Yerel Disk D Yi Yerel Disk C İle Birleştirme
-
Arkadaşlar, elimde 2 TB'lık hard disk var. Bilgisayara format atarken bunu 2 bölüme ayırmıştım. Fakat şimdi tek parça halinde kullanmak istiyorum. Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz üzere Yerel Disk D'yi Yerel Disk C'ye aktarmak yani birleştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
-
Disk Yöneticisine girceksin,
D partitionu sileceksin (D sürücüsündeki herşey silinecek)
Sonra C üzerine gelip Bölümü genişlet diyeceksin, 1 tb alan ayrılmamış olarak gözükecek onu ekleyeceksin ve son diyeceksin.
-
Cyber bunu yazdı
Disk Yöneticisine girceksin,
D partitionu sileceksin (D sürücüsündeki herşey silinecek)
Sonra C üzerine gelip Bölümü genişlet diyeceksin, 1 tb alan ayrılmamış olarak gözükecek onu ekleyeceksin ve son diyeceksin.
C üzerindeyken Birimi Genişlet seçeneği aktif olmuyor. Dediğin gibi D yi silmiştim.
-
-
Lupin bunu yazdı
3. parti bir program olmadan halledemez miyim bu işi? Partition magic'i bende duymuştum. Fakat hatalarla karşılaşıldığını okudum internetten.
-
Windows'un disk yönetimi uygulamasından yapabilirsin. Şu an aşağıdaki imajda ayrılmamış alan olmadığı için işaretlediğim seçenek aktif görünmüyor ancak ayrılmamış alan varsa aktif olacaktır ve o alanı istediğin yere aktarabilirsin.
-
Caliber bunu yazdı
Windows'un disk yönetimi uygulamasından yapabilirsin. Şu an aşağıdaki imajda ayrılmamış alan olmadığı için işaretlediğim seçenek aktif görünmüyor ancak ayrılmamış alan varsa aktif olacaktır ve o alanı istediğin yere aktarabilirsin.
Yok olmuyor işte. Disk Yönetimi bölümünde iken Yerel Disk D'nin üzerine gelip Birimi Sil dedim. Sonra Yerel Disk D Ayrılmamış alan olarak gözüktü. Ardından C'nin üzerinde iken Birimi Genişlet seçeneği aktif olmuyor işte.
-
3. Parti programlarla yap gitsin. Ease US kullanıyorum bu güne kadar hiç sorun yaşamadım. Windowsun yöneticisinde sende olduğu gibi pasif olan işlemler bu programla sorunsuz yapılıyor.
-
c sistem dosyalarini icerdigi icin windows diskpart bu isi yapmaz hocam ancak 3. parti yazilimlarlayapabilirsin. zamanin behrinde bi pcde basima geldiydi 25 gb alan vermisler c ye alan yetmiyordu genisletemiyordum mecbur 3.parti yazilimla cozdum
-
Gparted işini görür live cd çek hallet iyi iş görür