo ile pason gelir..
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------geçen sene aldığın son sistem olan pasaportsa, süresini uzatırlar,
eski sistem psaortlardan biriyse baştan yenisini çıkarttırırlar
-----------------------------Artık hiçbir pasaportun süresi uzatılmıyor. Çip mevzusuna temdit yapılmıyor