Yıldızlar Tutmayında Yürüyeyim.
-
Neden kafamızı 90 derece geriye yaslayarak (havaya bakarak) yürümeye çalıştığımızda dengemiz bozulur?
sallayalim bakalim.. -
vücumuzu beyincik dengede tutar.bedene dikey olmadığı sürece dengemiz bozulur.
-
beyincik neden bedene dikey olma gereksinimi duysun?
Hem beyincik bedene dik midir?
Beyincik tam olarak nerdedir tam işlevi nedir? -
vucudumuz alisik olmadigi icin olabilir
(iyi attim dimi :) )
-
kafamizi 90 derece geriye yaslayarak yurudugumuzde
beynimiz hangi tarafa gittigimizi sasiracaktir.
o yuzden gum diye duseriz.
:) at bakalim underzero at :)
-
İşte her zamanki gibi Barthez ve mükemmel soruları! Bakalım bugün en mantıklı cevabı kim werecek
-
aynı şey aniden kaltığımızda da olur kafa 90. olunca ve yürüdüğümüzde bir bardak su içindeki su nasıl sallanırsa yarım daire kanlaı işçindeki suda sallanır içinde sallanmaya duyarlı tüyler titreşir ve denge bozulur bu bir evrimdir.çünkü düşmek yere yakın olmaktır yere yakınsan tehlike azılır.bunu bi yerde okumuştum.sözün kısası yarım daire kanalları...
aynı şeyi içkileiyken yapmayın.istrseniz bi 35 lik için sonra yatın yıldızlarrı seyredin bi kalkmya çalışın orda olup gülmek isterdim
saygılar... -
Aniden ayağa kalkınca göz kararması ayrı bişi. Postural hipotansiyon deniyor buna yani aniden ayağa kalkmaya bağlı tansiyon düşüklüğü.
-
denedim başım döndü bidaha böle denemesi kolay şeyler yazmayın:))
-
havaya bakarak yürümeye alışık olmadığımız için herhalde?
-
belki de olay etrafimizi gormeyle de alakalidir. organlar genelde tek baslarina is gormezler. beyincik tek basina dengeyi saglamiyordur. gozler de sagladiklari goruntu araciligiyle dengede onemli rol oynuyor olabilirler.
-
bavkir bunu yazdı:
-----------------------------
belki de olay etrafimizi gormeyle de alakalidir. organlar genelde tek baslarina is gormezler. beyincik tek basina dengeyi saglamiyordur. gozler de sagladiklari goruntu araciligiyle dengede onemli rol oynuyor olabilirler.
-----------------------------
olacak olacak.
Toplam Hit: 2549 Toplam Mesaj: 11