Yeniler Değil, Eskiler Tehlikeli
-
TrustWave Firmasının yaptığı araştırmaya göre, Güvenlik açıklarının yenisi değil, Eskisi tehlikeli-imiş. 200 taneden fazla Veri Hırsızlığını inceleyen firma, Güvenlik açıklarını Test eden profesyonel Güvenlik uzmanlarının Güncel yazılımların Güvenlik açıklarına daha çok dikkat ettiğini, Eski güncellenmeyen yazılımların ise açıklarının öylece kaldığını ortaya çıkarttı.
İlginç sonuçlara gebe olan araştırma, Ne varsa eskilerde var sözünü hatırlattı bir an için.. Eskiden kullandığımız pek çok program ya-da güncellemediğimiz bir İşletim Sistemimiz verilerimizin kaybına, bozulmasına yada çalınmasına sebep olabilir. Üstelik Anti-virüs, Casus yazılım temizleme aracı gibi korunma programları kullanamakta bunlara çözüm olmamaktadır. Yine aynı orantıda düşündüğümüz zaman Antivirüs programlarının pek çoğu Güncel olmayan yazılımların Güvenlik açıklarını tespit edememekte ve neyin ne derece de tehlike arz ettiğini bildirememektedir.
Peki ne yapmalı ?
> Sisteminize Bilgisayarınızdaki Güvenlik açıklarını otomatik olarak gösteren yazılımlardan kurun. Tavsiyem Secunia Firmasının üçretsiz yazılımı Secunia Personal Software Inspector. Güncel olmayanları ve Güvenlik açığı teşkil edenleri otomatik olarak tespit edip, Güncellemenizi, Açıklarınızı kapatmanızı sağlayacaktır. Üstelik bunu Görsel yani grafiksel olarakta yapmaktadır.
> İşletim Sisteminizi mutlaka Son Sürüm Yamalarla kullanın. Üşenmeyin! Yamalayın.
> İşletim Sisteminizde kullandığınız Programları mutlaka Son Sürümüne update edin.