folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Yeni Pc Win10 Yükseltmesi Aşırı Yavaşlık

Yeni Pc Win10 Yükseltmesi Aşırı Yavaşlık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Çarşamba günü elime geçen laptopta win8 yüklüydü. Standart aktivasyon işlemlerini yaparak ilk çaşıştırmada sistemin yavaş olduğunu farkettim. Belki güncellemelerden kaynaklanıyordur diye akşam eve gelip güncellemeleri de yaptım. Neredeyse 1 Gb'a yakın güncelleme yaptı. Sonra win 10 yüklemesini Microsoft üzerinden yaptım ki indirmesi ve kurması 4,5 saat sürdü. Netin yavaşlığına verdim bu süreyi ama kurulum aşaması da çok sürdü tabii. Makinenin konfigürasyon fena değil. Yani yavaş olmaması gereken bi alet ama, en basitinden bi yeniden başlatma 3 dakika sürüyor. Tamam SSD yok ama HDD de bu kadar yavaş değil sonuçta. Windows gezgini açmak 4-5 saniye, winamp açmak 6-7 saniye, bir iş yaparken ikinci bir pencere çalıştırmak ölüm zaten..

Bi yerlerde bişeyleri eksik mi yaptım anlamadım ki. Neden bu kadar yavaş olabilir?

Sistem özeti;

Laptop: Dell

İşlemci: intel i5 - 5200U 2.2 Ghz

Ram: 4 Gb DDR3 1600 Mhz

Ekran kartı : Nvidia Geforce 920 M 2 Gb

500 Gb HDD

Aşağıdaki makine;

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_DELL-Inspiron-5558-15-6-in%C3%A7-Intel-Core-i5-5200U-4-GB-500-GB-Windows-8-1-Notebook-5558-B20W45C,103452,2220911.html?langId=-14

kazasker1 tarafından 23/Eki/15 20:08 tarihinde düzenlenmiştir

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

yükseltmeden ziyade sıfırdan kurulum öneriyolar. benim laptop 7 senelik bunda bile kasma yoksa seninkinde hiç olmaması lazım :)

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güncelleştirilmiş windows 10 da iken windows10.iso sunu indir ve sıfır kurulum yap, memnun kalacaksın. Bendede yavaşlık ve hatalar söz konusuydu. THB deki windows 10 ile açılmış konuları mutlaka oku, sıfır kurulumu öyle yap. İso yu ndireceğin microsoft linkleride mevcut konuda, kendi windows una uygun iso yu seç. Birde benim tavsiyem mutlaka c ne format atıp sıfır kurulumu öyle yap, o ekranı kaçırma.

sakabey tarafından 23/Eki/15 20:25 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SüperSperm.
    evsiz
    evsiz's avatar
    Erkek

Duvardan duvara fırlatasım geliyor öyle yavaş demek ibnelik bu sebebdenmiş 

Bazı İnsanLar AnıLarıyLa AnıLıR Bazı İnsanLar AnaLarıyLa...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek
    sakabey bunu yazdı

güncelleştirilmiş windows 10 da iken windows10.iso sunu indir ve sıfır kurulum yap, memnun kalacaksın. Bendede yavaşlık ve hatalar söz konusuydu. THB deki windows 10 ile açılmış konuları mutlaka oku, sıfır kurulumu öyle yap. İso yu ndireceğin microsoft linkleride mevcut konuda, kendi windows una uygun iso yu seç. Birde benim tavsiyem mutlaka c ne format atıp sıfır kurulumu öyle yap, o ekranı kaçırma.

Açıklayıcı olmuş teşekkürler. Ancak;

1- THB ne? :)))

2- Microsoftun sitesinden indirdim, c sürücüsünü de formatladım yeni kurulum yaptım. Lisans gitmiyor mu bu durumda???

Ekleme:

http://forum.donanimhaber.com/m_108566413/tm.htm

linkte soruların cevaplarını buldum sanırım. 

Ekleme2: Yalnız yukarıdaki linkte konuyu açan eleman adeta microsoft mühendisi gibi. Windows 10' yalayıp yutmuş. Benim gibi sorun yaşayanların incelemesiniöneririm.

kazasker1 tarafından 23/Eki/15 23:30 tarihinde düzenlenmiştir

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

güncelleme sonrası iso kurulduğunda otomatik lisans alır. kurulumda sonra etkinleştiri seçtikten sonra ilk internet bağlantısında otomatik lisanslanıyor.

THB... Türk Hack Birliği :D

sakabey tarafından 24/Eki/15 01:12 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Şimci;

Microsoftun sitesinden home sürümünü indirdim iso olarak.

Rufus programıyla usb diske yazdırdım.

Usb diski kullanarak sistemi yeniden kurdum. (c biçimlendirildi kurulumdan önce)

Kurulum oldukça hızlı oldu, bittikten sonra wireless açtım internete bağlandı ve kendiliğinden etkinleştirildi.

Sistem, 2-3 saattir kullanıyorum, gayet iyi gidiyor. Sorun yok, tanımadığı 2-3 sürücü var onları falan indirdim işte o kadar.

win 10, ilk sıkıcı deneyimden sonra şu an itibariyle memnuniyet verecek gibi duruyor...

Yardımcı olanlara teşekkürler.

Toplam Hit: 1318 Toplam Mesaj: 7
win10 dell yavaşlık