Yeni Site Kuracaklar İçin Öğütler Benden :)
-
Bakın Bunları Her yerde yazmam :)
Önce amacımızı belirlemeliyiz sitem nasıl bir site olacak yaptığım site hangi kesime hitap edecek benim yapacağım türde ortalama kaç site var ve sitemi nasıl besleyeceğim domain imle amaçlarım örtüşüyormu? bu sorularının yanıtlarından sonra domain alımına geçelim
domain domain nedir türkçe tabiriyle alan adı şöyle düşüne biliriz dükkanımızın ismi tabelası bir çok kişi buna önem vermez ama benim için çok önemlidir. şayet akılda kalıcı telafuzu kolay bir alan adı ilk adımdır ama bazı istisnalarda alan adı okadar önemli değildir mesela download sitelerinde arama motor odaklı çalıştıkları için pekte önemli değildir. alan adımızı seçtik ve baktık ona benzer varmı? yok Sonra hostingalıyoruz bu alanımız oluyor Herzamanher kim olursa olsun sağlam ve hızlı olmasına dikkat edin referanslarına bakın. herşey tamam dükkanı tutduk tabelayı astık şimdi müşteri bekliyeceğiz ama müşterinin boş dükkanda işine ? :) kendinize göre bir tasarım yaptınız / veya kurdunuz içeriğide amaçlarınız ve gayelerimiz doğrultusunda içeriğimizi oluşturdu. ama arama motorlarında çıkmıyoruz. bunun için yapmamız gereken bir toplist e üye olmanız yeterli google bot ordan sizin siteye sıçrar3-4 günde ilk sıralarda olmasada sitenizi görürsünüz. bu ara meta taglar çok önemlidir bunlar hakkında fazla konuşmayacağım belki ilerde :) benimde bir sitem var onun için perkesin rakip olmasını pek istemem :) sitenizde üye sayısına takılmayın ziyaretçilere bakın herzaman yükselen bir grafiğiniz varsa bu büyük başarıdır. acele etmeyecek çok çalışacak ve sabırlı olacaksınız mümkünse sitenizin tasarımı vb olaylarını kendinizden başkasına ellettirmeyin hiç kimse sizin sitenize baktığı gibi bakamaz ilgi gösterdiği gibi gösteremez. tasarımda yine amaçlarınız doğrultusunda yapın mesela bi weraz sitesini pembe yaparsanız itici gelir yada bir aşk sitesini siyah :) renklerden konu açılmışken rink uyumuna dikkat edin eklediğiniz bannerlardan tutunda herşeyi mümkün olduğu kaar siteyle uyumlu olmasına özen gösterin kendiniz yaptıkdan sonra arkadaşlarınıza nasıl olduğu hakkında danışın çünkü kendi yaptığınız şey kendinize güzel görünür :) nasıl para kazanırım? vallaha reklamlardan adsense den dışında kimse size gelip para vermez aferin diye ee onlar içinde çok kişi girmesi lazım ee onun içinde reklam yapmanız lazım ee onun içinde para harcamanız lazım "para kazanmak için para harcamalısınız" siz 3 harcıyorsanız bu size 5 dönecek ama 5 dönen parayıda site için parcayın yani karı yemeyin doğru yatırım yapın doğru yerlerde reklam verin ilk önce isim yapın! evet isim yapın siz adama linkimi koyun diye yalvarmayın adam kendiliğinden koysun nasıl abi koyarmı hiç? çok karşılaştım eğer isminiz varsa koyuyorlar. belki ilk 1 sene sonuç alamıycaksınız ama kurallarımızdan biride sabırdı değilmi? kendi sitenizi küçük görmeyin benim büyük bir sitem var deyin hedefi yüksek tutun ve o hedef için uğraşın Bunları yaparsanız verimini alacaksınız.
Saygılarımla DJ_Alper
-
bende bunların çoğu yoook :D hatta ie harici bile giremiyorsun. doğal olarak index'ime google bile giremiyo :D ama yinede pagerank'ım 3 (((:
bu işte bi terslik var :D
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------bende bunların çoğu yoook :D hatta ie harici bile giremiyorsun. doğal olarak index'ime google bile giremiyo :D ama yinede pagerank'ım 3 (((:
-----------------------------ya bu pagerank olayı neye göre oluor anlamadım
diğer sitelerde linkin mi olması gerekiyor :)
-
Glaxoks bunu yazdı:
-----------------------------
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------bende bunların çoğu yoook :D hatta ie harici bile giremiyorsun. doğal olarak index'ime google bile giremiyo :D ama yinede pagerank'ım 3 (((:
-----------------------------ya bu pagerank olayı neye göre oluor anlamadım
diğer sitelerde linkin mi olması gerekiyor :)
-----------------------------Bazıları öyle oluyor diyo geçen ben ceza aldım 6 ay önce setimi komple google aramalarından sildiler o yüzden Allahdan yalvar yakar 3 günde kurtardım :)
fazla link kirliğili yapma