Yetenek Sınavları Hakkında
-
Ben liseden inşaat mezunuyum.Sınavda iyi bir puan yapıcağımı düşünmüyürom.Geçen gün arkadaş İç mimarlık için yetenek sınavları hakkında bişey söyledi fakat pek bişey anlamadım.Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim :)
-
pc3 bunu yazdı:
-----------------------------
Ben liseden inşaat mezunuyum.Sınavda iyi bir puan yapıcağımı düşünmüyürom.Geçen gün arkadaş İç mimarlık için yetenek sınavları hakkında bişey söyledi fakat pek bişey anlamadım.Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim :)
sayın mürid, ygs de barajı geçtikten sonra (hangi puan türü olursa olsun ) üniverstelerin yetenek sınavlarına giriyorsun, sınavda sana bir obje-nesne her ne ise veriyorlar belli sürede çizmeni istiyorlar.Bütün çizimler ve kişilerin sınav sonuçları değerlendirilerek alım yapılıyor. -
piradomim bunu yazdı:
sayın mürid, ygs de barajı geçtikten sonra (hangi puan türü olursa olsun ) üniverstelerin yetenek sınavlarına giriyorsun, sınavda sana bir obje-nesne her ne ise veriyorlar belli sürede çizmeni istiyorlar.Bütün çizimler ve kişilerin sınav sonuçları değerlendirilerek alım yapılıyor.
sakın haaaa.... ben de öyle biliyodum. ygsde boş girdim çıktım. 216 aldım en yüksek puan olarak. gittim çizim kurslarından birisnie. dediler en düşük 225 alman lazım. hayaller de boka gitti. istek de kalmadı. başka bişeyler yapcaz artık. bu barajı geçme olayı hikaye. ve 225i geçsen de puanın ne kadar yüksek olursa yetenek sınavını geçenlere ona göre öncelik tanıyolar. -
MMB bunu yazdı:
piradomim bunu yazdı:
sayın mürid, ygs de barajı geçtikten sonra (hangi puan türü olursa olsun ) üniverstelerin yetenek sınavlarına giriyorsun, sınavda sana bir obje-nesne her ne ise veriyorlar belli sürede çizmeni istiyorlar.Bütün çizimler ve kişilerin sınav sonuçları değerlendirilerek alım yapılıyor.
sakın haaaa.... ben de öyle biliyodum. ygsde boş girdim çıktım. 216 aldım en yüksek puan olarak. gittim çizim kurslarından birisnie. dediler en düşük 225 alman lazım. hayaller de boka gitti. istek de kalmadı. başka bişeyler yapcaz artık. bu barajı geçme olayı hikaye. ve 225i geçsen de puanın ne kadar yüksek olursa yetenek sınavını geçenlere ona göre öncelik tanıyolar.
hocam bende biliyorum ne kadar yüksek alırsan girme şansının daha yüksek olduğunu moral bozmamak için demedim :)
ama daha yeni girdi bnm arkadş barajı geçmesi yetiodu ama -
piradomim bunu yazdı:
hocam bende biliyorum ne kadar yüksek alırsan girme şansının daha yüksek olduğunu moral bozmamak için demedim :)
ama daha yeni girdi bnm arkadş barajı geçmesi yetiodu ama
hacım ben de bu sene o niyetle tekrar girdim ama nafile. istanbul çevresindeki iç mimarlık bölümleri 225 puan ve üstü ile alıyomuş. ben mal gibi s*kimin ucuyla bile çalışmadan rastgele girdim. bi işe yaramadı. gittik işte bi hevesle kursa. dedi böyle böyle :W neyse hacım kısmet değilmiş :)
@pc3
hacı 225ten ne kadar yüksek aldıysan o kadar iyi. yazın sonuna doğru da yetenek sınavları oluyo. ama çiziminin sağlam olması lazım. işte diyo sana atıyorum; müzede camın içindeki vazoya bakan bi turisti ve onun yanındaki yerdeki kağıdı almak için eğilmiş karısını çiz. böyle kompozisyon gibi şeyler istiyolar. -
baraj puanı okula göre değişiyo, atıyorum marmaraya girebileceğin baraj puanıyla mimar sinan'a giremezsin. puanı okul belirliyo. çok düşük puanla girebileceğin okullar da var, kasman gereken okullar da. geçen sene hangi okul kaç puanla almış incelersen kafanda pek soru işareti kalmaz :)