folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yeni Yapılacak Binaya Fiber Altyapı Getirilmesi Hakkında

Yeni Yapılacak Binaya Fiber Altyapı Getirilmesi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Merhabalar , şuanda bulunduğum yerdeki bir yerimizi müthaite verdik %50 %50 olacak şekilde yeni yapılacak projede bir çok kişiden duyduğum şu gerçekliği varmı bilmiyorum.

Eğer yeni bina iç tesisatı fiber olarak döşenir ve müthait firma telekoma bu yönde başvuru yaparsa telekom o binaya fiber hat çekiyormuş

bunu bölgede bir çok yeni dairede gördüm.

Eğer bu şekilde biri işleyiş mümkün ise müthait firmaya baskı yapacağım bina içi fiber tesisat çekmesi için

Diğer yandan 2. sorum ise

Yeni yapılacak bina ile bizim mevcutta oturduğumuz bina yan yana yani arada 2-3 metre mesafe var sadece.

Eğer kendi oturduğumuz binadaki altyapıyı kendim ücreti ile fiber olacak şekilde döşersem kendi binam içinde başvuru yapabilirmiyim bu şekilde?

Mevcut alt yapı 25 Mbps VDSL bakır telefon hattı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek

hocam fiber için müşteri ve taahhüt şartı vardı sanırım 

müteahhit fiber altyapı döşerse tt ile konuşup halledebilirsiniz diye biliyorum 

salla gitsin ölecez zaten :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

hocam en net cevabı bi müdürlükten alırsın gidip birebir konuş kulaktan dolma işler ile yapma yeni binalarda fiber çok önemli ve iyi olur benimde böyle ilerde mütahit durumu olabilir benimde aklımda var bu .

Nev-i Şahsına Münhasır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kablonet o dediğini yapıyor ama fiber hakkında bilgim yok. Hatta şuradan geçsin odanın şurasına kadar gelsin falan deyince hallediyorlar. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

türknetle de iletişime geçmeye çalış, zor ama yapabiliyorsa asıl onlar çeksin fiber :)

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Firmalardan biri fiber çekerse diğeri o binaya girmiyor. Örneğin; superonline çektiyse, TT, TurkNet çekmiyor.
    O nedenle birbirlerinden haberleri olmadan git hepsine başvur.  Mümkünse hepsi çeksin, abone olurken rekabet ortamı yaratırsın. TT de şuan altyapı yatırımları durma aşamasında ama yakında bir binada varsa getirirler.
    Bir diğer konu, müteahhit her daireye fiber çekmesi zor, anlamaz, fiber sonlandırması vs.. beceremezler. Her daireye Cat-6A kablo çeksin ve her evde wifi/modem için uygun bir yerde (koridor) prizde sonlandırsın.
    Toplama noktası olarak da hepsi bodrumda veya enerji odasında 24/48'lik switchde (ki bunu isp verir) sonlandırsın. 100 m. geçmediği sürece cat-6A kablo 10 Gb/sn bandwith hızı sağlar. 100 m. sonrası 2,5 gb/sn düşer. (fiber ile aynı hız)

Detaylı yazdım, çünkü müteahhit bu işten anlamaz, elektrikçiye devreder oda gelir en ucuz cat-5e utp kablo çeker ve onuda adam gibi sonlandırmaz(çakamaz) ve 100 Mb/sn hızı zor görürsün. Sonuçta cat-5e (100-250 mhz) de, cat-6a (500 mhz'de çalışır) da ona göre aynı bakır kablo gibi gelir. Yapılmışken adam gibi yapılsın.

Eğer kendi dairen varsa; mutlaka her odaya bir cat-5/6 duvar prizi koydur ve switchden gelen ana priz yanında prize sonlandırsınlar. İlerde wi-fi arka odadan çekmiyor vs derdin olmaz.

cukurova tarafından 05/Kas/22 20:05 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

Turkcell fiber için bilgi vereyim, senin fiber kablonu kullanmaz evin içine kadar kendileri çekerler...

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErQun
    ErQun's avatar
    Erkek

TTnet fiber Gpon için bina içi yapısal fiber kablolamaya karışmaz. ama bina içi fiber kablolama için fiber kablo tedariğini ilgili il müdürlüğünden ücretsiz olarak tedarik edebilirsiniz yada müteahhitiniz edebilir.  Biz başvuru yaptığımız da bize adreste kaç tane daire olduğu ve enerji odasından dairelere iç tesisatta kaç mt fiber gideceği ile ilgili bizden bilgi aldılar bizde ortalama gidecek kablo metre'sini söyledik.fiber kabloyu kablo topu şeklinde bize verdiler. binamıza elektrikçiye dairelerde uygun olan buatlara kadar özenle çektirdik. bina oturumu aldıktan sonra başvuru sayısına göre binaya dairelere dağıtım yapacak "fiber splitter" kutusunu koymaları için sürec hızlandırmaktadırlar. ama bu işlemleri yapmadan bulunduğunuz lokasyona yakın Gpon ucu olup olmadığını il müdürlüğünden teyit etmeniz gerekiyor. zaten uç çıkıyorsa o lokasyona size dediğim gibi daire iç tesisatı için fiber kabloyuda verirler. bakır ankastre yağlı kablo konusunda metre birim fiyatı ve işletim maliyeti fibere göre çok yüksek olduğu için Gpon da sıkıntı çıkarmıyorlar benim gördüğüm.

diğer bir konu ise mevcut binanızda da aynı şekilde durumu söylersiniz bizim binamıza abonelikler var. bina içi tesisatı fiber yapsak yeni bina ile birlikte gpon tesisini yaparmısınız diye bilgi alabilirsiniz. dönüşüme sokarlar binanızı. Gidip bilgi alırsanız süreç sizin için kafanızda daha da netleşir. Müteahhitiniz le de altyapı ve teknoloji gibi konulara yatkınsa o da çözecektir.

Bazen ne kadar az bakarsan, o kadar çok görürsün!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam ben şantiye de görmüştüm şantiyenin elektriğini yapan firma dairelerden pano odasına kendileri çekmişti. Üzerlerini de numaralarındırıyor karışma ihtimali de yok. 

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

müşteri şartı olayı geride kaldı. turkcell superonline için konuşayım arsa sahibinin arayıp söylemesi yeterli. bizim apartmanda yeniydi ona arattım 1 gün sonra gelip çektiler altyapıyı. ben bölge sorumlusu adamın telefonunu bulmuştum direkt onu verdim arsa sahibi onla konuştu. arsa sahibinin imzası yeter demişti.

insidae tarafından 18/Kas/22 11:03 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Fiber ilk yıllarda firmalar kendi proje alanlarına göre çalışıyorlardı.o noktalara yakınsın veya değil gibi bir de en önemli pazarlama uygulamalarından birisi maliyet yatırımına dikkat ediyorlardı site veya amortisman durumları gibi.şu an rekabet var ama fiyatlar zarar verici boyutlarda her alan da olduğu gibi.Bu konu da ne kadar çok bilgi sahibi olursan o kadar net olursun.mütahhitin Karadeniz li veya Benjamin kafalı olmasın yeterli bol şans.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 1618 Toplam Mesaj: 11
telekom fiber altyapı