Yeşil Pasaport Hakkında
-
Aile tarafından avantajlı olarak yeşil pasaport alma hakkımız varmış , annem kıdemli hemşire , bu yeşil pasaportu tüm aile alabiliyormuş galiba , ama araştırdığıma göre , 18-25 arası öğrenci olmam yetiyor ama , sigortalı felan olmamam gerekiyormuş bu biraz kafamı karıştırdı , bilen daha önceden yeşil pasaport alan varmı ? bu konuda bilgilendirilmek istiyorum :/
-
-
ben de alacaktım durumumu açık açık yazdım bimer e, alamazsın dediler. Sen de yaz oraya en kesin cevap olur işte.
-
Shephard bunu yazdı
Aile tarafından avantajlı olarak yeşil pasaport alma hakkımız varmış , annem kıdemli hemşire , bu yeşil pasaportu tüm aile alabiliyormuş galiba , ama araştırdığıma göre , 18-25 arası öğrenci olmam yetiyor ama , sigortalı felan olmamam gerekiyormuş bu biraz kafamı karıştırdı , bilen daha önceden yeşil pasaport alan varmı ? bu konuda bilgilendirilmek istiyorum :/
Ben 2-3 senedir sahibim, annem üzerinden aldım. Başvururken öğrenci olma 18yaşını doldurmamış olma şartı vardı. En uzunu 5 senelikti, 5 senelik aldım. Sonra öğrencilikten düştüm, normalde öğrenci olmayanlara verilmeyen bi pasaport. Ama ben öğrencilikten düşmüşken kimse pasaportu geri getir demedi. Çek'e gittim geldim sorun çıkmadı. Gitmeden önce tırsıp emniyet pasaport şubesiyle telefonlaşıp sormuştum falan, "sistemden bakınca pasaportunuz geçerli görünüyor ama öğrenci değilseniz kullanmamanız daha iyi dedi" yav he dedim kullandım ben.
Sonra da yaş 25'e çıkarıldı zaten. "Sigortalı işe girene kadar" yani annenin üzerinden düşene kadar başvurup alabilirsin, kullanabilirsin.
Annenden düştüğün an, başvurma yenileme hakkın olmuyor. Kullanmana bişey derler mi, muallakta :)
-
madrew bunu yazdı
ben de alacaktım durumumu açık açık yazdım bimer e, alamazsın dediler. Sen de yaz oraya en kesin cevap olur işte.
Senin durum nasıldı?