Yıldız Teknik Yüksek Lisans Sinavı Ve Mülakatı Hakkında
-
Merhaba arkadaşlar.
YTÜ'ye Bilgisayar Mühendisliği (Tezli)yüksek lisans programına başvurdum.Sınavı ve mülakatı var.
Bu sınav ve mülakat hakkında bilgisi olan var mı?
Acaba ne sorarlar, mülakatta takım giyemenin faydası olur mu?
-
ben de oraya başvurmak istiyordum :) ama kader bizi başka yerlere attı..
daha önce bi kere denk geldim bu tarz mülakata, hoca küçük bir tahtaya bi şeyler çizip soru soruyordu tabii elektronik müh. üzerineydi..
bilgisayar için fikrim yok ama bunla ilgili bazı şeyler okumuştum..
ilk olarak not ortalaman
sonra ales ve yds puanın
sonra mesleki sınav.. bu sınavın zorluğu üniversiteye göre değişir diye düşünüyorum. ytü iyi olduğu için soruların da kolay olacağını sanmıyorum..
mülakat da eğer teknik bilgi sormayacaklarsa muhtemelen senin konuşma, kendini ifade etme becerilerini ölçecektirler..
şimdiden kolay gelsin..
-
Takım giymen bence güzel olur.
1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar her dersten sorular gelebilir.
Genelde ayrıntı sormazlar yüzeysel olur.
Sözlü şekilde veya yazılı olarak sınav yapabilirler.
Mülakat ta doç, yar.doç ve prof. hocalar verdikleri derslerle ilgili birer ikişer soru sorabilir.
Hangi alanda yapmak istediği sorarlar ve senin istediğin alanda çalışan hoca danışmanın olur.
Başarılar dilerim hocam, kolay gelsin
-
hocam yazılı ( bilimsel sınav ) yok mu orada bilgi sorarlar . mülakat ise tek . her şey bekle. bence mülakatta amacını sorarlar hangi anabilim dalı gibi şeyler azda olsa kişisel .
şunu kesinlikle bekle ** Neden yüksek lisans . ve niye X anabilim dalını istiyorsun amacın ne? Ne üstüne çalışmak istiyorsun gibileri **