folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Yerel Sayfa Değiştirme Ve Kaydetme ???

Yerel Sayfa Değiştirme Ve Kaydetme ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Kendim için sözlüğümsü bir sayfa yaptım(index.html). Bilmediğim İngilizce kelimelerin Türkçe karşılıklarını göstermeyi planlıyorum.

Telefondur, tablettir, normal bilgisayardır çalışsın diye böyle birşey yaptım(dropbox ile).

Yapamadığım kısım şu, eklediğim kelimeler sayfa yenilendiğinde gidiyor haliyle. Veritabanı falan değil de bu yeni HTML5/CSS3/JS teknolojileri ile böyle bir şey yapamaz mıyım? 

Sayfaya eklediğim içerik direkt kaydedilecek sayfaya.

Ya da değiştirdiğim sayfayı tekrar indirip, aynı dosyanın üzerine yazmak da olabilir. Misalen TiddlyWiki 'de vardı bu dediğim. Ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum. Web olayları baya bir yabancı bana. 

Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

html5 ile 10 mb data saklama imkanı var browserlarda fakat browserda kalıyor. js ile nodejs ile yapılabilir belki diye düşünüyorum fakat dropboxda kullanılamaz nodejs

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    Kizilgun bunu yazdı

html5 ile 10 mb data saklama imkanı var browserlarda fakat browserda kalıyor. js ile nodejs ile yapılabilir belki diye düşünüyorum fakat dropboxda kullanılamaz nodejs

Hmm.

Bu TiddlyWiki denen wiki(http://tiddlywiki.com/), yapılan değişiklikleri kaydedip dosyayı indiriyor. Nodejs falan kullanmıyor. 

Nasıl bir yöntemle yapıyor acaba?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    Kizilgun bunu yazdı

Hmm.

Bu TiddlyWiki denen wiki(http://tiddlywiki.com/), yapılan değişiklikleri kaydedip dosyayı indiriyor. Nodejs falan kullanmıyor. 

kaynak kodunda couchdb falan yazıyor da aslında yaptığı sadece o an sayfa açıkken esnek bir şekilde DOM elementleri ile oynayıp save changes dedikten sonra o sayfayı browser tarafından buffer ettirerek indirme talebi göndermek, yani oluşturduğun şeyler save changes dedikten sonra yeni bir index.html sayfası içinde oluşturulup kayıt ettiriliyor, açıkçası çok beğendim yöntemi kesin kullanırım, ufak şeyler ufuk geliştiriyor vallahi :D 

Edit: Sanırım yeni DOM elemanları ekleme işini haletiniz hocam, yapmanız gereken tek şey sayfaya bir de değişiklikleri kaydet düğmesi koyup stackexchangeden bulduğum aşağıdaki kod ile browsere isteği gönderebilirsiniz  manuel yapmak isterseniz sağ tık > farklı kaydet opsiyonunu kullanabilirsiniz, 

// <!C  (function(){
        document.location ='data:text/attachment;,'+
            document.getElementById('html').innerHTML;})();
    // ]]>

Edit2: dropbox'a manuel güncelleme yapmalısınız, sanırım dropbox eşitleme programını kurarak dosyayı dropbox eşitleme klasörüne atıp oradan browser ile açtıktan sonra aynı yere kayıt ederseniz sanırım istediğiniz olur.

mugen tarafından 04/May/15 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    mugen bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı
    Kizilgun bunu yazdı

Hmm.

kaynak kodunda couchdb falan yazıyor da aslında yaptığı sadece o an sayfa açıkken esnek bir şekilde DOM elementleri ile oynayıp save changes dedikten sonra o sayfayı browser tarafından buffer ettirerek indirme talebi göndermek, yani oluşturduğun şeyler save changes dedikten sonra yeni bir index.html sayfası içinde oluşturulup kayıt ettiriliyor, açıkçası çok beğendim yöntemi kesin kullanırım, ufak şeyler ufuk geliştiriyor vallahi :D 

Edit: Sanırım yeni DOM elemanları ekleme işini haletiniz hocam, yapmanız gereken tek şey sayfaya bir de değişiklikleri kaydet düğmesi koyup stackexchangeden bulduğum aşağıdaki kod ile browsere isteği gönderebilirsiniz  manuel yapmak isterseniz sağ tık > farklı kaydet opsiyonunu kullanabilirsiniz, 

// <!C  (function(){
        document.location ='data:text/attachment;,'+
            document.getElementById('html').innerHTML;})();
    // ]]>

Edit2: dropbox'a manuel güncelleme yapmalısınız, sanırım dropbox eşitleme programını kurarak dosyayı dropbox eşitleme klasörüne atıp oradan browser ile açtıktan sonra aynı yere kayıt ederseniz sanırım istediğiniz olur.

Eyvallah hocam. Çok çok teşekkür ediyorum. Verdiğin şekilde yaptım. Sayfayı indirip üstüne yazıyorum. Emeğen sağlık.

Toplam Hit: 991 Toplam Mesaj: 5