YGS Öğrenim Durumu Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek

arkadaşlar şimdi benim bisorunum var ben geçen sene anadolu teknik lisesinden mezunoldum veokul puanının kullanmadan yınavsız geçiş le 2 yıllık bi bölüme gittim  bugün de ygs içiin para yatırdım ama öğrenim durumun da 4-Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra ÖSYM'ce yerleştirilmedim ve ön kayıtla kayıt olmadım. kısmını işaretledim bir sorun meydana gelir mi ? ama lütfen daha önceden başına gelen varsa yazarsa çok daha iyi olur bilgi kirliliği olup ta herşey bir birine karışmasın lütfen rica ediyorum.

bide arkadaşlar bu öğrenim durumu bölümünün önemi ne ben mantığını kavrayımadın da acaba devlet anket mi yapıyo kendi içinde hani sınava giren kesimin kimler olduğunu mu öğrenme ye çalışıyo.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Hocam ben de mezun olduktan sonra kontejyansız açık öğretime kayıt olmuştum. Tekrar girerken senin işaretlediğini işaretlemiştim. Aradım, dilekçe gönderin dediler. ösym'ce yerleştirildim gibi bişi işaretlemiştim dilekçede.

edit: 0312 298 80 50 bu da ösym genel merkez burdan ara istersen bi gündüz. 

mektepli tarafından 02/Oca/13 22:56 tarihinde düzenlenmiştir

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

yerleştirme öncelikleriyle alakalı olabilir yani mesela bi üniversitenin bi bölümü diyor ki bu sene mezun olanlara öncelik veriyorum bu sebepten konmuş olabilir oraya  ara sor sen

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek

kardeşlerim ben bugün ösym bürosuna gittim öğrenim durumunudeğiştirmek için sordum adam bi sorun olmaz fakat sen yine de görevini yapıp değiştir dedi ösym ye dilekçe göndericem şimdi ama ben tekrar emin olmak için sorayım .

ben şimdi 2012 de ygs sınavına girdim ve mezun oldum yani artık lise ile bi işim kalmadı ben de bu sene boş durmayım diye gittim 2 yıllık sınavsız geçiş le alan bi bölüme kayıt yaptırdım ve bu yıl ygs için bireysel başvurumu yaparken  benden puan kesilmiyecektir diye düşünerek 4 nolu şıkkı işaretledim şimdi sorum şu bu şıkkı hangisiyle değiştirmeliyim ?

2012-2013 ÖĞRETİM YILINDA BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNDAN MEZUN OLABİLECEK DURUMDA OLANLAR           KODU                                                                   

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım.                                                                                                             1

Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeliyim. (2011-2012 eğitim-öğretim yılında son sınıf                                          2

öğrencisi olan, ancak, mezun olamayıp hâlen son sınıf düzeyinde olanlar bu kodu işaretleyeceklerdir.) 

MEZUN  DURUMDA  OLANLAR                                                                                                                                              KODU

Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.                                                     4

Bir yükseköğretim programına (Sınavsız Geçiş dâhil) ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım.                                              5

Bir yükseköğretim programına kayıtlıyım.                                                                                                                                   6

Bir yükseköğretim programını bitirdim.                                                                                                                                       7

Yükseköğretimden kaydım silindi.                                                                                                                                               8

Toplam Hit: 1543 Toplam Mesaj: 4