




Yıllanmış Altyapı Müzik Birikimlerimi Paylaştığım Kanalım.
-
Başlıkta belirttiğim gibi, yaklaşık 15-20 yıldır tamamen hobi olarak müzik üretiyorum. Yıllar içinde, ürettiğim müziklerin çeşitli platformlarda izinsiz kullanıldığını veya başkaları tarafından sahiplenildiğini bile gördüm; hatta kendi ürettiğim müziğe bana telif atan kişilerle karşılaştım. Hatta milyonlarca dinlenen ama benim z'klemediğim müzikler bile oldu. Kısacası, "Unknown Track" katkılarım çoktur. Zaman buldukça bu hobiye devam ediyor ve ortaya çıkardığım altyapıları belirli bir kalıba sığdırmıyorum; tarz olarak edm, deep house, trap, drill, hiphop, type beat, rap, atmospheric, sample beat, beat, yarak, kürek gibi tamamen o anki ruh halime göre şekilleniyorlar, tabi artık bu hobime ai'yi de dahil ettim.
Spotify gibi yeni şeylerden pek anlamam o yüzden youtube, soundcloud da vs paylaşmaya çalışacağım daha önce böyle girişimlerim oldu balık hafızalı olduğum için ya kanalı ya da kanalın şifresini unuttum, bunu unutmamak için kaydettim.
Bu gün az bucuk uğraştığımı atıyorum buraya, dinlemek isteyenler veya ilgisi olanlar için altta kanalı paylaşıyorum .
Not: Müzikler olağandışı olarak daha hızlı girebilir, intro işine tepkiliyim.
Liarhack tarafından 16/Mar/25 10:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Farkli ve guzel hocam deep house yaparsan guzel tutar bunlar, Nasil yapiyorsun ? Bu sarkilarda telif filan nasil yemiyorsun cok merak ediyorum en ufak seyde telif yiyoruz.
-
archair23 bunu yazdı
Farkli ve guzel hocam deep house yaparsan guzel tutar bunlar, Nasil yapiyorsun ? Bu sarkilarda telif filan nasil yemiyorsun cok merak ediyorum en ufak seyde telif yiyoruz.
Telif sorunu sample kullanırsam yaşama ihtimalim var, onu da ince bir transpoze çalışması ile kolayca atlayabiliyorum. Tabi, sadece internet ortamında transpoze ederek olarak atlatmak mümkün. Eğer popüler olursa MSG her türlü yapıştırır yani kaçış yok. Ürettiğim müzikler genelde özgün 15-20 yıllık bir hobi bu yani doğal olarak gelişen bir kulak ve armoni bilgisi var bundan kaynaklı olarakta kendi ürettiklerimi patentlemediğim için önceleri çökmek için bekleyen sincapların gazabına uğrayıp teklif yediğim olmuştur. Nasıl yapıyorum konusu 2006-2007 arası filan Cubase, Reaseon, FruityLoops 5 ile başladım şu aralar FL Studio olarak 20. versionunu kullanıyorum artık aşinalık olduğu için herhangi bir müzik prodüksyon programını kullanır hale geliyorsun. Sonuç itibariyle olay aslında mixer ve pluginler üzerinden yürüyor yaklaşık 3 tb'lik birikmiş plugin, vstlerim var keyfime göre kullanıyorum biraz.
FL ile ufak bir örnek; https://streamable.com/y5tyoa
-
Güzel ha
-
hocam güzel, dinlerim ben
-
Bu günlük doz Abdulkadir Geylani üzerinden. 2004'de böyle bir şey denemiştim ölüm tehdidi ile geçiştirmiştim :D şu haber aklıma gelir hep.
https://eksiseyler.com/1997de-sirtinda-allah-dovmesi-oldugu-icin-oldurulen-barmen-oguz-atak
https://www.youtube.com/watch?v=ME7YiVajViA
-
2 defa postlanmış.
Liarhack tarafından 15/Kas/24 00:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Çizik
-
vayy fena dönenceyi sevdim! ooo dombrada çok iyimiş!!!!!! ; ben progressive , trance çok dinlerim .