Yetim Aylığı Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Erkek

    2018 Haziran ayına kadar babamdan kalma emekli maaşından pay alıyordum ancak liseden mezun olduğum için maaşım kesildi(Erkek çocukları öğrenimlerine devam etmeyince 18 yaşında kesiliyor).Muhtemelen üniversiteye girerim düşüncesinde olduğum için yaz boyu herhangi bir başvuruda bulunmadım.Sonra normal tercihlerde yerleşemedim ek tercih yaptım yine yerleşemedim.Mecburi tekrar hazırlanmak zorunda kaldım.Ardından ekimin ilk haftası SGK'ya dilekçe yolladık işte benim payımın ablama ve anneme dağıtılması için.(İadeli/taahhütlü)Ancak 1 küsür ay geçmesine rağmen hiç ses seda yok.Sadece 2 hafta kadar önce teslim edildiği hakkında kartı teslim aldık PTT'den.

     Konu ilgili sorularımsa şu şekilde;
    -Dilekçenin cevabını nasıl öğrenebilirim ? Beklemekten başka yapabileceğim bir şey var mı ?


    -Temmuz-Kasım arası 5 ay boyunca maaş almadım bunu toplu şekilde tahsis edebiliyor muyum ?

     

    -Eğer maaş ablamla anneme bağlanırsa %20 oranında değeri düşüyor sanırsam.Seneye üniversiteyi kazanıp öğrenci belgesi ile başvurunca tekrar %100'ünü alabilir miyim ?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

     

    Not:Umarım konu yanlış yere açılmamıştır.Eğer öyleyse şimdiden özür dilerim.

    Khan23 tarafından 05/Kas/18 23:14 tarihinde düzenlenmiştir

    We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2011
    Erkek

    bulundugun  ılcedekı beledıye bınasına  ugra ve  de sosyal yardımlar bolumu ıle gorus onlar bu  konularda yardımcı olurlar 


    Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Erkek
    yarasaadam bunu yazdı

    bulundugun  ılcedekı beledıye bınasına  ugra ve  de sosyal yardımlar bolumu ıle gorus onlar bu  konularda yardımcı olurlar 

    Teşekkür ederim.

     

    Dilekçeyi takip etme şansım var mı peki ? 


    We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek

    Benzer şekilde bir zamanlar bende maaş aldım hocam. SGK'ya güvenme. Dilekçeyi genel müdürlüğe gönderdiysen, maaşın hangi ilde bağlandıysa o ilin SGK müdürlüğüne git orayla görüş. Çünkü merkez hiçbir işlem yapmıyor bütün işlemler dosyanın olduğu müdürlükte yapılıyor.

    bana da aynı durum oldu aylarca maaşı kesmediler, genel müdürlüğe gittim biz birşey yapamayız dosyanın oldugu müdürlüğe gidin dediler. böyle bi genel müdürlük yani. ben ardından bimere yazdım 1 hafta sonra maaş kesildi. O yüzden sen ilk maaşın bağlandığı ilin sgk müdürlüğüne git orayı zorla bütün iş orada dönüyor.

    Temmuz-kasım arası maaşını almaya bilirsin aktif öğrenci olmadığın için. Maaşın diğer kalanlara baglanması ise, 900 lira maaş kaldıysa babandan 3e bölünerek yatar herkese, bir kişinin maaşı kesilince o maaşın dediğin gibi %20si kesilerek diğer maaş alanlara pay edilir.

    Ancak burada da bir sıkıntı var, dosyayı takip etmezsen senin temmuz-kasımda almadığın maaşı toplu olarak ödemezler annenle ablana, müdürlüğe gidince bununda üstünde dur. benim maaşım kesildiğinde kardeşime yatmamıştı.

    tüm bunları hem tecrübe hem de sgkda müfettiş olan arkadaşımla görüşerek çözdüm. sgk çok sıkıntılı bir kurum Allah sabır versin. ama dediğim gibi cimere bimere hepsine yaz çiz müdürlük seni tatmin etmezse ve biraz yorucu can sıkıcı olsa da git müdürlüğe yoksa kesinti de olur eksik ödeme de alırsın hatta üstüne seni borçlu çıkarıp faiziyle geri isterler ( bu da başıma geldi).


    imza.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Benim de erkek, kız kardeşim ve annem alıyor bağlanırken öğrendiğim herheangi biri kesildiğinde pay edilmediğiydi şöyle kız kardeşim işe başladığında onun payı diğerlerine bölünmüyor %50 anne %25 çocuk oluyor zaten geneli böyle dağıtılıyor maaşın %25 kesiliyor 2 çocuk olursa %100 alınabiliyor.. Demişlerdi bağlarken..


    Kendine İyi Bak ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    hangı ıl mudurlugune / ilçedeysende ılceye o ılceye gıt . memur ıplemezse yetkılı bırıyle gorusmek ıstıyorum de mudurun kapısına dal gıt dırekt. 

    ceket/takım elbıse gıy gıt devlet daıresine kravat takmana gerek yok sekıllerı degısıyor duz memurun. 

    neyse ıl ılce sgksına gıt ıslemı oralar yapıyor merkez onlara atıyor olmadı ılcede yenıden dılekce yaz o sekılde takıbını yap.

    üniversite kazanırsan 25 e kadar maasını alabılırsın dıye dusunuyorum. yenıden aktıfe alabılırler statunu ama takıp etmen lazım . dilekce verınce hangı brım bılmıyorum mutlaka dılekce numarası ıste , dilekce numaranı mutlaka al. 

    sonra cevabını alırsın. eskı dılekcenın numarası varsa onunla da sorgulatabılırsın uzaktan olmaz takıp etmen lazım 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    babam emekli iken 1.200 alıyordu vefatından 2 yıl geçti şuan ben okumadığım ve 27 yaşında olduğum için bölünmüyor direk 1.400 tl yatıyor normal midir ?

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Erkek

    @cankol

    Bugün yarın sgk'ya uğrayacaz anlaşılan. Sıkıntılı kurum oldupunu duymuştum inşallah beni çok uğraştırmazlar.Sgk'da çalışan bir mürit olsaydı keşke ona sorgulattırabilirdim. Teşekkürler bilgilendirme için.

    @darkroques61

    Toplam maaş 2.000 tl'ye yakın 1000 annem 500 ben 500 ablam alıyor. Benimkini eğer ablamla anneme bağlarlarsa annem 1200 ablam 700 alacak sanırsam.

    @hipokondriyak

    Hocam önce normal gideyim baktım pek iplenmiyorum öyle takım elbise/ceket felan çekeyim çünkü pek tarzım değil takım elbise :D

    @Panxer bilgim yok hocam


    We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
Toplam Hit: 1181 Toplam Mesaj: 8
sgk maaş