Yerel Ağ Bağlantısı Sorunu
-
merhaba arkadaşlar ben yan binadan ethernet kablosu ile bir arkadaştan internet çekmekteyim arkadaşın tek portlu ethernet modemi var ben de swich aldım ve swich aracılığı ile internete bağlanmaktayım. fakat ilk bağladığımda sorunsuz şekilde bağlandım ve herhangi bir ayar yapmadan direk olarak ıp yi tanıdı ve bağlandı 3 gün boyunca sorunsuz bi şekilde internete girdim ama bu günlerde tam 3-4 kere bağlantının koptuğu oluyor yerel ağ bağlantısı aktif görünüyor sadece web sayfalarını açmıyor arkadaş ise sorunsuz şekilde nete bağlanıyor anca swicten bana gelen kabloyu söküp takınca bağlantı geliyor ben de günde 4 kere arkadaşı arayıp kobloyu söküp takmasını sölüyorum sizce bu sorunun ortadan kalkması için ne yapmam gerekir cevaplarınızı bekliorum hepinize teşekkürler
-
Hmmm güzel bir soru ilk önce şunu sorayım internet bağlantınız düşükmü ? eyer düşükse ve arkadaşın sürekli bişey indiriyorsa internet bağlantısı hızı düşüp açmıyor olabilir.2. ihtimal ise switch bozukluğu olabilir yada ethernet kablosunu değiştir bide öyle dene olmazsa modemdeki güvenlik duvarını vs kapayıp denersen olur bendede 2 pcye bağlı fakat böyle bir sorun olmadı bu belkide bilgisayarındaki bi zararlıdanda olabilme ihtimali yüksek kısaca çok karman karışık bir konu yada tek ethernet çıkışı varsa yanında usb çıkışı varsa bide usb ile takmayı dene :(
-
hızımız 1024 kbps ayrıca arkadaşın da modem ınca marka kendi firewallı yok modemin swich te en kalitelisinden bence benim bilgisayarın IP tanıyıp tanımamasından kaynaklanabilir sorun bazı gün hiç bağlantı kesilmiyor bazı gün ise 4 kere kesildiği oluyor arkadaşa gidiyorum bakıyorum onda sorun yok tıkır tıkır giriyor swich te te sorun yok ışıkları yanıyor bende de ağ bağlantısı hep aktif ama işte sayfaları açmıyor bazen sayfa görüntülenemiyor diyo canım fena sıkılıyor bu işe tam bi siteye girecem önemli bişeylere bakacam mesela cart bağlantı gidior bende de çoğu zaman tahribat açılı zaten bağımlılık yaptı valla bütün gün açık pc de :D
Toplam Hit: 833 Toplam Mesaj: 3